• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

göğüste şişlik, şiddetli ağrı, ateş...

mecmnc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
23
0
36
Ankara
Önceki gün gece yarısı göğsümde zonklama başladı. Kalktım süt dolmuştur diye sağdım biraz. Ama olmadı sabah kalktığımda bir göğsüm diğerinin iki katıydı..
gece çok kabus gördüm,hep sıçrayarak uyandım..Meğer ateşim de varmış,sonra bir titreme..çok hasta oldum çook..
bebeğimi o göğsümden de emziriyorum,yani süt açısından bir problem yok..ama acısı beni öldürüyor. dünden beri ateş düşürücü alıyorum.ateş baş ağrısı yapıyor..çok zor durumdayım hanımlar..
daha önce bu duruma düşen var mı?
kimisi diyor umma olmuşsun,kimisi üzerine yatmışsındır süt durmuştur diyor ama süt durmasını daha önce yaşadım öyle birşey değil...:(
ne olur akıl verin...:(

ateşin varsa mastit olmuş olabilirsin. bence vakit kaybetmeden doktora görünmelisin. geçmiş olsun

Çok teşekkür ederim tavsiyenizi okuyunca netten biraz araştırdım,belirtiler tam tutuyordu,doktora gittim hemen..iki gün neden bekledin dedi,antibiyotik verdi..
sizin tavsiyenizin dışındakileri bir duysanız ne dersiniz bilemiyorum..
yok birinin evinden haberi yokken bulaşık süngeri çalıp göğsüme koyacakmışım..
afedersiniz tuvalete ters oturup saçımı tarayacakmışım falan falan...:66:
tekrar yönlendirmeniz için teşekkürler..:16:

Önceki gün gece yarısı göğsümde zonklama başladı. Kalktım süt dolmuştur diye sağdım biraz. Ama olmadı sabah kalktığımda bir göğsüm diğerinin iki katıydı..
gece çok kabus gördüm,hep sıçrayarak uyandım..Meğer ateşim de varmış,sonra bir titreme..çok hasta oldum çook..
bebeğimi o göğsümden de emziriyorum,yani süt açısından bir problem yok..ama acısı beni öldürüyor. dünden beri ateş düşürücü alıyorum.ateş baş ağrısı yapıyor..çok zor durumdayım hanımlar..
kimisi diyor umma olmuşsun,kimisi üzerine yatmışsındır süt durmuştur diyor ama süt durmasını daha önce yaşadım öyle birşey değil...:(

banadea olmuştu mastıttır dogumdan sonra 27. gunde oooolmustum antıyotıkle gectı ama aynı usutme tıtreme ates herşeey oldu kızarıklık feci bıseydı emzırmek zor oluordu.sertlikte vardı bır tabaka gıbı.. annemde ustune yatmsındr dedi:46:

aynen ablamda böyle olmuştu
snra doktora gitti ve iltihaplandığını söylemiş doktor.
şırıngayla göğsünden çekti aldılar.

bende de oldu zonklama ama ağrı yok kızarıklık var sertlik yok dr augmentin antibiyotik verdi size hangi antbiyotik vermişti

Çok teşekkür ederim tavsiyenizi okuyunca netten biraz araştırdım,belirtiler tam tutuyordu,doktora gittim hemen..iki gün neden bekledin dedi,antibiyotik verdi..
sizin tavsiyenizin dışındakileri bir duysanız ne dersiniz bilemiyorum..
yok birinin evinden haberi yokken bulaşık süngeri çalıp göğsüme koyacakmışım..
afedersiniz tuvalete ters oturup saçımı tarayacakmışım falan falan...:66:
tekrar yönlendirmeniz için teşekkürler..:16:

rica ederim cnm, iyi ki daha fazla beklememişsin. tekrar geçmiş olsun :)

canim gecmis olsun aynisi bendede oldu benim oglum bugün 2.5aylik oldu dogumdan 10 gün sonra oldu ayni senin gibi gögsüm kipkirmizi tas gibiydi ates agri halsizlik hastaneye gittim 8 gün yattim günde bes alti serum antibiyotik verdiler öylelikle gecti doktora gitmekle iyi yapmissin tekrar gecmis olsun:69:

Aynısı ben de de oldu hem de sende olduğu gibi gecenin bir yarısı.Dayanamayıp acile gitmiştim ve ertesi gün doktora ittim mastit olmuşsun dedi. Antibiyotik vs verdi. Eve geldim okudum ki emziren anneler çok rahat kullanamayacağı ilaçlarmış. Kullanmak hiç de içimden gelmedi. İltihaplıdır diy eoğluma da emziremedim. İlk gün pompa ile sağdım. sağıyordum belli bir yerde tıkanıyordu , bir iltihap damlası çıkıyordu ondan sonra biraz daha süt çıkıyordu falan. Sonra araştırdık ki bebeğe emzirebiliyormuşuz. Hatta bebeğin emmesi iyileşmesini kolaylaştırıyormuş. Ben de bol bol emzirdim. O göğsümün sütü iyice kesilmişti. İki üç damla çıkıyordu ama sabırla sık sık emzirdim.

Bu arada ilaçları hiç kullanmadım. Onun yerine tecrübeli bir yakınımdan aldığım tavsiye üzerine sıcak su ile masaj kompres yaptım. Dayanabildiğim kadar kaynar suya pamuk batırıp göğsümün iltihaplı yerinden uca doğru süt çıkarır gibi masaj yaptım. Hemen hemen saatte bir iki kere yaptım bunu. Her emzirmeden önce yaptım. Sonra yavaş yavaş açıldı. 2 3 gn sürdü açılması. ama sütü çok azaldı tabi. Emzirdikçe arttı . Şimdi diğer göğsümden farkı yok... Uzun uzun yazdım faydalı olabilirim umarım. Ben de çok çektim. Çok zor birşey.

Ben de ateşlenmiştim bir kere. Hemde 39,5. ölecem sandım. göğüslerim kaskatı kesildi. Dolu olduğu halde süt az geliyordu. Hastaneye gittik. Ama bana antibiyotik vermedi doktor. Süttendir dedi. Hemşireler ılık su ile kompres yaptılar göğüslerime ve süt sağma makinasıyla sağdık. Ateşim de düştü. Göğüslerimde boşaldı ve rahatlamıştım. Sağdığım sütleri de ziyan etmedik. Bebeğime içirmiştik.

Back