Göğüslerim küçük..mutluyum huzurluyum (Ameliyat Olmak isteyip Olamayanlar)

dlares23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2011
51
1
36
İstanbul
Merhaba herkese,

Uzun zamandır burada üye olmadan önce mesajları okuyordum araştırma yapmak için.
Bir ara ciddi ciddi acaba diye düşündüm. Çünkü gerçekten çok küçükler, desteksiz sütyen nedir bilmem. Gencim evli değilim ama uzun süreli ilişkim var ve cinsellik hayatımın bir parçası.

Estetikten vazgeçtim.

Bu mesajı yazma amacım yanlış anlaşılmasın. Estetiğe karşı değilim, estetik ameliyatın her türü burun olsun, göğüs olsun hatta genital olsun kişisel kararlardır ve saygı gösterilmesi lazım. Ancak bunu çok dert edip bu konuda harıl harıl para toplamaya çalışanlar uykularından olanlara destek olmak için yazıyorum.

Erkekler ne düşünür, sevgilimi kocamı daha mutlu etmeliyim daha çekici kadınsı olmalıyımsa derdiniz, bunların hepsinin tek bir cevabı var: kendinize güvenmeniz gerekir. Bir insan kendisine güveniyorsa, aynada kendisine baktığında kusurlarından çok kendisini mutlu edecek özelliklerine odaklanabiliyorsa o insan işte en çekicidir. Kaldı ki küçük göğüs bir kusur değildir, herkesin yapısı farklıdır. Bundan yüzyıllar önce herkes anadan doğma yaşarken cinsellik yok muydu? İnsanlar birbirlerini çekici bulmuyorlar mıydı? O zaman estetik ameliyat sütyen falan var mıydı? Tek fark o zamanlar insanları objeleştiren, belirli bir kalıba sokmaya çalışan internet, dergi gazeteler vb. medya araçlarının olmayışı...Bizlere belirli bir şekilde görünmüyorsak daha çirkin, daha kötü, daha farklı olduğumuz empoze ediliyor, biz de tüketim toplumunun bireyi olarak estetik kozmetik vb sağlıkla ilgisi olmayan yöntemleri bir zorunluluk olarak algılıyoruz.

Ben ameliyat olmaktan vazgeçtim. Doğal olanın makbul olduğunu, oluşacak komplikasyonlarla belki de kıyafetliyken dışardan bakıldığında erkeklerin dibine düşeceği kadınların kıskanacağı göğüslere sahipken çırılçıplak halimin beni rahatsız edebileceğini, daha da kötüsü belki komplikasyonların cinsel hayatımın olumsuz etkilenecek sonuçları olabileceğine karar verdim. Şu an 20li yaşlarımdayım ve ileride daha da yaşlandığımda sağlığımın yavaş yavaş bozulacağı dönemlerde yeniden silikonları yenilemek için ya da çıkarmak için bıçak altına yapmayı istemediğime karar verdim. Kendi bedenimi sevmeyi öğrendim. İnanın kendinizi değil erkeklerin görüşünü merak ediyorsanız, kendi bedenini seven, gurur duyan bir kadından daha çekici kimse yoktur gözlerinde.

Varsın göğüslerim büyük diye beni beğeneceklerden vazgeçmiş olayım. Zaten beni o şekilde objeleştirerek beğenecek insan beğenmesin efendim.

