• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

göğüs yaralarım beni öldürecek

interglasyal

Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2013
14
0
6
İstanbul
arkadaşlar daha 33 günlük anneyim ve göğüslerim feci şekilde yara oldu emz<irmek bana işkence oldu hep ağlıyorum sol göğsüm diğerinden daha feci ucunda ufak ufak kırmızı toplar oluştu ve şimdide üstünde bir beyazlık oluştu ben de korktum acaba iltahapmı kaptı diye ama herhangi bir akıntı yok ama emzirdiğimde öbür tarafa gidip geri geliyorum nolur bana gerçekten etkili olan bir yöntem söyleyin çünkü garmastan lansinoh herne krem varsa kullandım geçmiyo nolur bana yardım edin bileniniz varsa :(((((

Bebegin yanlis emiyodur ozaman sadece meme ucunu aliyodur agzina. Cok dikkat et yanlis ogrenmis boyle devam eder sonra. Agzini iyice acmadan verme memeni, alt dudagina dikkat et icte olmasin. Bana hemsireler sutunu biraz akit ucunda kalsin acik birak sutun uzerinde kurusun dediler biraz yardimci olmustu bana. Insallah duzelir, yoksa emzirme hakkaten iskence gibi geliyo insana :(

merhaba canım
ben sabah akşam günde iki kez madecassol ile e vitamini kapsülünü karıştırıp sürdüm.tabi bebegi emzirmeden önce temizlenmesi gerekiyor.gün içerisinde de bebegi her emzirdikten sonra mustelanın kremini sürüyordum onda durulamaya gerek yok.bunları kullanınca 3 gün içinde acım gecmeye başladı.lanolin filan işe yaramıyoduuu. seni çoookkk iyi anlıyorummm .Allah yardımcın olsunn..umarım yardımcı olur.

Ben de çok çektim göğüs yaralarından. Bebeğimi emzirirken resmen tepiniyordum çok acıyordu. O çok popüler lan... krem hiçbir işe yaramadı. Beni kurtaran tek şey sıkı durun soğan suyu oldu. kuru soğandan bir parça kes, rendele ve suyunu sık. göğüslerine sür. canın acıyacak çok yakıyor. ama çok hızlı da iyileştiriyor. geçmiş olsun

Kremlere dünyanın parasını verip bir de bebeğe zararlı mı diye düşünmektense soğanı deneyin derim. Ne kaybedersiniz?

arkadaşlar daha 33 günlük anneyim ve göğüslerim feci şekilde yara oldu emz<irmek bana işkence oldu hep ağlıyorum sol göğsüm diğerinden daha feci ucunda ufak ufak kırmızı toplar oluştu ve şimdide üstünde bir beyazlık oluştu ben de korktum acaba iltahapmı kaptı diye ama herhangi bir akıntı yok ama emzirdiğimde öbür tarafa gidip geri geliyorum nolur bana gerçekten etkili olan bir yöntem söyleyin çünkü garmastan lansinoh herne krem varsa kullandım geçmiyo nolur bana yardım edin bileniniz varsa :(((((

Göğüs konusunda çekmediğim kalmadı benim.Hemde 2.günden beri.Bugün 23 gün oldu dün yine drdaydım.Beyazlık dediğin dün bende de oldu.Genel cerraha gittim.Süt kanalımın biri tıkanmış,sağarak açmazsam apseye dönermiş.Onu da göğsümü yararak temizleyebilirlermiş. Dünden beri sürekli sağıyorum.Kolumu kesseler bu kadar acı çekebilirdim emzirirken.Bu şekilde verdiğin sütün de kalitesi yok zaten.Mutlaka genel cerrahiye gitmen lazım.

bana ebe zeyinyağını bir taşım kaynat ve her emzirmeden sonra onu sür dedi 1 haftada tam geçdi hem emzirmeden önce temizlemekde gerekmior çocuğuna faydalı olur dedi ebe bende 43 günlük anneymmm ama feci bi acı allh kolaylık versn

bende 2 ay bu acıyı çektim şuan bebeğim 3,5 aylık ara ara hala acıyor doğumdan bile beter bir acı çok ii bilirim ve kimse yaşamasın çok kötü bir acı bu.fitokrem ve anestol kremi karıştırıp sürüyorsun göğsüne gazlı bez kapatıyorsun hava alması için pamuklu çamaşır kullanıyorsun göğüs pedleri daha kötü yapıyor yapışıyor çıkartayım derken kanıyor bebeğimin göğsümden kan çektiği için kan kustuğunu biliyorum bunu dene birkaç gün içinde yarıkların kapandığını görüceksin anestol zatel local anestezi ağrı kesici olarak kullanıyorsun ama emzirmeden önce yıka mutlaka ben acıdığı zamanlar hala kullanıyorum 2 ay boyunca neler denemedim ki her duyduğumu yaptım sonunda bu ilaçlar vesile oldu Rabbim şifa verdi umarım sana da ii gelir. şu an emzirmek işkence gibi geliyordur sana ama acın geçtiğinde emzirmenin ne kadar güzel bir duygu olduğunu anlayacaksın hele ki emerken gözlerinin içine içine bakmaları varya iyi ki doğurmuşum seni diyorsun

