• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

goguslerim cok yara...

nio

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mart 2013
2.542
1.631
198
bebegim 26 gunluk oldu.
yarim saate 40 dakkaya emmek istiyor.
goguslerim yara olmasa asla problem etmiycem ama gogus yaralarim iyice azdi artik sari su gibi bisey akiyor.
bebegim emmeyi cok abartiyor artik uyanacak diye korkuyorum .
eskiden 2 saat doldu mu uyandirip emziriyordum simdi 2;5 3 saate cikardim acisindan.
brbegim doymuyor diye mama verdim dun cok uzuldum mama hic icime sinmiyor hic.
sutumu sagdim 50 ml cikti onu verdim yine uzuldum anne memesini unutursa diye zaten oda icti yine agladi yine verdim memeyi bir iki cekti agzinda tutuyor emmiyor ara ara agzindan cikarinca uyanip agliyor.
sizce doymuyor mu?
kilo alimi cok iyi dedi doktor 15 gun once gittik.
6-7 kez cis yapiyor gunde 1-2 kez kaka.
beni emzik mi saniyor ? yoksa ac mi?

:9::9:emmesede o memeyi alacak arkadaş:9::9::9:
çocuğunuz memenizi emzik olarak kullanıyor ,anlamam ama çözüm bulmalısınız buna ..emziğe alıştırmayı deneyin azıcık bala sürün ağzına tatlı gelsin alışır bence.

bebegim 26 gunluk oldu.
goguslerim yara olmasa asla problem etmiycem ama gogus yaralarim iyice azdi artik sari su gibi bisey akiyor.
eskiden 2 saat doldu mu uyandirip emziriyordum simdi 2;5 3 saate cikardim acisindan.
sutumu sagdim 50 ml cikti onu verdim yine uzuldum anne memesini unutursa diye zaten oda icti yine agladi yine verdim memeyi bir iki cekti agzinda tutuyor emmiyor ara ara agzindan cikarinca uyanip agliyor.
sizce doymuyor mu?

Canim Allah bagislasin yavrunu♡ dr a gogsundeki yaralardan bahsettin mi normalde krem veriolar benim kuzenimdede oyle olmustu.yanlış bilgi vermek istemem ama zeytinyagida sürmüştü onunki bayagi kötüydü umarim sizinki ciddi birsey degildir

silikon göğüs ucu kullanmayı deneseniz? eminim faydasını göreceksiniz

Son düzenleme:
bebegim 26 gunluk oldu.
sizce doymuyor mu?

çok sık acıkıyorlar
acıkmasalar bile gögüste huzur buluyorlar
bende çok çektim
gögüs uçlarım kopuyordu resmen
o ilk tutuşunda gözlerimnden yaş geldiğini çok iyi bilirim
ne kullandıysam da fayda etmedi
:50::50::50::50::50:
,allah kolaylık versin

bebegim 26 gunluk oldu.
sizce doymuyor mu?

geçmiş olsun nio,
üç aşağı beş yukarı herkesin başına gelen şeyleri yaşıyorsun diyebilirim. o dönemde bebekler sürekli emmek isterler zaten. aç oldukları için değil, başka bir dünyadan geldiler ve bu dünyaya alışmaya çalışıyorlar. o yüzden en çok güvendiklerinin, yani senin kucağında olmak, kokunu duymak tabii ki de isteyecekler. inanır mısın ben wc ye zor giderdim memeyi bırakasıya ağlardı. ama bir şekilde geçiyor o günler. ufaktan gaz sıkıntısı da başlamış olabilir. o da meme düşkünlüğü yapar. mamayı verebiliyorsan kaşıkla versen? ilk dönemlerde özellikle ilk bir ayda emzik biberon kesinlikle önerilmiyor ,meme ucu şaşkınlığı yaptığı için. bu da meme ucu yaralarını daha da arttırıyor. benim bebişin doktoru üç krem vermişti bana karıştırıp sürüyordum faydasını gördüm mü bilmiyorum ama sanki zamanla emmeyi iyice öğrenmesiyle kavraması düzeldi benim yaralar da o sebeple geçti sanki. emziğe alıştıracaksan da sakın balla falan verme. ilk 1 yaşta bal bebekler için çok tehlikeli. geçecek annesi bu günler birazcık sabır, şu an lohusa depresyonuna çok yatkın olduğun bi dönemdesin, yazılarından da bu yatkınlığı hissediyorum,dikkat et kendine. bak benimki büyüdü de şimdi ben bu satırları yazarken beşiğinde çıngırağı ile oynuyor:21:

bebegim 26 gunluk oldu.
sizce doymuyor mu?

