Onkoloji - Kanser ve Türevleri Göğüsteki sertlikler...

si_mer

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2007
25
0
bayanlar benim yıllardır sol göğsümde beze vardı. iki tane sert..cerrah süt bezesi olduğunu salgıladığını söyledi..ben henüz yeni evliyim..ki bu cerraha 3 yıl önce gittim..şimdi bu bezelerin arttığını eşim bile fark edebiliyor..ve dokununca acı veriyor..sorun şu ki....ben şırnakta görev yapıyorum..ha diyince doktor imkansız...yıllık izin beklenmeli...bu konuda bi tecrübesi bilgisi olan varsa benimle de paylaşabilir mi lütfen?

Aynen bende de var o sertlikler..Adet dönemine yakın batma iile birlikte ağrı hissediyorum..KAlbim ağrıyor sanıyordum..Çok küçük iki tane beze var belli belirsiz cerrah önemli bişey olmadığını söyledi..4-5 gün sonraya ultrason verdi.
Zararsız fibrokistik bezelerdir..30 yaştan sonra çıkarmış..Menepozda kaybolurlarmış..
ınşallah sende de,bende de önemli birşey yoktur

bende dün akşam baktım sağ göğsümde sertlik var. fındık büyüklüğünde. 2 gün önce bişey yoktu. panik oldum tabi. bugün doktora göstereceğim bakalım ne diyecek.

ben bu sertlikler için bugün doktora gittim.küçük küçük ve çoktu.. bastırınca ağrı veriyordu.. regl den önce çok artıyordu..doktor kist olabileceğni söyledi.ultrasonografiye göre perşembeye randevu aldım sonucu çok merak ediyorum =( ablamda da aynı şikayet vardı. kist çıktı.. küçük önemsiz kistlermiş ama büyümeleri tehlikeliymiş

annemdede var bu kistlerden sürekli takip altında tutuyoruz

kistler büyüdükçe ve çoğaldıkça kansere çevirme riski varmış.. Allah korusun..

sıkıntı ve stresle kitleler büyür ve çoğalırmış dikaktli olmak lazım :nazar:

bende baya tedirgin oldum hergün kontrol ediyorum biraz küçüldüler.
henüz doktora gidemedim. yarın izin alırsam gidicem.
genel cerrahiye muayne olup meme ultrasonu yaptırılıyormuş.

Kızlar..ultrason çekildi,dr.a sonuç gösterdim..önemsiz ve korkulacak şeyler değil dedi..
Her iki kadından birinde görülürmüş bu fibrokistler..
Ama 6 ayda bir ultrason çektirirsin dedi..Gözlem altında tutmak için..

Bir de dr.ıbrahim saraçoğlunun sitesinde..Fibrokistler için brokoli kürü var..o da denenebilir..ılerleyen günler de 2 kür şeklinde denemeyi düşünüyorum..
6 ay sonrasındaki ultrasonda nasıl bir gelişme olacak acaba..

mrb ablalarım bende iki gün önce sağ göğsümde 2 adet kitle hissettim:uhm: annemde dokundu korktuk açıkçası ama bugüne kadar genelde reglden önce oluyodu ve ben önemsemiyodum. annem biraz korkuttu açıkcası.ailede kimsede hatta annemin akrabalarında göğüs kanseri olan yok. göğsümde o kitleden başka problemde yok.babam ameliyat olduğu için misafirlerden kapının önüne bile çıkamıyoruz. yeni 20 yaşıma girdim sizce nedir bu kitlelerakannehir:1no2:

X