Google'da skandal! Kürdistan olarak gösterdi

alaraey

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2013
2.225
328
0
Diğer
[h=2]Facebook, Şanlıurfa'daki kullanıcılarının şehir bölümünde bulunan kısmını Eyyübiye olarak değiştirirken, Google da skandal bir ifadeye imza attı.[/h]
Sosyal paylaşım sitesi Facebook, büyükşehir statüsüne kavuşan Şanlıurfa'daki kullanıcıları yaşadıkları şehir ibaresinde yeni düzenleme ile oluşturulan merkez ilçelerden Eyyübiye olarak değiştirildiğini gördü. Kullanıcıları şaşırtan Eyyübiye ismi; Hz. Eyyüp'ün çile çektiğine inanılan mağaradan esinlenerek oluşturuldu ve Şanlıurfa'nın büyükşehir olmasıyla kurulan 3 merkez ilçeden birine verildi.
Facebook 1 gün önce de Van'ın adını Tuşba olarak değiştirmişti.

GOOGLE'DA SKANDAL!

Arama motoru Google Earth büyük bir skandalın altına imza atarak Şanlıurfa'nın Gülpınar köyü ve çevresini Kürdistan olarak gösteriyor.

Uydu üzerinden tüm dünyayı ayrıntılı olarak gösteren Google Earth programında Şanlıurfa 'kürdistan' olarak gösteriliyor. Yakın zamana kadar tüm dünyayı sokak sokak bilgisiyar ekranlarına taşıyan 'Google Earth' ın bu uygulaması kafa karıştırdı.
Dünya devi arama motoru Google Earth'tan Şanlıurfa'nın Gülpınar köyü ve civarı arandığında çıkan 'Kürdistan' yazısı şaşkınlık yaratıyor. Harita üzerinde aranan sözcük tıklandığı zaman gelen fotoğraflarda ise dedeleri ile hatıra fotoğrafı çekmek isteyen çocuklara yer veriliyor.

http://www.haber7.com/sosyal-medya/haber/1148878-googleda-skandal-kurdistan-olarak-gosterdi

google, facebook a ne oluyor ya
van da ki kuzenim profil sayfasında tuşpa yı görünce şok oldum

Eyyyy Google! Yurt dışında Kurdıstan kurulmasının inanılmaz destekçisi var, sadece siyasiler değil

Hayret bir şey yahu kafalarına göre iş yapıyorlar biz de Kürdistan konuşmaları ayyuka çıkarsa alenen konuşulup o illeri alanlar Kürdistan'da özerklik başlayacak derlerse sonra böyle olur başka ülkeler dünden razı zaten bölünmesine arayıpta bulamadıkları şey işte ilk yaptıkları da illerin isimleriyle oynamak ne de iyi biliyorlarmış tarihi işlerine gelince. Van'da değişmişti ne oluyoruz yahuu :26:

Nesi şaşkınlık yaratıyor ki?
Şaşıracak ne var? Bu harita zaten yıllardır mevcut değil mi? Askerlerimizin bile önüne konmadı mı?
Biz bile paylaştık burda o haritayı, daha neler paylaştık kimse şaşırdı mı?
Şaşkınlık dediğiniz ilk defa karşılaştığınız bir durum karşısında yaşanan bir duygudur.

Adamlar Nevruz'da İmralı'dakinin posterini açıp mektubunu okuyor, özerklik ilan ediyor, kimsenin sesi çıkmıyor şaşırmıyorsunuz da google böyle birşey yapınca mı şaşırıyorsunuz?

Şaşırmayın şaşırmayın, bindik bir alamete

insanların rahatlıgına sasıyorum ben arkadasım o kadar sey oluyor millet neler neler yapılıyor neden tepki vermiyorlar neden buna sasıyorum yer geldinde ahkam kesen insanlar ne oluyorda donup kalıyor yada donduruluyor neden bu kadar şehit verilirken kimse gıkını cıkartmıyor cıkartsa bile kimse işitmek istemiyor yazık o kadar dökülen kana yazık

Yok ben zaten yorum yapanlara değil, haberde geçen "Dünya devi arama motoru Google Earth'tan Şanlıurfa'nın Gülpınar köyü ve civarı arandığında çıkan 'Kürdistan' yazısı şaşkınlık yaratıyor." kısmına takılı kalıp yorum yaptım

ozaman şekerim kusura bakma

Hakikaten... Nesi şaşkınlık ki bunun
Adamlar seneler evvel Oslo'da neyin anlaşmasını yaptı, dünya alem biliyor da şimdi google facebook gösterince mi yurdum insanının tuhafına gidiyor?
Ay pardon analar ağlamasındı dimi?
Analar asıl şimdi ağlayacak...
Oğulları 'Vatan bölünmez bir bütün' uğruna şehit olmuşlardı.
Noldu o bütüne şimdi?

mesela ne gibi destekçi tatlım

Kürt propagandası yapılıyor. Eziliyoruz, eziyet görüyoruz diyorlar, insanlar da destek veriyor. Suç onlarda değıl onlar tamamen insani güdülerle tepki veriyor. Ama maalesef tek yönlü anlatılıyor olan biten, haliyle Türk halkı faşist bir profil çiziyor gözlerinde. Biz bu konularda ne yazık ki kendimızi savunmayı pek bilmiyoruz.

Gerçekten ne var ki bunda ? Biz söyleyince yaygaracı oluyoruz. Adamlar yüz bulup yapmış,yüz verene koz verene bakmak lazım.

ne zaman bildikki

Daha önce de hem kendilerince hem de partizanlar tarafından bir sürü harita çıkarıldı. Hem de aleni bir şekilde insanların çok işlek olduğu yerlerde bile çaktırmadan sergilendi. Buna şahit oldum. Kendi eğlenceleri bence.. sanalda insanlar her şey yapabiliyor, gerçek önemli..

Bu ülke Barzaniyi onur konuğu olarak davet edip birlikte şarkılar söyleyip ağlayan şahıslar görmüş tepki vermemiş. haritaya mı şaşırıp tepki verecek hiç sanmıyorum !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…