• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüsteki kitleler için bitkisel çözüm

Greendayz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2020
5
1
1
34
Merhaba herkese, 1 ay oncesinde sag gogsumde kitle teshis edildi. Dr. sadece takip onerdi 6 ay sonra tekrar kontrole gidecegim ama bu donemde bu kitle icin yapabilecegim iyi gelen bitkisel bir kur var midir ya da sizin de basiniza boyle bir durum geldi mi merak ediyorum. Yorumlarinizi bekliyorum, sevgiler.

Merhaba herkese, 1 ay oncesinde sag gogsumde kitle teshis edildi. Dr. sadece takip onerdi 6 ay sonra tekrar kontrole gidecegim ama bu donemde bu kitle icin yapabilecegim iyi gelen bitkisel bir kur var midir ya da sizin de basiniza boyle bir durum geldi mi merak ediyorum. Yorumlarinizi bekliyorum, sevgiler.
Merhabalar, durumunuz nedir şimdi ? Tekrar ultrason çektirdiniz mi ? Ben de geçen hafta çektirdim ve sağ göğsünde 4.5mm kitle var dedi doktor , görüntüsüne , düzgün sınırlı olmasına bakarak kötü olmayacağını söyledi 6 ay sonra HSG önerdi. Ama kafama takılmadı değil :(

Merhabalar, durumunuz nedir şimdi ? Tekrar ultrason çektirdiniz mi ? Ben de geçen hafta çektirdim ve sağ göğsünde 4.5mm kitle var dedi doktor , görüntüsüne , düzgün sınırlı olmasına bakarak kötü olmayacağını söyledi 6 ay sonra HSG önerdi. Ama kafama takılmadı değil :KK43:
Merhaba görür görmez yazmak istedim
Yaklaşık 3 ay önce sol göğsümde kitle hissettim o korkuyla apar topar doktora gittik ailemle beraber ilk olarak devlet hastanesine gözüktüm doktor eliyle muayene ettiği kadarıyla sınırları belli ve hareketli bir kitle olduğunu bu kitlenin çok yüksek ihtimalle iyi huylu olduğunu ama ultrason ile bakılması gerektiğini söyledi. Ve genelde en sık gözüken iyi huylu iki tane kist varmış biri fibrokist yani içi sıvı dolu diğeri ise fibroadenom solid yani katı dolu kitle. Benim yaşım 21 ve benim yaşlarımda daha çok östrojen doğurganlık oranı yüksek olduğu için fibroadenom olabilme olasılığının daha yüksek olduğunu söyledi. Doktordan çıktıktan sonra özel bir hastaneden genel cerrahtan randevu aldık. Yine doktorum elle muayene ile korkulacak bisey olmadığını söyledi. Aynı gün ultrasonumda çekildi. Ultrason çekilme amacı kitlenin sıvı ya da katı olup olmadığını ayırt etmek. Ultrasonda yumuşak,sınırları belli,hareketli 4.5×3.2 cm çapında katı kitle olduğu ortaya çıktı. Doktorum biyopsiyi öngördü. Bir kac hafta sonra da biyopsiyi oldum. Tamamen ağrısız lokal anestezi ile olan bir işlem, iğneli biyopsi oldum bu arada. Biyopsi sonucum 10 gün sonra çıktı ve fibroadenom olduğunu kesinleştirdik. Normalde daha küçük boyutlarda takip önerilirmiş ama benim zaten yeteri kadar büyümüştü ve artık göğüste şekil bozukluğu olmuştu. Keza psikolojik olarakta çok etkilenmiştim elim sürekli göğsüme gidiyordu. Doktor ameliyat ile alınıp kurtulma tavsiyesi verdi, düşünmeden kabul ettim. Fibroadenom kesinlikle kötü bir kitle değil ama her dakika acaba büyüyecek mi diye düşünmektense eğer doktor ameliyat ile alınmasını tavsiye ediyorsa bir dakika düşünmeyin. Her neyse yaklaşık 15 gün önce ameliyatım gerçekleşti. Sabah hastaneye girdim saat 9 gibi öğlen 1 de evimdeydim. Aynı gün taburcu edildim. Lokal anestezi ile oldum. Ameliyat boyu uyanıktım. Lokal anestezi ile olan ameliyatlarda herşeyi hissediyorsunuz. Parçayı çıkarırken,keserken,dikerken vs. Fakat korkmayın herhangi bir acı hissi yok. Zaten ameliyat anında hemşireleriniz ve doktorunuz sizinle muhabbet ediyor. Benim bir saat sürdü ama en fazla süreceği de bir saattir. Sizin daha az sürebilir. Ve tek tavsiyem kesinlikle internetten birşey araştırmayın, doktorunuza güvenin ne diyorsa uyun... çok çok çok geçmiş olsun, Rabbim bir an önce sağlık versin.

Back