Canım çok zor bi durum biliyorum ama emzirmeye devam etmek zorundasın sütünü bi süre sağma elektronik pompa daha çok yara ve tahriş ediyo çünkü göğüs ucu olmayan bayanlarin kullandığı silikon başlıktan kullandın mi bi de en iyi krem lansinoh lanolin içeriyo bebeğe de zararlı diil kullandin mi bilmiyorum ama ben faydasını gördüm... tahin yağı ve zeytinyağı da çok yumusatio kuru bırakma yarayı...
Emmesine gelince geceleri bile 20dk.da bir uyanıp ağlayıp memeyi almadan susmazdi bebeğim öncelikle sakin ol bu bi süreç ve geçecek diye düşün...her bebek iki saatte bir emicek diye bi kural yok bazıları emerken çok yoruldugu icin bırakıyo memeyi doyduğu için diil sabırlı olman gerekiyo 3ay surebiliyo bu durum ben 6ay çektim gerçi de umarım senin çok uzun sürmez tatlım bebeğini hayirla büyüt inşallah...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

canım aynı sıkıntıları yaşamış bir anne olarak diyebileceğim tek şey mustela pembel beyazlı bir krem var hem içindeki malzemeler bitkisel göğsünü yıkamasan bile bebeğine rahatlıkla verebilirsin hemde hemen etkisini gösteriyor eczaneye sor yakınımda olsan verirdim hala tüpün yarısı duruyor:)
bana hastaneden tavsiye ettikleri krem hiçbir işe yaramamıştı sağolsun bir arkadaşım önermişti bunu
birde nuk un 3 lü göğüs kalkanı var onlardan al emzirmediğin zamanlarda gögsünün hava almasını sağlıyor o yara çabuk iyileşiyor

Emzirmeden once ve sonra meme basinj sutunle sil gecer insallah.

çok sık acıkıyorlar
acıkmasalar bile gögüste huzur buluyorlar
bende çok çektim
gögüs uçlarım kopuyordu resmen
o ilk tutuşunda gözlerimnden yaş geldiğini çok iyi bilirim
ne kullandıysam da fayda etmedi
:50::50::50::50::50:
,allah kolaylık versin

Yaaa kıyamam :(((
Off en hassas noktam. Bu annelik nasıl bi fedakarlıktır yaa.
Şu kırmızıyla belirttiğim cümleyi okuyunca bile yemin ediyorum oturduğum yerden ben acı çektim.
Allah'ımm Allah'ımm.
Güzel anneler, Allah sizlere kolaylık versin inşallah. Vallahi nasıl büyük emek, hayranlıkla okuyabiliyorum ancak.

Birisi emziğe bal değdir gibi bişe yazmış, lütfen yanlış yönlendirmeyin, 1 yaşa kadar bal yasak.

Canım göğüslerini kuru tutmaya çalış,benim ilk hafta kanıyordu. Lansinoh krem ve kuru tutmam sayesinde iyileşti.Bir de tahin sür,iyi geliyor.
Bebişe de emzik alıştırabilirsin, çok kolaylık oluyor. Göğüsteki durum iyileşince de bol bol emzir canım,benm sütüm 2.aydan sonra çok azaldığı için emzirememek içimde dert olarak kaldı hala da vicdan azabı çekerim...

geçmiş olsun canım,
bende sürekli lansinoh krem sürerek geçirdim.
sonrasında sütümlede nemlendiriyordum.
ona rağmen yara oldu ama ortalama 1 ay sonra ağrı
sızı,yaralar geçti.
orayı sürekli nemli tutman gerekiyor.
birde doğum yapacaklar için mutlaka çocuk doğmadan 2-3
hafta önce nemlendirmeye başlayın.ben doğum öncesi de zeytinyağı
ile nemlendirdim.
geçmiş olsun tekrardan inşallah yaralarınız geçer.

Ahh ne çektim.
Ödüm kopardı meme vereceğim zaman tekbir getirerek verirdim.
Küçük bir kaç parça koptuğu oldu.
Bir sabah yavrum kahverengi kustu ödüm koptu, ilk aklıma gelen mide kanaması geçiriyor herhalde dedim.
Hemen doktora gitmek için hazırlandık bir yandan da doktorumuzu aradım durumu anlattım, meme ucunda yara var mı dedi
var dedim, hiç korkma sadece kan emmiş dedi ve gerçekten yavrum kan emiyordu.
Doktorumuz ne olursa olsun asla anne sütünü kesme hiç bir zararı olmaz dedi ve bu durumda dahi emzirdim.
Emiyordu bir kaç dakika sonra kahverengi kan kusuyordu.
En son artık dayanamadım ölüyorum acısından, genel cerrahiye gittim bana 1 krem 1 de merhem verdi çok şükür ondan sonra düzeldim.
İlaçlar iki ayrı memeye sırayla uyguluyordum. Birine sürüp diğerini temiz bırakıyordum ki emmek isterse hazır meme olsun.
Emzirdikten sonra o memeyi ilaçlıyor diğerini sıcak suyla yıkıyordum, ne çekmişim bee..

