• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

göğüs ucu olmayan anneler nasıl emzirdiniz lütfen yardım edinn

pioner

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2008
122
1
96
Ankara
Arkadaşlar göğüs ucum yok.5 günlük bebeğimi silikon göğüs ucuyla emziriyorum. zamanla göğüs ucu çıkıyormuş diye okudum konularda. gerçekten çıkıyor mu? Silikon göğüs ucu olmadan da emzirebilecek miyim? ya da göğüs ucunu çıkarmak için tavsiyesi olan var mı?

benimde göğüs ucum yoktu. hatta sol göğsümün ucu içe dönüktü. silikon göğüs ucuyla baştan emzirmiştim ama bana bebeğe çok gaz yapar hava yutar dediler. bende zorlada olsa emzirdim. sende vermeye çalış zamanla çıkar. biraz yara olabilir ama meme ucu yaraları için kremler var yara olursa onlardan kullan hem bebeğinede zararı olmaz. bebeğini kucağında emziremiyorsan güzelce bir yere yatır elinle göğüs ucunu biraz sıkarak çıkartmaya çalışıp göğsünü eğilerek bebeğinin ağzına götür. biraz zor olacak çünkü bebekler başlarda kuvvetsiz oluyorlar. sen kendini ve göğsünü bebeğine doğru ayarlamaya çalış. unutmadan söyleyim Allah analı babalı büyütsün bebeğini.

Son düzenleme:
gögüs ucu yok dedıgınız nasıl bırsey kızlar ya ,benım kı masallah kocaman oldu sımdıden kahverengı kısmı ıyıce yuvarlaklastı ucu da mesela kıyafetlerden fılan bazen ınce sutyenle bellı oluyor ..ucu var demek dımı bu ..uc cıkarıcı kremler fılan varmıs gecen gun anlatıyorlardı almam gereklı olabılırmıs ama kıza dıyememdım kı gogus ucum var dye
off karsık anlattım ama anladınız umarım

benimde göğüs ucum yoktu. hatta sol göğsümün ucu içe dönüktü. silikon göğüs ucuyla baştan emzirmiştim ama bana bebeğe çok gaz yapar hava yutar dediler. bende zorlada olsa emzirdim. sende vermeye çalış zamanla çıkar. biraz yara olabilir ama meme ucu yaraları için kremler var yara olursa onlardan kullan hem bebeğinede zararı olmaz. bebeğini kucağında emziremiyorsan güzelce bir yere yatır elinle göğüs ucunu biraz sıkarak çıkartmaya çalışıp göğsünü eğilerek bebeğinin ağzına götür. biraz zor olacak çünkü bebekler başlarda kuvvetsiz oluyorlar. sen kendini ve göğsünü bebeğine doğru ayarlamaya çalış. unutmadan söyleyim Allah analı babalı büyütsün bebeğini.

inşallah zamanla çıkar benimki de. mECBUR ONUNLA EMZİRİYORUM BAKALIM İNŞALLAH BAŞARILI OLURUM. Güzel dileklerin için teşekkür ederim...

Eğer giydiklerinden göğüs ucun belli oluyorsa göğüs ucun var demektir. Mesela benim göğüs ucum giydiklerimden belli olmaz. o yüzden bizim gibi bir sorun yaşamayacaksın inşallah...

benimde göğüs ucum yok malesef kızımı silikon göğüs ucuyla emzirdim kendisi almadı yada ememedi.çok acıalr çektim yahu göğüsümün ucu yara oldu çekiştirerek emziriyodum ağlıyodum.iki bucuk ay kadar emzirdim kızımı sonra bıraktı kızım malesef.göğüs pompasını kullandım bir ara.allah yardımcınız olsun zor dönemlerdi ogünler

içe dönük göğüs uçları ameliyatla çıkarılıyomus inanın bir ara yaptırmayı düşündüm hatta hala düşünüyorum ikinci bebeğimdede aynı acılar dahada önemlisi bebeğimin zorlanmaması için.göğüs ucu olmayınca bebekte zorlanıyo ağlıyo :emir_bebek:

içe dönük göğüs uçları ameliyatla çıkarılıyomus inanın bir ara yaptırmayı düşündüm hatta hala düşünüyorum ikinci bebeğimdede aynı acılar dahada önemlisi bebeğimin zorlanmaması için.göğüs ucu olmayınca bebekte zorlanıyo ağlıyo :emir_bebek:

ben emzirirken göğüslerim yara olmuştu kadın doğum doktoruna gitmek zorunda kaldım bana ilaç verdi ve doktora sordum göğüs ucu ameliyatı oluyormu diye öyle bir ameliyat yok dedi bana.olsa bende olucaktım. inanın bu sancıyı çekmektense 10 tane doğum sancısı çekerim daha iyi. hem emzirir hem ağlardım. iki gözüm iki çeşme bağıra bağıra ağlardım. hatırlamak bile istemiyorum.

