Gömülü 20lik diş çekimi nasıl oluyor acil lütfen?????

ayazveannesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2024
19
1
20
Arkadaşlar daha önce hiç gömülü 20lik diş çektiren kimseyi görmedim yani bu konu hakkında hiç bir bilgim yok benim dişimin biri gömülü ve şu anlık ağrı falan yapmıyor ama çektirmek istiyorum çünkü ilerleyen zamanlarda enfeksiyon ve ağrı yapıp çektirmektense bu işi en başta çözmek mantıklı geliyor ama merak ettiğim bir kaç şey var birincisi en önemlisi bence bu ! kalıcı hissizlesme uyuşukluk kalıyormus ağızda çenede falan galiba bu doğru mu ??????? İkincisi bu ameliyat sonrası dikiş iplerini hastanede aldiriyormiyuz geri ??? Üçüncüsu ise bu ameliyat normal ameliyathanede önlük giyilerek mi oluyor yoksa dişçi odasında kendi önlük falan gerek kalmadan mı çekiyor 🤔🤔🤔🙂↔️ son olarak da uyutuluyor mu yoksa sadece ağızda mı uyuşma yapıyorlar sadece anestezi uyguluyorlar ??

Canim benim 4 disimde ameliyatla alındı gömülüydü doktorum seni rahatsız edene kadar dur demisti ve ben ağrıdan duramıyordum,dişçi koltuğunda yapıyorlar ben üçünü özel bir klinikte aldırdım onlarda sorun yoktu uyuşukluk falan bilgisi verilmedi çünkü sinire dayalı değildi.kesiyorlar öncelikle sonra disi alıyorlar ordan ve dikiyorlar. Antibiyotik kullandım dikiş tutunca gidip aldirdim,acılı bir işlem değil ama ameliyattan sonra çok ağrım olmustu.ama sag alt disim sinire dayalıymiş ve çekersek sinire dokundururuz 6 ay ile 1 sene ya da ömür boyu dudağının sag tarafı ve dilin uyuşuk kalabilir dediler kimse risk almadı ve eğitim araştırma hastanesinde bir doktor buldum durumu anlattım oda aynı şeylerden bahsetti ve kökü kalır dişini keseriz ve dikeriz dedi şuan kök hala duruyor üzerini diktiler sinire hiç dokunmamis oldular ve sinir zamanla kurtulmuş istediğim zaman gidip onuda aldirabilirim eğer böyle bir sorunun varsa çok profesyonel birisine git ömür boyu hissiz kalabilirsin ve sadece iğne yapılıyor uyutulmuyorsun

Benim üst çenedeki gömülü dişimi cerrahi çekimle çekmişlerdi . Bir hafta ya da on gün sonra dikiş alınmıştı. Ağrı ve şişme durumu değişiyor ama ilk 2 3 gün biraz zor geçiyor ama zamanla azalıyor. Benim yanağımda 1seneye yakın hissizlik kalmıştı uyuşukluk gibi bir bölgede ama zamanla azaldı sonra farketmeden geçti. Önce de kimse söylememişti

Canim benim 4 disimde ameliyatla alındı gömülüydü doktorum seni rahatsız edene kadar dur demisti ve ben ağrıdan duramıyordum,dişçi koltuğunda yapıyorlar ben üçünü özel bir klinikte aldırdım onlarda sorun yoktu uyuşukluk falan bilgisi verilmedi çünkü sinire dayalı değildi.kesiyorlar öncelikle sonra disi alıyorlar ordan ve dikiyorlar. Antibiyotik kullandım dikiş tutunca gidip aldirdim,acılı bir işlem değil ama ameliyattan sonra çok ağrım olmustu.ama sag alt disim sinire dayalıymiş ve çekersek sinire dokundururuz 6 ay ile 1 sene ya da ömür boyu dudağının sag tarafı ve dilin uyuşuk kalabilir dediler kimse risk almadı ve eğitim araştırma hastanesinde bir doktor buldum durumu anlattım oda aynı şeylerden bahsetti ve kökü kalır dişini keseriz ve dikeriz dedi şuan kök hala duruyor üzerini diktiler sinire hiç dokunmamis oldular ve sinir zamanla kurtulmuş istediğim zaman gidip onuda aldirabilirim eğer böyle bir sorunun varsa çok profesyonel birisine git ömür boyu hissiz kalabilirsin ve sadece iğne yapılıyor uyutulmuyorsun
Bilgiler için teşekkür ederim sağolun 🌹 ben normal dişçiye gittim röntgende gömülü olduğunu öğrendim bana cerrah kesip alır ben yapamam dedi öyle kaldı yani sinir konusunda bir bilgim yok eğer öyle ise dediğiniz gibi iyi bir doktora gitmem gerek 🥰