gebeligimden beri lansinoh kullaniyordum ilk gun cok mincikladilar gogus uclarimi bebegimde bilmiyordu emmeyi.
kahverengi kisimi agzina sokmaya calissamda basaramadim su an sulu yara gogus uclarim.simdi emzirip yatirdim ama gazi var sanirim huzursuz.
ne yapmali ki bu gaz ciksin :(
sab damla verdim ins gecer

bebek sahibi olmamam için bir neden daha öğrendim :14:
Allah size kolaylık versin. çabuk atlatırsınız inşallah bu dönemi.

Oncelikle tebrik ederim, Allah kuzuna da sana da saglik sihhat versin :)
Birkac tavsiye verebilirim ben de..
Bi kere kesinlikle gogsun aciyor diye ezirmeyi birakma.
İki saatte bir emzirmek sadece ilk ay icin gecerli demisti bana hemsiremiz. Sarilik olmasinlar diyeymis.
- Bunun disinda gogsune badem yqgi ve zeytin yagi surup yumusamasina yardimci olabilirsin. Emzirdikten sonra da kend sutunu surup oyle birak.
- Gogus pedlerinden kullaniyor musun bilmiyorum. Ama sunu soyleyebilirim ki eger kullaniyorsan birak gitsin. Gogsun surekli havasiz ve islak kalmaaindan baska bir ise yaramiyor.
-Tavsiye eden arkadaslar olmus ama ben yine de soylemek istiyorum. Gogus kalkani diye bir aparat var. Gercekten cok iyi bir icat. Benim huzuruma o vesile oldu siyebilirim. Cepten girdigim icin resim ekleyemedim. Netten araatirabilirsin.
Goguslerinin ucuna camasirinin degmesini engelliyor, hem de hava almasini sagliyor ve cok daha cabuk iyilesiyorsun ins.
Sizintin da varsa, kalkanin icinde birikiyor sutler. Ziyan olmuyor. Bebegine icirebilirsin sizan sutleri toplayip.
- lansinoh gibi lanolin iceren kremleri ben de kullandim fakat dogumdan once baslamak gerekirmis. Yara olduktan sonra bosa gidiyor. Onca para verdigime degmedi bende en azindan. Garmastan krem tavsiyesi almistim kk'dan. Ben onu kullandim guzeldi.
Cok gecmis olsun, basina gelen seyleri hepimiz yasadik. Gececek ;)

:9::9:emmesede o memeyi alacak arkadaş:9::9::9:
çocuğunuz memenizi emzik olarak kullanıyor ,anlamam ama çözüm bulmalısınız buna ..emziğe alıştırmayı deneyin azıcık bala sürün ağzına tatlı gelsin alışır bence.

hayır emziği bala falan sürmeyin 2 yaşında küçükler için bal önerillmiyor

hayır emziği bala falan sürmeyin 2 yaşında küçükler için bal önerillmiyor

bal yedirsin demedim ki canım emziği değdirsin çocuk emzikle ilgilensin diye söyledim bir damla bile etmez bizim annelerimiz bizi böyle büyütmüşler bilemedim şimdi :56:

bebegim 26 gunluk oldu.
sizce doymuyor mu?

Göğüs ucunuzun yara olmaması için her emzirmeden önce ve sonra karbonatlı su ile silin bn öle yaptım hiçte sorun yaşamadım

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

gebeligimden beri lansinoh kullaniyordum ilk gun cok mincikladilar gogus uclarimi bebegimde bilmiyordu emmeyi.
kahverengi kisimi agzina sokmaya calissamda basaramadim su an sulu yara gogus uclarim.simdi emzirip yatirdim ama gazi var sanirim huzursuz.
ne yapmali ki bu gaz ciksin :(
sab damla verdim ins gecer

Gaz da cabası işte... o da ayrı problem ya geçmiş olsun umarım çabuk atlatirsin valla ben gitsin de gelmesin o günler diyorum. ...gaz damlalarini düzenli kullanmaya çalış. Günde 3 sanırım 7damla sub... yetmezse nurse harveys de kullanabilirsiniz...

Back