• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gölge gibi yaşamak...

talin

Guru
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2007
4.250
27
358
45
Saklı gücün arkasına sığınılmış bir yaşam… O gücü nasıl kullanacağından bihaber insanlar… Kaybolmuş, eriyip giden zamanlar…

Bir tokat bazen çok işe yarıyor biliyor musun? Derin uykudan başka türlü uyanmıyorsun çünkü! Biliyorum, yaşam pınarında her an akış içindesin, kürekler de senin ellerinde; ama bu daha da acı veriyor sana değil mi? Bazen bildiğinle kalmak…

Akıntıya bırak kendini öyleyse!

Bırak ve bir nehrin okyanusa akışı gibi süzülüp git sen de. Berraklığını bulursun hem kaybolmuş yaşamında… Kendini ararken yorulduğun kadar yorulmazsın en azından bu eşsiz akışta.

Gözlerini kapatıp düşlerinle masal yaratmaktan korkma!

Korkulacak bir şey varsa o da, düşlerini çaresizliğe odaklamandır.

Gölge gibi yaşamak seni sadece bir arayış içine sokuyor ve sen, artık yorulmaya başladın! Koca bir aptaldan ne farkın var ki? Bunu ben sormuyorum, içindeki keşfedemediğin güç soruyor sana!

Uzun yolculuğa az kaldı. Zamanın zamanı yok! Bugün var olduğunu ve yarın yok olacağını çok iyi biliyorsun, ama hala gölge gibi yaşadığının farkına varmıyorsun.

Seçimlerin yaşamının bütününü oluşturdu, ama sen seçimlerinin bile hala farkında değilsin.

O zaman nesin sen?

Arada bir tokat at kendine; belki o an kendine gelir ve bir şeylerin farkındalığını kazanırsın. Tabii o tokadı atacak cesaret bulabilirsen kendinde…

Sen, korkularının arkasına sığınmış bir gölgesin.

İşte bir kez daha vuruyorum yüzüne!

Varlığınla çevreni cennete çevirebilecekken, içinde cehennem azabı oluşturan sana, bu söylediklerim az bile.

Bunu ben söylemiyorum zaten!..

Bunu, içinde fark edemediğin o muhteşem güç söylüyor sana. Ben ise sadece onun sesini yansıtıyorum! O sesin sana bir de notu var.

Diyor ki : ACI OLAN GÖLGE GİBİ YAŞAMAN DEĞİL, BENİ FARK ETMEK İÇİN HALA BİR ÇABA GÖSTERMEMENDİR!

sevgilera.s.

alıntıdır

Son düzenleme:
Arada bir tokat at kendine; belki o an kendine gelir ve bir şeylerin farkındalığını kazanırsın. Tabii o tokadı atacak cesaret bulabilirsen kendinde…

ACI OLAN GÖLGE GİBİ YAŞAMAN DEĞİL, BENİ FARK ETMEK İÇİN HALA BİR ÇABA GÖSTERMEMENDİR!
ne mütiş bi cümle ne çok şey anlatıyor anlayana..............

bu yazıdan çıkartılacak çok güzel dersler var gerçekten de
ama dediğin gibi canım
anlayana
aslında anlayana da değil de
uygulayabilene=))

sevgiler

evet, anlayana değil uygulayabilecek olana güzel ders... anlasak ne olacakki, kopartıp atabilecekmiyiz zincirleri...kolaymıdır sil baştan hayata merhaba demek?

ha bu arada, tokat atmakta sorun değil, arada atıyorum bi tokat ama o misli fazlası ile geri dönüyor bana , bende tırsıp oturuyorum oturduğum yerde :)

evet, anlayana değil uygulayabilecek olana güzel ders... anlasak ne olacakki, kopartıp atabilecekmiyiz zincirleri...kolaymıdır sil baştan hayata merhaba demek?

ha bu arada, tokat atmakta sorun değil, arada atıyorum bi tokat ama o misli fazlası ile geri dönüyor bana , bende tırsıp oturuyorum oturduğum yerde :)

önce anlayacak,sonra uygulamaya geçip zamanla kopartıp atacaksın zincirleri
her tokat yediğimizde hayattan,pısıp kalırsak yanmışız biz
hep güçlü olmak,hep sil baştan başlamak
hep savaşmak zorundayız
ve hep inanmak
her zaman inanmak
inanmak başarmanın yarısıdır bence arkadaşım
bi düşün sen bu söylediklerimiyerimseniben
sevgilera.s.

ne güzel bir yazı ablacım çok dogru anlayana...
teşekkürler...

evet anlayana çok şey ifade ediyor. hepimiz kendimize o tokadı atabilecek cesarette olmalıyız zaman zaman. paylaşımın için teşekkürler talin.

talincim senin bu yazılarına bayılıyorum ben.benim fikrime çok yakın.zaten içten gelen sese kulak versek daha kimse hataya bulaştıramaz bizi değilmi.gölge gibi yaşamak yani başkalarının hayatını taklit etmek,şerefli gerçek bir insan gibi yaşamamak.işte insan için en acı olanda bu değil mi arkadaşlar?

çevremde kişisel gelişim ve ferrarisini satan bilge tarzı kiteplar okuyanları görürüm hayatta pek değişime uğradıklarını görmüyorum.bu kitaplar insanlara bazı yaşam biçimlerini ve bazı dinleri usul usul insanların beynine sindirmeye çalıştığını görüyorum.aslı olanın insanın dürüst, çalışkan ve zeki olmasıdır.hele ki yabancı yazarların yazdığı gelişim kitaplarına tav oluyorum.onlar türkiyede daha okul yüzü görmemiş kız çocuklarını biliyorlarmı töreyi biliyorlarmı bu yüzden onların yazdığı cümleler bize işlemez bize en iyi yardımı bizim aydınlarımız bizim insanımız yapar.benim için türkiye şartlarında uygulanabilecek türk örf ve adetlerine uygun yazılar önemli.diğerleri insanı mutsuz etmekten öteye gitmiyor...

bu yazı uğur koşara ait bir yazı
kitabını almanızı tavsiye ederim kızlar:lepi:

Hayattan asla vazgeçmedim.ınatçı bir yapım var.Gölge gibi yaşamamak için yıllardır mücadele ediyorum ama inan kendimle değil.Beni anlamak istemeyenlerle.Çok şükür kendimle ilgili bu tür sorun yaşamıyorum.

Back