Doğuma Hazırlık Göğüs Masajı

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Sezen

O, Artık Anne:))
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2007
1.268
17
Anne olmak için gün sayan hamişler:CüvCüv:
Göğüs masajına başladınızmı:1rolleyes:

SÜT AKIŞINI KOLAYLAŞTIRMANIN YOLLARI (MEME MASAJI

Emzirmeden veya sütünüzü pompayla çekmeden hemen önce ve/veya emzirme esnasında uygulanan meme masajı üretilen sütün kanallara aktarılmasını kolaylaştırır. Bu da bebeğinizin sütünüzden daha iyi faydalanmasını sağladığı gibi, süt kanallarının tıkanarak memelerinizin aşırı dolgunlaşmasını etkili bir şekilde önler.

Bebeğinizi emzirmeye başladığınızda, bebeğiniz memeyi alır almaz, sütün kanallarınızdan geçerek bebeğinize ulaşması ne kadar uzun sürerse, bebeğinizin huzursuz olma olasılığı da o kadar artar. İşte meme masajı bu süreyi kısaltır.

Emzirmeden önce yapılan meme masajı

Sütyeninizi çıkarttıktan sonra avuçiçlerinizle memenizi alttan ve üstten kavrayın (resim).

Ellerinizi memenin göğüs kafesinize tutunduğu en uç noktadan (meme tabanı) başlayarak memebaşına doğru yavaş yavaş baskı uygulayarak ilerletin.

Avuçiçleri yine alttan ve üstten memeyi kavramış durumdayken, memenizi hafifçe alta üste birkaç kez hareket ettirin.

Parmakuçlarınızı kullanarak dairesel hareketlerle memenizin çeşitli bölgelerini meme tabanından memebaşına doğru masaj yaparak "tarayın".

Emzirme esnasında yapılan meme masajı
lact1.jpg

Emzirme esnasında memeye basınç uygulanması süt akımını kolaylaştırır, tıkanmaya eğilim gösteren kanalların tıkanmasını önler, tıkanmış kanalların açılmasına yardımcı olur. Özellikle uyuklamaya eğilimli, emmesi "zayıf" bebekler için bu teknik faydalıdır.

lact.jpg

Bebeğiniz memeyi uygun bir şekilde aldıktan sonra (resim) bebeğinizin emmeye ara verdiği zamanları iyi gözlemleyin.

Bebeğiniz emmesine ara verdiğinde parmakuçlarınızı kullanarak, memenizin üst dış kadranında (kadran=dörtte birlik kısım) (koltukaltıyla komşu olan kısım) yeralan bölgeye masaj yapın. Bu esnada sütünüzün kanallardan bebeğinizin ağıziçine dolmasıyla bebeğin tekrar emmeye başladığını farkedebilirsiniz. Bebeğiniz emip, yeniden ara verdiğinde bu kez de memenin diğer bir kadranına (örnek üst iç) aynı işlemi uygulayın.

Böylece her ara vermede memenin tüm kadranlarında yeralan süt kanallarına masaj

paylasımın için tesekürler.peki bu masaja ne zaman baslamak gerekiyor bilgin varmı.

inşallah doğumun hemen ardından herkes bebeğini rahatıkla emzirebilir. bilgiler için teşekkürler. ben nornalde göğsüme dokundurtamam ama süt için umarım kendiliğinden bol bol gelir diye dua ediyor ve bol bol su içmeye çalışıyorum. size de bol bol su içmenizi tavsiye ederim...

sezencim ne zaman başlamak gerekiyor bu masaja, ben şimdi göğsümü biraz ovalasam süt geliyor, oynama diyolar o yüzden

gerçekten çok faydalı bi bilgi paylaşım için teşekkürler bizimde bebişimle kavuşmamıza saylı günler kaldı ama benim göğüs ucum içe dönük çok korkuyorum bebişimi emziremiycem diye dr a da soramıyorum utanıyorum sizce ne yapmalıyım :KK43: :KK43: :KK43:

gerçekten çok faydalı bi bilgi paylaşım için teşekkürler bizimde bebişimle kavuşmamıza saylı günler kaldı ama benim göğüs ucum içe dönük çok korkuyorum bebişimi emziremiycem diye dr a da soramıyorum utanıyorum sizce ne yapmalıyım :KK43: :KK43: :KK43:

canım bunda utanacak bişey yok rahatlıkla sorabilirsin doktoruna. bildiğim kadarıyla ucu olmasa da bebeğe tutturmak lazım, o zaman ucu gelir, yada silikon meme ucu kullanırsın, sen yeterki emzirmek iste, mutlaka bi çaresini bulursun, sıkma sakın o tatlı canını

kızlar göğüs masajına 30. haftadan sonra başlayabilrisiniz ama sadece duş altındayken göğüsten sıvı çıkartmadan yavaş hareketlerle süt bezlerini uyarmak için
son haftalarda göğüs kremi yada bebe yağıyla hergün yapmak mümnün
ama dikkat edilmesi gerek en önemli şey göğüsten sıvıyı akıtmamak

Ben sezeryanla doğum yaptım o yüzden sütüm ne yazıkki 2 gün gecikmeli geldi. bebeğimde emecem diye yara yaptı uçlarını krem verdi doktor onunla biraz iyi oldu ama süt gelmeye bebekte doymaya başlayınca uçları iyileşti şimdi bi sorun yok bu masajları bende emzirmeden önce yapıyorum özellikle banyoda sıcak suyla yapmanın çok faydasını gördüm bunu doktorda söledi.

hımmm, ben de başlayayım o zaman, ama nasıl süt gelmeden yapıcam bilmiyorum çünkü zaten hiç bişey yapmadan da süt geliyo.

kızlar göğüs masajına 30. haftadan sonra başlayabilrisiniz ama sadece duş altındayken göğüsten sıvı çıkartmadan yavaş hareketlerle süt bezlerini uyarmak için
son haftalarda göğüs kremi yada bebe yağıyla hergün yapmak mümnün
ama dikkat edilmesi gerek en önemli şey göğüsten sıvıyı akıtmamak

MRB sezen seni rahimağzıyet. topiğinden hatırlıyorum canım.su anda rahim agzı ne durumda.kacıncı haftadasın canım.masallah:nazar:iyi gidiyorsun sanırım az kaldı.simdiden hayırlı doğumlar.

MRB sezen seni rahimağzıyet. topiğinden hatırlıyorum canım.su anda rahim agzı ne durumda.kacıncı haftadasın canım.masallah:nazar:iyi gidiyorsun sanırım az kaldı.simdiden hayırlı doğumlar.

canım 33. haftamda doktorum ölçüm yapmıştı 25mm den 20 mm'e düşmüş yani kısalma vardı hatta doktor rahim ağzı allaha emanet gidiyo demişti agutosun 5ine kadar doğmazsa artık hiçbir sorunumuz kalmıcak demişti ve ben 10 agustosta kontrole gittim doktorum Oo hala 2 kişisin dedi :)) rahim ağzıma bakmadı bile artık sancım var dersen hemen doğum haneye cıkıcaz artık atlattık dedi şuanda 37+4 oldum rahim ağzım belki 20 mm belkide daha kısa ama biz oğlumla başardık çok mutluyumm

darısı başınıza inşallah :))))) :1hug:a.s.

X