Bilgiler için teşekkür ederim sağolun 🌹 ben normal dişçiye gittim röntgende gömülü olduğunu öğrendim bana cerrah kesip alır ben yapamam dedi öyle kaldı yani sinir konusunda bir bilgim yok eğer öyle ise dediğiniz gibi iyi bir doktora gitmem gerek 🥰
Iste o yüzden ben yapamam diyorlar risk almak istemiyorlar canım ben o yirmilik dislerden çok çektim Rabbım kolaylikla alınmayı nasip etsin sana da inşallah ama bolgende eğitim araştırma hastanesinde cene cerrahi bulursan işinde usta birisini o zaten sana risklerini anlatır ve büyük ihtimal bana yaptıklarını yaparlar kök zaten zamanla sinirden ayrılıyor kökü icerde bırakıp disi kesince.

Arkadaşlar daha önce hiç gömülü 20lik diş çektiren kimseyi görmedim yani bu konu hakkında hiç bir bilgim yok benim dişimin biri gömülü ve şu anlık ağrı falan yapmıyor ama çektirmek istiyorum çünkü ilerleyen zamanlarda enfeksiyon ve ağrı yapıp çektirmektense bu işi en başta çözmek mantıklı geliyor ama merak ettiğim bir kaç şey var birincisi en önemlisi bence bu ! kalıcı hissizlesme uyuşukluk kalıyormus ağızda çenede falan galiba bu doğru mu ??????? İkincisi bu ameliyat sonrası dikiş iplerini hastanede aldiriyormiyuz geri ??? Üçüncüsu ise bu ameliyat normal ameliyathanede önlük giyilerek mi oluyor yoksa dişçi odasında kendi önlük falan gerek kalmadan mı çekiyor 🤔🤔🤔🙂↔️ son olarak da uyutuluyor mu yoksa sadece ağızda mı uyuşma yapıyorlar sadece anestezi uyguluyorlar ??
Merhabalar 2016 yılında alt iki taraftaki gömük dişlerimi 3 ay arayla operasyonla aldılar. benimkiler yatay bir şekilde gömüktü. Özeller risk alıp yapmadılar çapadan diş randevusu alıp hallettirdim. ikisini aynı anda yapmadılar çünkü sonrasında birkaç gün ağrı oluyor ertesi günde suratım şişmişti komple.

Sadece ağzımı uyuşturdular. Ama epey güçlü bir uyuşturucuydu sanırım dudaklarımı ısırmamak için epey çapa sarfetmem gerekmişti. Kalıcı uyuşukluk olmadı bende. Ertesi gün uyuşturucu etkisi hepten geçtiğinde ağrı başlamıştı ağrı kesiciler ve antibiyotik iyi gelmişti. 3. Günden sonrada azalarak bitiyor acısı zaten. Dikiş aldırmaya gitmemiştim ben kendileri düşmüştü. Size geçmiş olsun umarım bir an evvel atlatırsınız 🙏

Merhaba devlet hastahanesinde yaptirmayin. Gömülü ise özelde ve çene cerrahına gidin. Hissizlik vs cok nadir oluyor. Sonra geriye dönüyor. Lokal anestezi olarak yapiliyor

Merhaba, ben cene cerrahina cektirdim. Ayni taraftaki iki disi tek seferde cekti. Dislerimden biri gömük ve egriydi. Operasyon o yüzden uzun ve zorlu oldu. Hic aci duymadim ama cok rahatsiz hissettim. Ben bu ise neden kalkistim diye kendime kizdim. Hic bitmiycekmis gibiydi. Sanki agzim burnum kaymis gibi hissettim (Gözünüz korkmasin, dis konusunda canim cok tatli, basit islemlerde bile cok stres yapiyorum) .
Ama cok iyi bir doktora denk gelmisim. Öyle ustaca calismis ki sonrasinda hic agrim olmadi. Cürügüm olmadi. Cok hafif bir sislikle atlattim. Iyi ki sansima o doktoru bulmusum ve iki disi birden cektirmeye razi gelmisim diyorum. Böyle kompleks islemlerde doktor cok önemli bence, mutlaka iyi yorumlari olan, uzman bir cene cerrahina yaptirin.

X