Gebeliğe Hazırlık Gonal f 450 ve aşilama süreci

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Arkadaşlar merhaba ben bu 3. Aşılamamı oldum. Gonal f 450 vermişti bana da. Bende pcos var. 20 martta kontrole gittim 16 mm civarındaydı pazartesi gel muayene edelim çarşamba aşılama yaparız dedi doktor. Pazartesi yani 22 martta gittim muayene etti ve yumurtaların çatlamış dedi heme aşılama yapalım dedi eşimi çağırdı. Şimdi beklemedeyim bugün 12. Günüm aşılamadan sonra ve çok korkuyorum negatifi görmekten. Kadınlarımda falan sancılar var bir de beyazımsı bir akıntım
Durumla ilgili yorumu olan var mı acaba?

Merhaba, ihtiyaç fazlası olarak buzdolabında duran gonel f 450 pen ve 300 pen ayrıca lucrin soğuk zincir ithal ilaçlar mevcut. İsteyene uygun fiyata verebilirim.

BANA kimse öyle bişey demedi Bn aşılama yapmıcam ama
Gonal f i tüp bebekte kullandim bana ilac saatlerini ve dozlarini yazdıkları bir dosya verdiler. Once calisip calismadigimi her gün hangi saatte yapabileceğimi sordular ona gore tarih atip ilac saatini dozlarini gun gun yazip verdiler bunun disina cikma dediler yani bilemiyorum onemli mi değil ilac saatleri anlamadim. Ozel hastanede aşılama yaptirdim ayni bu sekilde devlette tüp bebek yaptirdim yine bu sekilde dosya verdiler

Gonal f i tüp bebekte kullandim bana ilac saatlerini ve dozlarini yazdıkları bir dosya verdiler. Once calisip calismadigimi her gün hangi saatte yapabileceğimi sordular ona gore tarih atip ilac saatini dozlarini gun gun yazip verdiler bunun disina cikma dediler yani bilemiyorum onemli mi değil ilac saatleri anlamadim. Ozel hastanede aşılama yaptirdim ayni bu sekilde devlette tüp bebek yaptirdim yine bu sekilde dosya verdiler
Hımm valla bilmiyorum cnm bana her gün bir tane vuracaksın dedi doktor özellikle saati saatine vuracaksın demedi . Bn iğneleri kullanıp sonra çatlatma iğnesini vuracam

BANA kimse öyle bişey demedi Bn aşılama yapmıcam ama
Ne olursa olsun sen ilaçları saati saatine kullan antibiyotikleri bile saatli icin onemli diye veriyolar ki bu ilaclar hormon ilaci nekadar buyuk bir tedavinin parcasi aksatmayin. Mesela dogum kontrol hapları icinde saatli kullanın derler demekki saatinde almak önemli

Ne olursa olsun sen ilaçları saati saatine kullan antibiyotikleri bile saatli icin onemli diye veriyolar ki bu ilaclar hormon ilaci nekadar buyuk bir tedavinin parcasi aksatmayin. Mesela dogum kontrol hapları icinde saatli kullanın derler demekki saatinde almak önemli
DOğru bundan sonra dikkat ederim

Hımm valla bilmiyorum cnm bana her gün bir tane vuracaksın dedi doktor özellikle saati saatine vuracaksın demedi . Bn iğneleri kullanıp sonra çatlatma iğnesini vuracam
Tatlım sen saatli kullan ne kaybedersin duzensiz kullanirsan belki etkisi azalacak ama duzenli kullanirsan kaybedeceğini bisey olmaz

Bende 3 aşılama yaptırdım hepsi başarısız oldu malesef inşallah sizinki tutar
Adetin 2.gunu gel demişti doktor gittim muayene oldum, sonra gonal f verdi 2 kutu,biz 50 vuruyorduk her akşam 9da eşim göbeğimden yapiyordu.bir hafta sonra gel dedi gittim muayene etti,baktı büyüyüp buyumedigine yumurtaların.sonra ikinci hafta yani iki güne bir gittim muayeneye en son yumurtanın 21 mm kadar büyümüştü asilamayi yumurtlama zamanı yani 14.gun yapıyorlar,aşılama gününden 36 saat önce çatlatma iğnesi vurulduk gece 1 gibi hastaneye gidip, onu vurulacaginiz saatide günüde söylüyorlar zaten.sonra söyledikleri gün gidiyorsunuz aşılamadan bir saat önce eşiniz girip sperm veriyor.bir saat sperm yıkama işlemi sürüyor, bir saat sonunda sperm hazır olunca sizi alıyorlar.

