• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gonal F 450 kullanan var mı?

deniz0509

Birgün geliceksin bebeğim
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2009
742
10
96
40
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar,
mikroenjeksiyonlu tedaviye başlayacagım. doktor gonal f 450 verdi 4 kutu her kutuda artanlar ml ler olucak onlarıda son gun yapacagım. toplam 5 gun iğne olmuş olucam ve pazartesi doktora kontrole gidicem.
kullanan var mı hemsire kullanımını ve iğne yapmayı gösterdi ilk iğnemi o vurdu göbekten. ama nette araştırınca genelde aşılamada kullananlar olmuş gibi okudum.
yardımcı olabilir misiniz?

için rahat olsun artık. tüp bebekte de çok kullanılıyor. bana da ist tüp bebek gonalf vermişti. memorial da gonalf ama uzun protokolle demişti. gonalf menogon puregon en çok kullanılan ilaçlar. yalnız senin bir sorunun yoktu neden gonalf 450 iu verdi? benim rezerv az bana 450 veriyorlar ki zaten daha yüksek doz yok. ama başladığına göre artık doktora güveneceksin. bir de ne kadara aldın sen merak ettim. en pahalı ilaç gonalf diye biliyorum. hayırlı olsun.

için rahat olsun artık. tüp bebekte de çok kullanılıyor. bana da ist tüp bebek gonalf vermişti. memorial da gonalf ama uzun protokolle demişti. gonalf menogon puregon en çok kullanılan ilaçlar. yalnız senin bir sorunun yoktu neden gonalf 450 iu verdi? benim rezerv az bana 450 veriyorlar ki zaten daha yüksek doz yok. ama başladığına göre artık doktora güveneceksin. bir de ne kadara aldın sen merak ettim. en pahalı ilaç gonalf diye biliyorum. hayırlı olsun.

yaaa :(
ben bugun doktora gittim reglimin 3, gunu muane oldum reçetemi yazdı çıktım
hemşire ilaçlar biraz pahalı dedi
doktor bey size gonal f yazmış ve yuksek dozdan başlatmış herhalde yumurtalara bakınca öyle karar verdi dei bak şimdi tedirgin oldum
bu arada ilaçların kutu fiyatı 340-tl
bana 4 kutu verdi ama 5 gun kullanıcam hergun 600 ml ilaçtan 450 ml çekicem ve her kutuda 150 ml kalmış olucak onların hepsinide bir iğneye çekip son gun vurucam yani pazar gunu. ve pazarteside doktora kontrole gidicem. ablacım yardım et:(

özelden yazdım. pazartesi bak bakalım gelişen yumurta sayına. 20 civarı falansa e2 kontrolu yapıp yapmadığına bak. yapmıyorsa neden diye sor. çok folikül gelişirse dozu düşürür zaten. merak etme. ama merak ettiklerin olursa doktora sor için rahatlasın. inşallah herşey iyi olur kaydirigubbakcemile3

merhaba, bende gonal f 450 kullanıyorum. benım doktorum 250 ml ıle başladı. son olarak 0,75 ml düşürdü. bu gun son ignelerımı olucam hayırlısıyla. cuma gunu yumurta toplama işlemi var . Allah hepimizin yardımcısı olsun

merhaba, bende gonal f 450 kullanıyorum. benım doktorum 250 ml ıle başladı. son olarak 0,75 ml düşürdü. bu gun son ignelerımı olucam hayırlısıyla. cuma gunu yumurta toplama işlemi var . Allah hepimizin yardımcısı olsun

canım inşallah senin için hayırlısı olur dua edicem
bende gonal f 450 0,75ml kullanıyorum suan o zaman ben düşük dozdan mı başladım :( anlamıyorum yardımcı olabilir misin lüfen?
sen nerde tedavi görüyorsun canım?

canım yaşına ve yumurta rezervine göre düşük dozla başlamış olabilir doktor kontrolde bakacaktır ona göre dozu yükseltip azaltabilir mesela ben 250 ml başladım sonra 150 ye düştü

ayrıca şişede kalan ilacı neden son güne kadar bekleteceksin şöyle yap şişede son ne kalmışsa çek enjektöre üzerinide yeni bir şişeden tamamla anlatabildim mi bana öyle demişti doktorum ben öyle yapıyordum

hadi bakalım inş.güzel habeler alırız senden

canım yaşına ve yumurta rezervine göre düşük dozla başlamış olabilir doktor kontrolde bakacaktır ona göre dozu yükseltip azaltabilir mesela ben 250 ml başladım sonra 150 ye düştü

ayrıca şişede kalan ilacı neden son güne kadar bekleteceksin şöyle yap şişede son ne kalmışsa çek enjektöre üzerinide yeni bir şişeden tamamla anlatabildim mi bana öyle demişti doktorum ben öyle yapıyordum

hadi bakalım inş.güzel habeler alırız senden

canı hemşire öyle söledi banada senin dediğin gibi mantıklı geldi ama hatta hemşire anlatırken kalanını ikincisine yapıcam dimi dedim. o da hayır çektikten sonra kalanı kenara kalanı kenara en son gun hepsinden ayrı ayrı çekiceksin dedi
acaba taze açılmamış ilacı ilk 4 gun yapayım die mi anlamadım

canı hemşire öyle söledi banada senin dediğin gibi mantıklı geldi ama hatta hemşire anlatırken kalanını ikincisine yapıcam dimi dedim. o da hayır çektikten sonra kalanı kenara kalanı kenara en son gun hepsinden ayrı ayrı çekiceksin dedi
acaba taze açılmamış ilacı ilk 4 gun yapayım die mi anlamadım