evet doğum sancısından zor yaaa.şuan öle acı çekiyorumki.uç kısmında hafif beyzlık var iğne ucu kadar bide kahverengi kısma dokunduğumda bi kırışıklık var içten sanki bilen arkadaşlar paylaşırmı ne olabilir? ağrıdan duramıyorum şuan????

evet doğum sancısından zor yaaa.şuan öle acı çekiyorumki.uç kısmında hafif beyzlık var iğne ucu kadar bide kahverengi kısma dokunduğumda bi kırışıklık var içten sanki bilen arkadaşlar paylaşırmı ne olabilir? ağrıdan duramıyorum şuan????

eczaneden krem alabilirsin. ben kremimin ismini unuttum ama yaraları çabuk iyileştirmek için olduğunu ve bebeğe hiçbir zararı olmadığını hatırlıyorum. biraz pahalıydı. emzirdikten sonra sürersin. bide ben yapay meme uçları varya ilacı sürdükten sonra koyardım sütyenime bulaşıp ilaç ziyan olmasın diye. insan o anda her çareye başvuruyor. senin durumunu çok iyi anlıyorum ben 2-3 ay çekmiştim. Allah yardımcın olsun şifa versin canım.

Son düzenleme:
eczaneden krem alabilirsin. ben kremimin ismini unuttum ama yaraları çabuk iyileştirmek için olduğunu ve bebeğe hiçbir zararı olmadığını hatırlıyorum. biraz pahalıydı. emzirdikten sonra sürersin. bide ben yapay meme uçları varya ilacı sürdükten sonra koyardım sütyenime bulaşıp ilaç ziyan olmasın diye. insan o anda her çareye başvuruyor. senin durumunu çok iyi anlıyorum ben 2-3 ay çekmiştim. Allah yardımcın olsun şifa versin canım.

teşekkür ederim canım çok zormuş annelik güzel ama zor:)insan annesinin değerini anlıyor

aynen öyle canım. kim bilir annelerimizde neler çekmişlerdir. annelik fedakarlık ister. boşuna dememiş Peygamberimiz (SAV) "Cennet Anaların Ayakları Alltındadır" diye.

canım benim iki oğlum var biri 9 diğeri 5 yaşında. ve ikisindede aynı problemi yaşamıştım. yıllar geçsede asla unutamam o sancıları. hatta büyük oğlum ben emzirirken sesle ağlayınca küçücük olmasına karşın çevirip gözlerini bana bakardı. sanki "ağlama anne senden özür diliyorum ama yaşamak için emmem gerekiyor" der gibi bakardı. Allah kimseye o acıyı tattırmasın. AMİN

canım benim iki oğlum var biri 9 diğeri 5 yaşında. ve ikisindede aynı problemi yaşamıştım. yıllar geçsede asla unutamam o sancıları. hatta büyük oğlum ben emzirirken sesle ağlayınca küçücük olmasına karşın çevirip gözlerini bana bakardı. sanki "ağlama anne senden özür diliyorum ama yaşamak için emmem gerekiyor" der gibi bakardı. Allah kimseye o acıyı tattırmasın. AMİN

allah bağışlasın büyümüşler artık.evet ağlayınca gözüne bakıyor çok ilginç.rabbimin mucizesi okadar akıllılarki heşeye değer anne olmak.rabbim herkese nasip etsin.

benım de gogus ucu yoktu yaptıklarımı anlatayım sıze. sağlık ocagındakı hemsıre dedı kı soguk su ıle masaj yap ucu cıkacak zamanla dedı. baska bı arkadasımın tavsıyesı ıle de sunu yaptım kı daha etkılı oldu. bı sırınganın ucunu tamamen kestım ve gogsumun ucunu sırıngaya dogru cektım. cok sut zıyan oldu ama ıse yaradı. benım bebegım cok kucuk ogdugu ıcın tutamıyordu . bunun ıcın de sunu yaptık. ben gogsumu bebegımın agzına yerleştırdım esım de tmız bır sırınga ıle daha once sagdıgım sutten gogsumun yanından bebegımın agzına akıttı. bbem sut gogusten gelyor sandı ve bı gayret ıle emmeye basladı. bır gun hep sırınga ıle sut vererek emzırdım sonra kendı tutmaya aşladı.

yaralara da kakao yağı cok ıyı gelıyormus

benimde aynı sorunum var.kızım 7 aylık hala emziriyorum çok zor oluyor gerçekten allah yardımcımız olsun.hastanede bana ebeler şırınga ile gögüs ucumu çıkarmya çalışştı ancak öyle emdi sonra silikon uç emmesi kuvvetlenince çıkmaya başladı uç tuttana kadar zor oluyodu silikonsuz emziriyom bu kezde iki dişi var gögüsler yara oldu dediğiniz gibi zorla dişimi sıka sıka emziriyom çalışan bir anneyim şimdi makinayle çekemiyom bile kanıyo
allah kolaylıklar versi bebişlerimizi bize bağışlasın
ayrıca ameliyattan sonra emziremiyosun diye biliyom

Back