• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Göğüs yaraları

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nektaki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2009
55
1
86
37
İstanbul
yeni anneler göğüslerdeki yaralar sütün kaymağıyla geçio lansinoh kullanıodm herkesn tavsiyesi malum ondan çok çok çok daha ii

Ben 7 aylık anneyim ve göğsüm 6. ayda yara oldu. 1 aydır geçmiyor, lansinoh kullandım faydasını göremedim, derin bir yarık var ve kendi sütümü sürüyorum, eskiye göre biraz daha az acı çekiyorum, lansinohu hiç tavsiye etmem, serçe parmağım kadar bir krem 21 tl.

aynen dediğim gibi sütn kaymağı çok ii denemeni tavsiya ederm ama hazr olanını değil annm sütü kaynatıp kendi kaymak yapıp getirdi bana düzelmeye başladı göğüslerm kendiliğinden geçio zannettm terar lansinoh sürüp denedm gene acıdı bügün on günlük anneym kaymağa devam ediorm çok da memnunum

lasinohu dogumdan bır ay once kullanmaya baslamanız gerekıyor kremı satın aldıgınız satıcının bunu sıze soylemesı gerkıyor benım dogumuma 18 gun var 1haftadır suruyorum her aksamm yatmadan ve ılk bes aksam surerken bıle acıyordu son bır kac aksamdır acımıyor bakalım bebişim emdıgı zaman neler olcak ınşllah kotu olmaz cok korkuyorum yara olursa dıye

vallahi ben 7. ayımı geçerek kullanmaya başlamıştım lansinohu yinede bir işe yaramadı doğumdan sonra feci çatladı ve kanayan yaraya döndü kadın doğumcum 2 pomad bir antibiyotik verdi bir hafta sonra geçti çevremde kullanıpta memnun kalmayan çok kişi var kimse boşuna o kadar para vermesin....

benmrbalar benim 3 haftalık anneyim göğüslerim ilk önce yarıldı şimdi ise yarık yerleri arada kanıyo sarımsı bi renk oldu her emdirdiğime ise sanki tuz sürülmüş gibi acıyo kerm kullandım hatta doğumdan önce başlamıştım kullanmaya faydasını görmedim 10 gün önce bi kreme daha başladım onunda faydası yok.bebeğim her saat başı emiyo sürdüğüm kerminde faydası olmuyo çocuk doktoru 6 saat birini ver 6 saat birini ver dinlendirmiş olursun dedi.sağlık ocağındaki ee ise ben sana krem adı versemde etki etmez dedi zamanla geçecek dedi.kadın doğumcu ise sütünü sağ bi kaç gün emdirme dedi.krem kullan dedi.benim bebeğim ise emzik biberon hiçbişey kabul etmiyo koca insan gibi midesi bulanıyo.kayıonvaldem her geldiğinde emziğe alışması lazım diyo ama neler yaptık emziği kabul etmiyo şeker sürdük bal sürdük çikoata sürdük hiçbirini kabul etmedi.ne yapacağımı şaşırdım.

Canım eczacının dediği doğru maalesef.Ben 2 doğumdada bu yaraları çektim.Sürmediğim krem kalmadı.Maalesef hiçbiri ile yaramıyo ya.Moralini bozmak istemiyorum ama bide kakao yağını dene istersen.bazılarında işe yarıyor.Gerçekten de zamanla geçiyor bu yaralar.Acıdan bayılcak gibi bile olur insan biliyorum.Bu kakao yağı margarin gibi bişey.Eczanelerde olur.Bi metal tabakta (çay tabağı olabilir) güneşe yada kalorufer üstüne koy erisin.Sonra pamukla sür meme uçlarına.Pamukla kapat üstünü.Çocuk her emdiğinde bu işlemi tekrarla.Biraz zor ama dene bence.ınşallah işe yarar.opuyorumnanaktan

benmrbalar benim 3 haftalık anneyim göğüslerim ilk önce yarıldı şimdi ise yarık yerleri arada kanıyo sarımsı bi renk oldu her emdirdiğime ise sanki tuz sürülmüş gibi acıyo kerm kullandım hatta doğumdan önce başlamıştım kullanmaya faydasını görmedim 10 gün önce bi kreme daha başladım onunda faydası yok.bebeğim her saat başı emiyo sürdüğüm kerminde faydası olmuyo çocuk doktoru 6 saat birini ver 6 saat birini ver dinlendirmiş olursun dedi.sağlık ocağındaki ee ise ben sana krem adı versemde etki etmez dedi zamanla geçecek dedi.kadın doğumcu ise sütünü sağ bi kaç gün emdirme dedi.krem kullan dedi.benim bebeğim ise emzik biberon hiçbişey kabul etmiyo koca insan gibi midesi bulanıyo.kayıonvaldem her geldiğinde emziğe alışması lazım diyo ama neler yaptık emziği kabul etmiyo şeker sürdük bal sürdük çikoata sürdük hiçbirini kabul etmedi.ne yapacağımı şaşırdım.

