• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

göğüs ucunda çatlaklar

__ecrin__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2010
287
12
118
İstanbul
arkadaşlar bebeği emzirmekten dolayı göğüs ucumda çatlaklar oluştu. iki göğsümün üstünde de ufak bezeler oluştu. Çıkıntı gibi şişti. Bu durumda olanlar hangi yöntemleri uyguladınız? ben muni x diye bir krem kullanıyorum doktorumun tavsiye ettiği. ama bebeği emzirirken silmem gerekiyor sanırım. o yüzden çok sorun oluyo.

Ben birşey kullanmamıştım.En iyi ilaç anne sütü diye duymuştum bu yüzden kendi sütümle temizliyordum.

emzirmeden hemen önce ve emzirdikten hemen sonra kendi sütünü sür göğsüne ,ben bu şekilde yaptım annem söylemişti ve hiç çatlamadı göğsüm...

arkadaşlar bebeği emzirmekten dolayı göğüs ucumda çatlaklar oluştu. iki göğsümün üstünde de ufak bezeler oluştu. Çıkıntı gibi şişti. Bu durumda olanlar hangi yöntemleri uyguladınız? ben muni x diye bir krem kullanıyorum doktorumun tavsiye ettiği. ama bebeği emzirirken silmem gerekiyor sanırım. o yüzden çok sorun oluyo.

lansinohun göğüs kremi var herkes kesinlikle tavsiye ediyo 20 tl bi krem işe yarıyomuş bende çok fazla çatlak olmadı şükür ama kremi almıştım

lanomast diye bir krem var.benim de göğsüm çok çatlamıştı.kan revan içindeydim.yara iyice büyümeden kulan canım.bebeğini emzirdikten sonra sür meme ucuna hem bir sonraki emzirmeye hazırlıyor göğsü..çatlamasa bile kullan ki çatlamasın.yaralı göğsü bir gün falan bakıma al öbüründen emzir onu habire kremle.çok acır biliyorum.Allah şifa versin.

daha doğum yapmadan önce başladdım lansinoh kullanmaya. hala kullanıyorum ama iki göğsümde çok kötü yarıldı. her emzirmemde inanılmaz acı çekiyorum bigün bayılıp kalıcam acıdan bakalım nezaman? ama yinede emzirmeye devam.... kısacası hiçbişeyin yaradığına inanmıyorum.

ben de çok göğüs ağrısı çektim, yarıldı kanadı çatladı, üç kez doktora gittim. hatta beze gibi bişey de olmuştu-süt kanalı tıkanmış- bi arkadaşım lanoise die bi krem tavsiye etmişti, lansinoh'a muadil bi krem. o bana fayda etmedi. bol bol emzirdikçe göğüs zamanla alışıyor ve geçiyor ama benim 2 ay aldı geçmesi. kendi sütünü de sürebilirsin. silikon göğüs koruyucu da kullanabilirsin. Ben bu yazımda anlatmıştım detaylı okumak istersen buyur:

Emzirmede Göğüs Ucu Yaraları | Seyyaf Büyürken…

Ben doğum yaptığım gün ilk emzirmeden hemen sonra ve her emzirme sonrası lansinoh kullandım.Çok şükür iyi geldi.Yarasız atlattık o dönemi.Herkese farklı krem iyi geliyor ama benim gibi en baştan lansinohla başlayanların çoğu memnun kaldı...

Ben de doğumdan önce ve doğumdan hemen sonra hastanede başladım sürmeye lansinoh.bunun dışında zeytinyağı, vazelin, kendi sütüm vb. hiç biri işe yaramadı.Ne hamilelikte ne de doğumda böyle acı yaşadım.Seni çok iyi anlıyorum tüylerim şu anda bile diken diken oldu.Allah sabır versin.Benim 20 gün sürdü.Sadece dikkat etmen meme ucunu bebeğin ağzına dokundurup ağzını açtığında sadece ucunu değil kahverengi kısmın tamamını ağzına almasını sağlamak.Zaten bunu baştan yapmış olsaydık bu çatlaklar hiç olmayacaktı

Ben de doğumdan önce ve doğumdan hemen sonra hastanede başladım sürmeye lansinoh.bunun dışında zeytinyağı, vazelin, kendi sütüm vb. hiç biri işe yaramadı.Ne hamilelikte ne de doğumda böyle acı yaşadım.Seni çok iyi anlıyorum tüylerim şu anda bile diken diken oldu.Allah sabır versin.Benim 20 gün sürdü.Sadece dikkat etmen meme ucunu bebeğin ağzına dokundurup ağzını açtığında sadece ucunu değil kahverengi kısmın tamamını ağzına almasını sağlamak.Zaten bunu baştan yapmış olsaydık bu çatlaklar hiç olmayacaktı

ya ben bu kahverengi kısmı tamamen agzına almasını saglayamıyorum bir türlü.. bebişim daha 10 günlük ve gögüs uçlarım cooook acıyor.. acaba bebişin agzımı cok küçük? ayyy şimdi bile türlerim diken diken oldu.. günde 3-5 kez lansinoh sürüyorum ama bi işe yaramıyor..

Ranay'a kesinlikle katılıyorum aynı sıkıntılar aynı çözümsüzlük ve aynı çözüm! Kremlerden üç dört tanesini karıştırıp sürüyordum, doktorum vermişti, bir tane lokal ağrı kesici krem, iki tane hücre yenileyici krem ve bir tane de lokal antibiyotik. Bunlar kısmen rahatlama sağladı ama tamamen geçmesi emzirmeyi doğru yapmaya başladıktan 2-3 hafta sonra oldu. Dilerim en kısa zamanda kurtulursun..

lansinohun göğüs kremi var herkes kesinlikle tavsiye ediyo 20 tl bi krem işe yarıyomuş bende çok fazla çatlak olmadı şükür ama kremi almıştım

aynen arkadaşım..lansinohun göğüs kremi tek kelime ile süper.ben ilk ve ikinci çocuğumu göğüs acısı yüzünden emzirememiştim.ama şu an üç numara :1: bebeğimi o krem sayesinde emziriyorum 3 aydır.hem bitkisel olduğundan emzirirken silmek gerektirmiyor.her emişten sonra sürdüm kremi şuan gerek bile kalmadı.herkeze tavsiye ederim

iyi sabahlar yeni evliyim bendede göğüs ucu catlakları var çocuğum olmadığı halde evlendikten sonra başladı bu sorun deformemi oluyor anlamadım??

Son düzenleme:

bütün yazılkanları geç. ben her emzirmede ve bebeğim her çekişte hıçkıra hıçkıra ağlıyodum.1 haftada iyleştim nasılmı?1. si emdikten sonra sütünü sık meme ucu ve çevresine sür. sonra e vitamini satılıyor eczanede ampul içinde adı evigen.hücre yeniliyo .şırıngaya çektim ben ampulu sütü sürdükten sonra onuda damlatıp yedirdim güzelce.ve en son 1-2 damla hakiki zeytinyağ.bidahaki emzirmede göğsünü silmene bile gerek yok direk emzirebilirsin.inan evigen süper.o olmasaydı mamaya geçecektim. o derece kötüydü....kesin iiyi gelcek mutlaka yap ama kesnlikle her emzirme sonrası yapcan.

Back