bana ebe zeyinyağını bir taşım kaynat ve her emzirmeden sonra onu sür dedi 1 haftada tam geçdi hem emzirmeden önce temizlemekde gerekmior çocuğuna faydalı olur dedi ebe bende 43 günlük anneymmm ama feci bi acı allh kolaylık versn

allh allh bana hastaneden çıkıcağım gün oradaki ebe sölemişdi perşembe günüydübi dahaki perşembeye tamamen geçdi göğslermdeki acı acaba herkezde farklı mı oluyor yoksa zeytinyağının mucizesimii ilk doğumum bnm

allh allh bana hastaneden çıkıcağım gün oradaki ebe sölemişdi perşembe günüydübi dahaki perşembeye tamamen geçdi göğslermdeki acı acaba herkezde farklı mı oluyor yoksa zeytinyağının mucizesimii ilk doğumum bnm

her sürdüğünüzdemi kaynatıyorsunuz

her sürdüğünüzdemi kaynatıyorsunuz

hayır bi kere kaynattık ve hemen kaynamaya başladımı kapattım altını ocağın dakikalarca kaynatmadım yani bi tane kapaklı kutuya koydum gğslermn ucuna da tülbent yapdım yağlanmasın üstüm başım die bi haftada geçdi ilk başda işe yaramadığını düşündüm kullanmasammı dedim ama dediğim gibi 1 haftada geçdi felaket bi acı

canım ben de arkadaşlarımdan saf zeytinyağını duydum ( saf zeytin yağını göğüs uçlarına sürüyorsun ), bir de kuru soğanı ikiye böl göğsüne koy bi süre öyle kalsın, bu ikisini deneyen arkadaşlar memnun kalmışlar, geçmiş olsun.

Arkadaşlar merhaba benimde göğüs ucu problemim var:(üstelik öyle çatlak değil sadece, egzamaya dönüştü.:(40 gün oldu doğum yapalı hala geçmedi.Denemediğim bitkisel yöntem ve merhem kalmadı.2tane doktora gittim cildiyeci.verdikleri merhemler bir işe yaramadı.napacağım bilemiyrum.Emzirmek gibi güzel ve kutsal birşey işkenceye dönüştü.Benim gibi durumu olan arkadaşlar lütfen cevap yazarsanız sevinirim...Çok çaresizim:(

Önemli olan göğüs uçlarını sürekli nemli tutmak ,benim göğüs ucu çatlaklarım varken sütyen değdikçe nasıl ağrıyordu bende çareyi uçları kapatmakta buldum,lansinoh kremi her emzirmeden sonra sürüp göğüs ucu silikonlarını taktım ve öyle durdu göğüslerim hiç çıkarmadım ve böylece nemli kaldılar ve göğüs ucunuda doğru vermelisin bebeğin ağzını iyice açmadan verme böyle böyle iyileşiyor benimki iyileşti inş.geçer canım..

ben de mayıs annesiyim oğlum 8.ayında şükürler olsun emiyo ve ben hala yaralarımla uğraşıyorum geçer dediler ama çok zor yeni yeni kendine gelmeye başladı..denemediğim şey kalmadı garmastan, lansinoh ve türevleri(eczacıyla ahbap olduk bu yöndeki ilaçları reçetesiz denedim) fayda yok cildiyeciye gittim e ve c vitamini kapsülleri lanolinli ve lanolinsiz karışımlar bilumum yara kremleri vs geçmedi, ordan burdan duyduğumuz karbonatlı su, sabunlu bezle temizleme, ayva çekirdeği, gülsuyu, kantaron yağı, badem yağı, kakao yağı, zeytinyağı, hayvanın iç yağı nafile.. en son bu ay kenarda bekleyen zeytinyağımız vardı onu denedim ve şükürler olsun acım hafiflemeye başladı bir ay kadar sürdüm arkasından göğüs kalkanlarını taktım ve akşamları en azından bi yarım saat göğüs uçlarını havalandırdım şimdi daha iyiyim şükür zeytinyağını başta da denemiştim ama şişe zeytinyağı market işiydi ondan fayda etmedi sanırım kızlar hakiki bi zeytinyağı bulun saf sızma biz gökçeadaya gidince almıştık işe yaradı .. herkese geçmiş olsun şifalar diliyorum

konu biraz eskimiş ama ben kendi deneyimimden yola çıkarak diyorum ki göğüs pedi kullnmayın ben ilk doğumumda 2.5 ay çektim gözlerimden yaşlar akarak tepinerek emziriyordum bi yandan da kanıyordu silikon uçları çeşit çeşit kremleri herşeyi denedim daha sonra memlekette bana eski usul tülbent koy bakalım nasıl olacak dediler ve o gün geçmeye başladı... çünkü ped sürekli yarayı kurutuyormuş kurudukça da çatlıyordu.. ikinci doğumumu aralıkta yaptım ve o acıları çekmedim..

Back