Canım ya, bebeğin daha çok küçükmüş. Ama hemşirenin dediği doğru, ne kullanırsan kullan faydası yok, o zamanla geçiyor. Benim 6. ayda başladı 1 aydır devam ediyor aynen senin anllattıığın gibi, derin bir yarık var ve göğüs ucum kopacak gibi duruyor :) eşim ve ablam bakmaya korkuyorlar artık, lansinoha o kadar para döktüm, ayva sürdüm ama olmuyor işde, birde benim oğlanın düşü var ve arada ısıryor kanatıyor.Allah yardımcımız olsun bol şifa versin.

Kızlar benim yakın bir arkadaşım göğüs yaralarını gülsuyu ve ayva çekirdeği ile geçirmişti.
Ben hamileyim, daha denemedim umarım da denemek zorunda kalmam ama arkadaşıma çok iyi gelmişti.

Bir çay bardağı gülsuyu ile bir ayvanın çekirdeklerini çıkarıp cezvede kaynatmış, bu karışım kaynayınca jelleşiyormuş. 3-4 gün kadar da buzdolabında saklanabiliyormuş. Bu karışım onun göğsünde oluşan yaralara çok iyi gelmiş.
Bir deneyin derim, hem masrafsız hemde yapması kolay.

bende 3 aylık anneyim, 2 ay boyunca ağlaya ağlaya emzirdim oğlumu, kullanmadığım ilaç kalmadı, ve kendiliğinden geçti, ama emzirmeden önce kendi sütünden sür o biraz yumşatıyor ve acıyı azltıyor, çok zor ama sabretmek gerekiyo bebeğin iyiliği için...

ben de aynı sorunu yasadım ve lansınoh kullandım ve ıkı uc gun sutumu sagdım bebegıme bıberonda erdım bıraz kendıne geldı.sımdı emzırıyorum ama sabah emzırırken bı baktım kızım gogsumde uyuyakalmıstı agzı yanakları kan ıcınde.artık eskısı kadar acımıyor ama yıne ılk aldıgında tepınıyorum resmen.bu tavsıyenı denıcem cnm saol

ben bütün kremleri denedim.geçmedi. ayva çekirdeği jeli 3 günde iyileştirdi. kalanını yüzüme sürüyordum cilde de iyi geliyor.

Annem bana da sürdü kaymak. İyi geliyor gerçekten. Ama hemen kokuyor, o kokudan nefret ettiğim için kullanamadım. Sonra acıya katlanmayı öğrendim. İyileşti artık... Çok şükür. (Biri tam iyileşmedi ama onu iyileştiden sayıyorum, çok berbattılar çünkü... Artık içerdeki dokular bile gözükmeye başlamıştı. Görenler korkuyordu resmen.)

bir iki ufak tavsiye de benden olsun.
1..lansinoh kuru iken kullanıldığında fayda ediyor.emzirdikten sonra kurutup memenizi öyle sürün..
2..gül suyu ve ayva çekirdeği olayı muhteşem bişey..ısparta malum gül yeri burda herkes onu yapıyor.
3..kendi sütünü sürmenin daha zararlı olduğunu okumuştum.
4..önemli olan ıalak bırakmamak göğüs pedi mutlaka kullanın memelerinizi silerek kurutun mutlaka
5..memeleriniz kuruyup iyileşmeye başlayana kadar göğüs koruyucu kullanın.müthiş bişey ince olduğu için bebek rahatsız olmuyor ve fazla acıtmıyor.
6..karbonat sürün diyorlar ama onu sağlam memeye bebek pamukçuk olmasın diye süreceksiniz açık yaralı memeye karbonat sürmekle tuz sürmenin pek farkı yok ben bağıra bağıra yıkamıştım...
7..en önemlisi ise doğru emzirin.bu yaralar bebek memeyi tam kavrayamadığı için oluyor.memebaşını çekerse sadece yara oluyor....

sağ göğsümün ucu oğlum emerken çok fena sızlıyor. Acaba yine mi çatlayacak. Çok korkuyorum. Çatlamasına nasıl engel olabilirim?

Back