• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs ucundaki beyazlık (süt incisi süt kabarcığı)

miniminisko

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
1
Selam arkadaşlar
Göğsümüm ucunın bi bölümünde beyazlık var süt sanki orda kalmış gibi aşırı derecede acı yapıyor, emxirdikten sonra da bu acı devam ediyor emzirme sürecinde zaten mastitten dolayı sorun yaşıyordum şimdide bu oldu 😔

Bebeğinizin ağzında pamukçuk var mı?

Ya bu doğru mu bilmiyorum yanlış birşey söylemek istemiyorum ama ben onu sıcak suya batırdığım pamukla yumuşatıp sonra da iğneyle delerek çıkarmıştım. İnanılmaz acı veriyor hakikaten

Selam arkadaşlar
Göğsümüm ucunın bi bölümünde beyazlık var süt sanki orda kalmış gibi aşırı derecede acı yapıyor, emxirdikten sonra da bu acı devam ediyor emzirme sürecinde zaten mastitten dolayı sorun yaşıyordum şimdide bu oldu 😔
Lansinoh mu ne markasının göğüs ucu kremini sürmüştüm. Varsa gümüş kapak kullanın ve emzirme sonrası kurutun. Bende yaşamıştım, bebek emdikten sonra o bölge ıslak kalıyor ve sütte akıyor tekrar göğüs ucu ile temas olunca yada havayla teması olunca oluşuyo. Ben gümüş kapak tarzı şeyler kullandım. Göğüs pedi şuan çok önerilmez. Ancak krem emzirmeye zararı yok emzirmeden 10 dk önce incecik sürün bide emzirme sonrası bol bol sürün hızlı iyileşir. Alıntılamayı unuttum iğne vs asla o tarz bişey denemeyin sıcak su falan mazallah. Süt kanallarınıza zarar vermeyin

Yok hayır pamukçuk
Ben başka bir konuda anlatmıştım yaşadıklarımı ve kendi çözümümü. Mesajımı buldum, siz de deneyebilirsiniz.
Ucundaki beyazlıklar süt incisi, onlara da 1 çay kaşığı İngiliz karbonatını elinizi yakmaya yakın bir bardak suda çözün, meme ucunu içine batırıp bekleyin dayanabildiğiniz kadar, sonrasında silin, azıcık zeytinyağıyla nemlendirin.
Sağımdan sonra süt incisi için işlemi yapıp ardından soğuk havlu sarabilirsiniz. Bir sonraki emzirmede yine aynısını yaparsınız bir iki gün içinde tamamem rahatlarsınız. 🍀
Bir de sık sık emzirip, bebiş emdiğinde yumrular yumuşuyorsa hiç sağmadan bu işlemlere geçin ki meme uyarılıp daha fazla süt üretmesin. Çok çok geçmiş olsun.

Back
X