normal muayene masasında uzanırken,şırınga gibi biseyle enjekte ediyorlar spermi rahime, o sırada ultrasonda yanınızda açık oluyor bana göstermişti doktor bak şimdi spermler gidiyor burdan izle fln diye:) 10 dk uzanın sonra kalkabilirsiniz diyorlar.ama bol su için sıkışın aşılama öncesi diyorlar,baya sıkışık oluyorsunuz ordan çıkınca tuvalete atmıştım kendimi :) sonra normal hayatınıza devam ediyorsunuz, doktor tüp bebek gibi değil daha basit aşılama ,onun için kendinizi kasmayin normal yasantiniza devam edin diyor.agir kaldırmayın, ağır iş yapmayın yeterli,imkânınız varsa da biraz dinlenin diyorlar o kadar.sonra 15 gün sonra hastaneden arıyorlar sizi test yaptiniz mi falan diye,sonra gelin kan verin gebelik var mı yok mu bizde bakicaz diyorlar, o şekil yani biz hep negatif gördük malesef,inşallah siz pozitifi görürsünüz...

Son düzenleme:
Bende 3 aşılama yaptırdım hepsi başarısız oldu malesef inşallah sizinki tutar
Adetin 2.gunu gel demişti doktor gittim muayene oldum sonra gonal f verdi 2 kutu,biz 50 vuruyorduk her akşam 9da eşim göbeğimden yapiyordu.bir hafta sonra gel dedi gittim muayene etti baktı büyüyüp buyumedigine yumurtaların.sonra ikinci hafta yani iki güne bir gittim muayeneye en son yumurtanın 21 mm kadar büyümüştü
Sen yine düşük doz kullaniyosun ben gonalf 225 vuruluyodum. Hatta gunde 3 igne yapiyodum aksam 6da 6.30da ve 7de. Gonal f de hep canimi yakardi igne ucunu hic sevmemistim 😯😯

Sen yine düşük doz kullaniyosun ben gonalf 225 vuruluyodum. Hatta gunde 3 igne yapiyodum aksam 6da 6.30da ve 7de. Gonal f de hep canimi yakardi igne ucunu hic sevmemistim 😯😯
Cnm gonal f ile yumurta oluşumu çok mu oluyor hani kimisi diyo beş altı tane yumurta oluşuyor diye

Cnm gonal f ile yumurta oluşumu çok mu oluyor hani kimisi diyo beş altı tane yumurta oluşuyor diye
Yumurtâ oluşumu kişinin bunyesiyle alakali sadece mevcut olan yumurtaları kontrollü bir sekilde büyütüyor. Benim sadece 8 yumurtam gelişmişti sag tarafta. Cunku solda kist var orda buyumuyor. ama baska bi hastanın ayni ilacla 20 kusur yumurtası oluşmuştu. Cok yumurta olmasından ziyade kaliteli iyi durumda yumurtanin gelişmesi onemli. Benim 8 yumurtadan 7i dollenmisti galiba gecmis zaman net hatırlamıyorum 5. Gune kadarda 4 tanesi yaşayabilmişti. O 4 tanedende en iyi durumda olani transfer ettiler

Arkadaşlar bugün itibariyle aşilamaya başlamış bulunmaktayiz... bismillahirrahmanirrahim diyelim.. insallah hayirli olur. Bugün doktor 2 kutu gonal f 450 verdi 100ml vurulcakmişim günde. Sonrasinda 6 gun sonra bidaha cagirdi. Yaninda da impryl diye bi vitamin verdi. Simdi bundan sonraki süreç nasıl olucak bilmiyorum bilenler yazabilirmi neler yasadiniz benim gibi olan varmi . Gonal f 450yle kac yumurtaniz oldu ilk asilamaniz tuttumu . Gelin konuşalim bana destek olun :KK48: rabbim insallah emeklerimizi boşa çıkarmaz artık ilk aşilamam tutar..
Yumurta takibi yapilacak catlamaya yakin catlatma ignesinolacaksin ve 2. Gun asilama olacak rabbim gonlune gore versin

Yumurtâ oluşumu kişinin bunyesiyle alakali sadece mevcut olan yumurtaları kontrollü bir sekilde büyütüyor. Benim sadece 8 yumurtam gelişmişti sag tarafta. Cunku solda kist var orda buyumuyor. ama baska bi hastanın ayni ilacla 20 kusur yumurtası oluşmuştu. Cok yumurta olmasından ziyade kaliteli iyi durumda yumurtanin gelişmesi onemli. Benim 8 yumurtadan 7i dollenmisti galiba gecmis zaman net hatırlamıyorum 5. Gune kadarda 4 tanesi yaşayabilmişti. O 4 tanedende en iyi durumda olani transfer ettiler
Benim 1 yumurta gelismisti sdc aksam 50 vuruyordum az mi kkii doktor kist falan da yok demisti hersy guzel demsti ben de duydum hp cok yumrtasi gelisen ben de yoktu 😳

Aynen bende iğne ucunu sevmediğim için eşime yaptiriyordum her akşam.ama baya fazla doz almissiniz siz ben 50yle bile çok sistim, baya ödem olmuştu vücudum, sizi düşünemiyorum bile

Back