tüp bebek merkezindeki hemşire mi dedi eğer o dediyse doğrudur canım bir bildiği vardır yok eğer kuşkuluysan ara doktoruna veya varsa asistanına sor
aslında kafanı karıştırma bence ne dedilerse öyle yap yerimseniben

bu arada dikkat et tedavi sürecinde stresten uzak dur olur mu transfer sonrasıda aynı şeyler geçerli rabbim yardımcın olsun :Saruboceq:

tüp bebek merkezindeki hemşire mi dedi eğer o dediyse doğrudur canım bir bildiği vardır yok eğer kuşkuluysan ara doktoruna veya varsa asistanına sor
aslında kafanı karıştırma bence ne dedilerse öyle yap yerimseniben

bu arada dikkat et tedavi sürecinde stresten uzak dur olur mu transfer sonrasıda aynı şeyler geçerli rabbim yardımcın olsun :Saruboceq:

canım biraz sıkıntım var aslında iş ile ilgili
o da bu iğneleri olurken beni etkiler mi sizce

canım günde 1 kere mi 2 kere mi enjeksiyon? eğer 2 kere ve 75 iu kullanacaksan günde 150 ediyor o da normal. yani 5 günde kaç kutu bitecek? verdiklerinin hepsi ise yaklasık günde 450 iu eder. ben doz hakkında birşey anlamadım :1shok: ama galiba senin günde 75 veya 150 dozun bu da yaşa göre normal endişe etme kaydirigubbakcemile2

iş stresi hayat stresi birşey yapmaz. ama bu birşey yapar mı stresi yapabilir. stressiz hayat yok günümüzde. ama başladın artık tedavine kendini doktora bırak olacakmış gibi düşün iğneleri falan bebeklerim geliyor diye yap. inşallah bebeklerine de kavuşursun :ecrin_bebek:

selam arkadaşlar öncelikle inşallah hayırla sonuçlanır tedaviniz emekleriniz boşa çıkmazz

bende tedavimde gonal f kullanmıştım 4 denemede de son deneme de 150ml ile başladık öyle de devam ettim beraberinde baskılayıcı bir iğne daha oluyordum lucrin diye
dr unuza güvenin kızlar çok sorgulamayın sadece aklınıza takılanları sorun onlar sizin için en iyisini yapacaklardır ... bende memorialde tedavi görmüştüm dr um Nur hanım hala arar beni sağolsun

çok teşekkür ederim arkadaşlar
ilk iğneyi olduktan sonra başımda bir ağırlık vardı
şimdi ise yururken yumurtalıklarımda agrı gibi oluyor
daha ilk iğnede bu kadar duyarlı olmam degil mi
yoksa tamamen psikolojik mi
offf
arkadaşlar ben şimdi sizi daha iyi anlıyorum geçmek bilmeyen gunlerinizi
emeklerini, hayal kırıklıklarınızı sevinçlerinizi. yarın olsa da ikinci iğnemi olsam diyorum. herşeyin hayırlısı. bu iğnelerin saati önemli mi yani ben ilk iğnemi 7,30 gibi oldum ikincisini 6:45 gibi olsam ve öle devam etsem. her sabah evden çıkarken eşim vursun diye. olur mu sizce.

canım günde 1 kere mi 2 kere mi enjeksiyon? eğer 2 kere ve 75 iu kullanacaksan günde 150 ediyor o da normal. yani 5 günde kaç kutu bitecek? verdiklerinin hepsi ise yaklasık günde 450 iu eder. ben doz hakkında birşey anlamadım :1shok: ama galiba senin günde 75 veya 150 dozun bu da yaşa göre normal endişe etme kaydirigubbakcemile2

canım ablacım kutunun ustunde gonal f 450 0,75 ml yazıyır
içinde 600 ml varmış ben 450 ml ye kadar çekicem onu iğneye ve gunde sadece 1 adet iğne her kutuda 150 ml artacak onuda 5 gunu 150 ml tek iğneye toplayıp yapıcam yani 5 kutu gibi olucak.

dr um banada aşılama için gonalf 450-3 kutu yazdı...henüz başlamadım yarın adetin 3. günü...banada yaşın genç rezervin iyi dedi ama yinede 3 kutu yazdı...üstelik biz aşılama yapıcaz..fazla yumurtaya ihtiyacımız yok...bende anlamadım valla günde kac doz vurcağımı bilmiyoru henüz...ama reçeteye s1*150 yazmış...yani günde 150 ml anlamınamı gelıyo...

dr um banada aşılama için gonalf 450-3 kutu yazdı...henüz başlamadım yarın adetin 3. günü...banada yaşın genç rezervin iyi dedi ama yinede 3 kutu yazdı...üstelik biz aşılama yapıcaz..fazla yumurtaya ihtiyacımız yok...bende anlamadım valla günde kac doz vurcağımı bilmiyoru henüz...ama reçeteye s1*150 yazmış...yani günde 150 ml anlamınamı gelıyo...

canım reçeteme baktım ama sana yardımcı olamıcam galiba bende hiç birşey yazmıyor
birde bu ilaçların yanında bana cor aspirin bir vitamin ve folik asit verdi takviye

merhaba arkadaşlar, ilaçların dozu herkeste aynı olmuyor, doktor herkesin bünyesine gore uygun dozu belırlıyor. kullandıgımız bu ılaclar tamamen hormon ıcerıklı oldugu ıcın dozu dogru ayarlamak cok onemlı. kafanıza takılan bırşey varsa mutlaka doktorunuzu arayın. biliyorsunuz yumurta kalıtesı ıcın verdıklerı ılacları dogru kullanmakta cok onemlı

bana ılk 4 gunluk gonal f den sonra / gonal f + olgalurtran iğne + merional iğne verdi. yani gunde 3 tane iğne oluyorum. hepsi göbekten.

Back