Gömülü olmayan (çıkmış) 20lik diş çektiren var mı ?

Cassia

Sol omzuma göm saçlarını*
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2014
493
292
İnternet üzerinde araştırdım fakat hep gömülü 20lik dişlerinden bahsetmişler.
Benim sağ ve sol üstlerde 20lik dişlerim çıktı. Hiç bir problem yaşamadım , kontrol amaçlı doktora gittim bir sıkıntı görmedi. ''Alttakiler gömülü rahatsızlık verirse çene cerrahisine ameliyat ile aldırmalısın ''dedi.
Ben yukarıdaki çıkmış olan dişlerimi çektirmek istiyorum. Ağrı sızı yok ama diş fırçalamak çok zor. Yemek yerken hep artıkları gidiyor. Bunun için diş hekimine gitmem gerekli sanırım (çıktığı için dişler)
Normal diş çekiminden farklı mı olur acaba?
Tecrübesi olanlardan yorum bekliyorum.:KK17:

ben bitanesini çektirmiştim ağrı yapıyodu aynen yediklerim kaçıyodu hep...çektirdim çok kolay çıktı kökü fazla olmuyomuş onların çektir kurtul bence ..:KK14:

Bende çok zor oldu .bide arada kaybettiğin diş olursa yerini kapatıyo Bi sıkıntı yoksa kalsın.

ben de aynı şekilde bir sıkıntım olmamasına rağmen çıkmış olan üst 20lik dişimi çektirdim. çürüyüp de yanındakini de çürütmesin diye.
benim çekim esnası ve sonrasında hiçbir sıkıntım olmadı.
ağrı kesici bile içmedim o derece.

benım dişlerden bırı yarı gomulu yarısı dışardaydı dişin ama çok zorlandım çok kotuydu çorbayla beslendim yanağım kocaman şişmişdi

İnan beklediğinden çok daha kolay bir an önce o dişten kurtulmalısın, çürürse çekimi çok daha zor olabilir canım geçmiş olsun

ben de aynı şekilde bir sıkıntım olmamasına rağmen çıkmış olan üst 20lik dişimi çektirdim. çürüyüp de yanındakini de çürütmesin diye.
benim çekim esnası ve sonrasında hiçbir sıkıntım olmadı.
ağrı kesici bile içmedim o derece.

Normal diş hekimi çekti dişinizi değil mi ? Ben hayatım boyunca hiç diş çektirmedim. Orayı uyuşturuyorlar mı ? İşleminiz ne kadar sürdü ? Ve hissettiniz mi? :KK64:

ben yaptırdım tam 3 dişimi çektirdim. 2 si özel de biri devlette. özelde yaptırdıklarım hemen iyileşti devlet hast yaptırdığım 10 gün sancı çektim iltihap kaptı. ben derim paranız varsa özele gidin. çok basit bir operasyon. ama gömülü var en son kalan doktor almadı yok dedi uyuyan yılanı uyandırmayalım dedi. sancı yoksa gerek yok dedi ama doğru mu bilmiyorum onunla yaşıyorum hala. bizde genetik galiba yirmilik sorunu. kardeşim gömülü yaptırdı onun yüzü fallan şişti. morardı hafif. çorba içiyordu sadece ama soğuk sıcak pek yiyemedi bir hafta. kişiden kişiye değişir belki.

Ben yeni çektirdim 2 dişimide biri çıkmıştı diğeri gömülüydü avcılarda özel bir klinikte 200tl fiyatı dikişlerimi aldırmadım henüz çekilirkende çekildikten sonrada hiç bir sıkıntı yaşamadım 1 saat sonra yemeğimide yedim. hijjene dikat etmekte fayda var. ve çenem çektirdikten sonra dişlerimi çok rahatladı

ben de dişçiye diş temizliğinden ve küçük bir dolgudan öte gitmemiş birisiydim. ilk diş çekimimi 20liklerimle yaptırdım :) hiçbir şekilde zor değil. hem alt çeneden hem de üst çeneden çektirdim. üst çenemdekiler biraz çıkmıştı çok kolay 3 güne tamamen geçmiş oluyor. alt çenem tamamen yatık ve gömüktü onun iyileşmesi biraz daha uzun sürdü. ilk gün ılık çorba vs içmiştim ve soğukta kesinlikle durmadım.

X