Göğüs Sarkmasının En Önemli Nedenleri ve Göğüslerin Sarkmaması İçin Ne Yapmalı?

Nurgul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2007
269
107
Meme ameliyatları olmak isteyen bayanların ameliyat kararı almaları epey bir zor oluyor. Bunların nedenleri vücuda yabancı bir cismin girecek olmasının verdiği kaygı ve ameliyat sonrası kalma ihtimali yüksek iz. Bunlardan ziyade bayanlar memelerinin neden sarktığını da merak eder. Sizlere bu konu hakkında da birtakım bilgiler vermeye çalışacağım. Meme (Göğüs) Neden Sarkar ?
Yer çekimi : Kadın göğüslerinin aslında bir numaralı sarkma nedeni yer çekimidir. Yer çekimi doğa kanunları gereği hep vardır. Bu yüzden bunu engellemek mümkün değildir. Bu konu hakkında tavsiyem sporcu sütyeni kullanımı. Bu tür sütyenler yer çekimi etkisini bir nebze olsun azaltır.
Aşırı Kilo Alıp Verme : Aşırı kilo alıp veren bir kadının Büyük ihtimalle bir meme estetiği ne ihtiyacı olacaktır. Aşırı kilo alındığında vücudun her bölgesinde olduğu gibi göğüsleri de büyür ve dolğunlaşır. Sonrasında verilen kilolar ile meme derisi eski haline gelmekte zorlanabilir. Bu durumda kilolu iken verilen kilolar sonrasında giydiğiniz elbiseler size o zaman nasıl bol geliyorsa göğüs derinizde aynı şekilde bol ve gevşek kalabilir. Bu durumda memede sarkma oluşabilir.
Yaşlanma : Belirli bir yaştan sonra hormonel yapıda ki değişiklikler nedeni ile meme dokusunda azalmalar olabilir. Bu aslında normal bir süreçtir. Bu dönemde de kadınlarda meme sarkması olabilir.
Bebek Emzirme ile Gelen Meme Sarkmaları : kadınlar emzirme döneminde memelerinde ki süt nedeniyle bir hacim ve dolgunluk olur. Emzirme döneminin bitmesiyle hacim kazanmış göğüsler eski durumunu alamayabilir ve sarkmalar olabilir en azından memeler o durumda buna meyillidir.
Doğumsal Etkenler : Kişi Doğuştan gelen ve yaşını genç olmasına rağmen göğüslerinde sarkma olabilir. Bu estetik cerrahların karşılaştığımız bir durumdur. Bunun nedeni göğüsü taşıyan dokuların ve bağların doğuştan zayıf olmasıdır. Bu nedenle de kadının memesinde sarkma olabilir.

1-Meme sarkması neden olur?
Vücudumuzda oluşan Meme sarkmasının elbette birçok nedeni bulunmaktadır. İçlerinden en önemli olanı ise yer çekimi kuvvetidir. Sadece meme değil yüzümüz de yer çekimi kuvveti ile aşağı doğru çekilir ve sarkmalara neden olur. Engel olmak için ise südyen kullanmalısınız. Bunun yanı sıra aşırı kilo alıp vermek yani meme çevresindeki dokuları esnetip sonra aniden kilo verilmesi durumunda ciltte bir bolluk olur ve meme sarkması meydana gelir. Aynı zamanda emziren kadınlarda yine dikkat etmelidir. Memeyi çok doldurmak, meme cildinin çatlaması gibi zararlara neden olur. Hareketsiz kalmak meme için olduğu gibi tüm vücut için büyük bir zarardır. Göğüs Sarkmasını önlemek için haftanın en az birkaç günü spor yapmak etkili olacaktır. Meme arkasındaki kasları çalıştıracağı için sarkmayı da daha fazla engelleyecektir.

2-Meme sarkmasını engellemek için hangi egzersizleri yapmalıyız?
Memenin arkasında bulunan kasları güçlendirmek sarkmayı engelleyecektir. Çok basit iki hareket ile sarkmayı engelleyebilirsiniz. Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi elinize bir top alabilir ve iki yandan resimde görüldüğü gibi topu sıkıp bırakabilirsiniz. Top yoksa ellerinizi birbirine birleştirip de yapabilirsiniz. Aynı hareketi bir de kollarınızı uzatarak yapınız. Avuçlarınız birbirine baksın ve avuçlarınızı birbirine bastırın. Bu hareketleri günde 10 kez tekrar etmeniz göğüs sarkmasını engellemek için yeterli olacaktır. Bu kol kaslarını da çalıştıracaktır. Bu da yine kol kaslarındaki sarkmayı engelleyecektir. Yüzme de yine tavsiye edeceğimiz bir başka spor.



3- Meme sarkmasını test edin!
Memeler çok sarktığı zaman mantar gibi enfeksiyonlara sebep olabilir ya da sırt ve boyun ağrılarına sebep olabilir. Bu gibi durumlarda ise doktora gözükmelisiniz. Bu gibi durumlarda ufak bir estetik müdahale gerekebilir. Sarkmanın ne durumda olduğunu test edebilirsiniz. Klasik bir yöntem olan kalem tekniğini deneyin. Kalemi memenizin altına koyun. Eğer kalem duruyorsa ve düşmüyorsa sarkma başlamış demektir. Durmuyorsa herhangi bir sarkma henüz yok demektir. Kalem hiç gözükmüyorsa ise memeler kesin olarak sarmış demektir. Özellikle bu durum kendini belli eder. Kaşıntı, terleme gibi belirtiler gözükebilir. Boyun ağrısına dönüşmeden estetik cerraha gözükebilirsiniz.

4-Sarkmayı engellemek için ne yapmalı?
Doğru sütyen kullanımı önemlidir. Memeyi tam olarak kavramalı ve memeyi taşımalıdır.Gögüs sarkmasını engellemek için egzersizler yine çok öneme sahiptir. Meme kaslarını yukarıda bahsettiğimiz egzersizleri yaparak bu kaslarınızı güçlendirebilirsiniz. Emzirirken memeyi çok dolu bırakmamak, çatlaklara engel olmak yine meme sarkmasını engelleyecektir. Pompa kullanımında da yine dikkatli olmalı fazla güçlü sıkmamalısınız.

5-Düşük meme nedir?
Halk arasında kullanılan bir tabirdir. Genetik olarak meme biraz daha aşağı ya da yukarıda olabilir. Düşük memenin herhangi bir problemi yoktur.
 
Son düzenleme:
 
Son düzenleyen: Moderatör:
X