benim iki göğüs ucumda yoktu bende araştırma içine girmiştim ne yapsam diye pompası falan varmış çıkarmak için ama kullananlarıda dinleyince hep göğüsler yara olmuş. bebeğin emmeye nekadar niyeti plduğuylada alakalı sanırım. gayet kolay emiyolar katta uç olmayınca meme baya yumuşak oluyo dahada kolaylaşıyo. ama hem emmeye alışkın olmadığından hemde uçlar çıktığından inanılmaz acı çektim. ayaklarımı yere vuruyodum resmen. 1 aya uçlar çıkıyo. bebeğim iki yaşında şimdiyse baya bildiğin uçlu yani :) .
emzirirken öncesinde ve sonrasında kendi sütünle ıslat göğüs ucunu başka hiç bişey yapma bunu sürekli yap ve kurumamasına dikkat et. yaralar için en iyi antibiyotik annenin kendi sütü demişti hastaneden taburcu olurken bu bilgiyi bebek hemiresi vermişti bize tüm taburcu annelere konferans vermişlerdi. nekadar acı çekersen çek sakın pompa vs ye yönelme emin olki gittikçe acıda azalıyo ama ben 2 hafta o acıyı çektim.
kimsenin sözüne kulak asma görüpte sinir bozan kişiler oluyo çünkü kendinden emin sakin bir şekilde emzir bebişini.
bu arada göğüs ucu olmayan anneler genelde bebek ememiyo der bunun nedeni göğüsün birden sütle dolması bebek ozaman zorlanıyo fazla sütü sağmak yada bebeği sık sık emzirmek gerek.