Göğüste emzirme kaynaklı ağrı

kelebek1979

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2020
1.447
1.301
83
45
Kızlar acil bir sıkıntım var.

2 hafta önce doğum yaptım ve bebeğimi emzirerek besliyorum.

Sol göğsüme elleyince kahverengi ve beyazın birleştiği yerde elime nohut tanesinden daha büyük yuvarlak bir sertlik geliyor. Göğüste de birazcık ağrım var. Ateşimi ölçtüm, bir sorun yok. Bebek emerken canım acıyor.

Ne yapmalıyım ? Bir arkadaşım lahana koy demişti diye hatırlıyorum.

Nedir bu sıkıntı, ve nasıl çözerim kötüleşmeden ?

Sol göğsüme elleyince kahverengi ve beyazın birleştiği yerde elime nohut tanesinden daha büyük yuvarlak bir sertlik geliyor. Göğüste de birazcık ağrım var. Ateşimi ölçtüm, bir sorun yok. Bebek emerken canım acıyor.

Canm hayırlı olsun bbebegin öncelikle 😊 çogu kişide olan şey o bendede oldu lahana denemdim ama bi cok ilaç kullandm tabı bide emzirmedn önce kendi sütünü sür ve bol bol havalndr . bi tavsıye daha iç çanasırsz cok gezersen sarkma olur emzırme sütyenı tavsiye ederm naçizane 😊

Lahanayı nasıl uyguladınız ?

Buzluktan çıkartıp buzu çözülünceye kadar bekletip, sonra gögsüme koyacagım. 20 dakika falan gögsümde durunca ısınacak ve o zaman çekecegim gögsümden.

Doğru mu acaba ?

mastik dedikleri bu yaşadığım şeymi acaba ?

Süt tıkanması olmuş olabilir, o bölgeye masaj yap göğüs ucuna doğru. Dikkat et süt felci olma. Bebeği farklı pozisyonda emzir, bana ebem öyle demişti mesela bebişin ayakları senin kucağındayken sağ tarafa değil sol tarafa gelsin baştan biraz zor oluyor sonra alışıyor insan. Hayırlı olsun Allah güle güle ağız tadıyla büyütmeyi nasip etsin 🤲🏻

Birde quark tavsiye etmişti, türkiyede varmı bilmiyorum,Belki büyük marketlerde veya metroda vardir, süzme yogurda benziyor, benim işime yaramıştı, o bölgeye sürüp bekliyoruz kuruyuncada yikiyoruz.

Dün Doğum yaptığım hastaneden hemşire eve ziyarete gelmişti. Emzirme eğitimi için göğsümü fazla sıkarak çok süt getirdi. Göğsümdeki hissiyat bundan sonra oluşmaya başladı. Acaba denk mi geldi yoksa gerçekten bundan mı kaynaklı ?
Birde zaten 2 saate bir emziriyorum, yetmezmi ? Ve emzirirken meme ile ilk buluşması çok agrılı oluyor, çocugu itip düşürecem diye korkuyorum, o derece ağrılı yani

Kızlar sol gögsüm kızardı emzirirken agrıyor falan diye bahsetmiştim. Şimdi üstüne sütüm de kesildi aniden. Akşam 2gögüste toplam 70ml gelen Süt şimdi 0 gelmeye başladı. Pompa ile çekiyorum ama hiçbirşey gelmiyor.

böyle aniden kesilmesi normal mi ? Ne yapmam lazım ? Kendimi çok kötü hissediyorum:(

Kızlar sol gögsüm kızardı emzirirken agrıyor falan diye bahsetmiştim. Şimdi üstüne sütüm de kesildi aniden. Akşam 2gögüste toplam 70ml gelen Süt şimdi 0 gelmeye başladı. Pompa ile çekiyorum ama hiçbirşey gelmiyor.

böyle aniden kesilmesi normal mi ? Ne yapmam lazım ? Kendimi çok kötü hissediyorum:(
Mastit oluyor olabilirsiniz doktora gorunmelisiniz

Çözüm bulabildin mi bilmiyorum ama böyle göğüslerinde acı hissettiğin zaman sıcak su torbası koy hemen bekletmeden o sütü çözüyor
Ya da duş alırken tarakla yavaştan tara

Kızlar selam. Ayrı ayrı mesajlarınız için Çok ama çok teşekkür ederim, hepsini okudum ama ancak dönüş yapabiliyorum. Hastaneye gidip sagdık, hatta hastane tipi pompayı pompayı 1 aylık kiraladım. Doktorada gittim antibiyotik verdi, augmentil 1000mg. Ateşimi takip ediyorum yakından, şimdilik iyi gibi. Birde Beyaz lahana Uyguluyorum, lahana da iyi geldi. Sıcak lahana sonra bebek emiyor sonra soguk lahana.

O gece çok kötü hissetmiştim ama şimdi iyiyim, moralimde yerine geldi. Mesajlarınız için tekrardan teşekkür ederim. İyi ki böyle bir forum sayfası var, dertlerimi paylaşabilecegimiz ve bizden anlayan insanlardan oluşan :)
Herkese ayrı ayrı yazamadım tekrardan kusuruma bakmayın ama iyiki varsınız :) hepimiz çok iyi birer anne olacağız eminim:)

Lahanayı dene bence onun dışında bebeği başı sol göğsüne ayakları kolunun arkasına doğru uzat yani sanki daha yatırır gibi yatır ama şoku emzir ters taktik bu şekilde emzir tıkanmayı ac ovala bide ılık suda eger enfeksiyona dönerse ateslenirsin antibiyotik kullanmak zorunda kalırsın ama yinede o ters taktiği dene kanal açılmazsa ilaçta fayda etmez tekrarlar durur

Back