Tabi ki de eğer insanın psikolojisini gerçekten olumsuz yönde etkiliyorsa, imkanlarınız da varsa uygun gören yapsın. Ancak benim burada söylemek istediğim psikolojik yönden olumsuz etkilemesine izin vermemelisiniz. Çünkü asıl kilit özgüvende. Eğer insanda özgüven yoksa bugün göğüslerden kaynaklanan sorun, ileriki yıllarda vücudun kaçınılmaz deformasyonlarıyla birlikte bütün vücudu değiştirme hırsı ve isteğine itebilir. Televizyon filmlerde gördüğümüz kadınlara dönüşebilmek için, onların bizlere empoze ettiği kusursuz imaja ulaşabilmek için servet döktürebilir. İnsan önce kendisini olduğu gibi sevsin beğensin, kendisine fiziğine kişiliğine kocasının sevgilisinin sevgisine güvensin, gerisinin gerçekten hiçbir önemi yok.

eline yüreğine sağlık canım benmmm.bu konu muzdarip biri olarak mantıklı şeyler yazmışsın.çok güzeldi....dediğin gibi bizi beğenen böyle beğensinn

Teşekkürler :)

Aslında estetik kısmına yazmıştım, burayı uygun görmüşler. Gerçekten ameliyat zorunlu değil, o şekilde hayatları cinsellikleri buna bağlıymış gibi üzülenleri görünce dayanamıyorum.

filmlerden fırlayanlar gibi olmak isteyen yok ki
standart kadın göğsü olsun yeter
ergenliğe yeni giren kızlara imrenmek
arkadaşlarının yanında soyunamamak mayo giyememek
bakımsız köylülere bile özenir oluyo insan
küçük olması değil gelişmemiş olması sorun zaten küçüklük yapıdır çünkü
insanın geleceği konusunda karar vermesini etkileyecek kadar psikolojisi bozulabiliyo
sadece bu değil sorun daha nelerle uğraşıyosun hepsi birikince patlama noktasına geliyosun!
ah bilmeyen ne anlar ki?

ıstersen dunyanın en guzel goguslerıne sahıp ol esın sureklı gordugunden guzellıgının pek onemı kalmıcak bence gogus amelıyatı cok gereklı degıl

Ben anliyorum!!!
evet sadece bu degil daha bircok seyler,ya sanki senin yazdigini ben yazmisim gibi hisediyorum!!!!!

bu arada ellerıne yuregıne saglık canım

Sağol

Anlıyorum tabi ki. Dedim ya benim göğsüm yok denecek kadar küçük. Kim istemezki dolgun vücut ölçülerine sahip olmayı?

Ama standart kadın göğsü de nedir? Kim belirliyor bunu? Ben de anlattığın gibi utanırdım, erkek arkadaşımla ilk başta gerçekten zorlandım. Sağlık, işlevsel ve psikolojik sorun doğuruyosa kesinlikle bunun çözümü her ne ise yapılmalı ama insanın bedenini sevmesi sevmeyi öğrenmesinden daha güzel birşey olamaz. Ülkemizde cinsellik tabu olduğundan, hiçkimse farklılıkların tadını çıkaramıyor. Bedenimizi geç keşfediyoruz, geç farkına varıyoruz. Oysa herkesin vücut yapısı farklı, sağlıklı olmasına rağmen normal değilmiş gibi gösteriliyor. Bazı kadınların göğüs uçları içe dönük mesela. Duyduğumda çok şaşırdım ama meğer çok normal birşeymiş.

Bizi biz yapan, karakter katan şeyler bunlar. Hepimiz aynı olsak hayat ne kadar sıkıcı olurdu ama değil mi?

Son düzenleme:
benimde goguslerim kucuk, ve genc bir kiz olarak hic bir sikayetim yok kendimle barisik olmayi ogrendim ve ben kendimi sevdikten sonra eminim beni boyle sevecek birini bulabilirim! :92::92:

Benim de büyük. Hem de ortaokuldan beri bayağı dert oldu bana. Gömlek giyemem, askılı birşey giyemem, straplez mi? asla asla asla.. hele sırtı açık bir şeyler.. Yok kardeşim yok.Her şeyin kendine özgü bir derdi var. Önemli olan kendini sevmek ve kabullenmek.Herkes kendinde olmayanı ister. İnsanoğlunu tatmin etmek mümkün değildir.Tanrı kendinin yardımcısı olsun!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…