Göğüs Küçültme (Reduction Mammoplasty)

yaren_76

mareşal
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
2.066
66
GÖĞÜS KÜÇÜLTME (Reduction Mammoplasty)

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

''Reduction Mammoplasty'' olarak adlandırılan Göğüs Küçültme ameliyatı bu durumdaki kadınlar için uygundur.

Bu ameliyatta yağ, meme dokusu ve deri çıkarılır; memeler daha küçük, daha hafif ve daha sıkı hale gelir. Aynı işlem sırasında ''areola'' denen meme başı etrafındaki koyu renkli deri halkasının çapı da küçültülebilir. Amaç kadına daha küçük, daha güzel şekle sahip ve vücuduyla orantılı memeler kazandırmaktır.

Göğüs Küçültme ameliyatı, kozmetik bir iyileştirmeden öte fiziksel bir rahatlama da amaçlanarak yapılır. Ameliyat için başvuran adayların çoğunun çok büyük, sarkan memeleriyle sorunları vardır; aktiviteleri kısıtlanmıştır ve fiziksel rahatsızlıkları oluşmuştur. Ancak bir dişilik sembolü olan memenin yine de en mükemmel şekliyle yeniden yapılandırılması gerekir.

Olguların çoğunda meme küçültme ameliyatı, meme gelişimini tamamlamadan yapılmaz, ancak eğer memelerin büyüklüğü ciddi fiziksel rahatsızlık oluşturduysa daha erken yaşlarda da yapılabilir.

CERRAHİ TEKNİK

Göğüs Küçültme ve dikleştirme ameliyatları maalesef izsiz olamamaktadır. Ancak bu ameliyatlar sonrası kalan izler nadiren sorun olmaktadır. Zamanla solarak belli belirsiz bir hal aldığı gibi memenin yeni şeklinin yarattığı memnuniyet nedeniyle pek nadir olarak mutsuzluk nedeni olurlar.

Bir çok Göğüs Küçültme ameliyatı tekniği tanımlanmıştır. Ben genellikle Vertikal mamoplasti adı verilen ve meme çevresinden aşağıya doğru dik bir izin olduğu ve meme altındaki uzun yatay izin olmadığı ameliyat tekniğini tercih ediyorum. Aşırı iri bazı memelerde meme altında küçük bir yatay iz zorunlu olmaktadır. Bu ameliyat tekniğinde, izlerin daha az olması yanında daha doğal görünüm gibi avantajlar mevcuttur. Genç kişilerde ve memenin uygun olduğu durumlarda hemen hiç izsiz denilebilecek ameliyat teknikleri de kullanıyorum. Yine emzirme ihtimalinin olduğu durumlarda temelde aynı teknikle ancak süt bezleri ve kanallarını daha çok koruyan bir prosedür uyguluyorum.

AMELİYAT SONRASI:

Göğüs Küçültme Ameliyatından sonra ince pansumanın üzerinde elastik bandaj sarılmış veya cerrahi sütyen giydirilmiş olacaktır. İlk 1-2 gün içinde birikebilecek kan ve sıvıları dışarı almak üzere her iki meme yanlarında ince birer dren yerleştirilmiş olabilir.
İlk birkaç gün ağrı kesicilerle kontrol edilebilen ağrınız olacaktır. Genellikle drenler ertesi gün ya da 2. günde alınacaktır, ancak gelen sıvının bazen fazla olarak devam ettiği ve drenlerin birkaç gün daha kaldığı durumlar olabilir.Bandajlar 5. gün çıkarılacak, genellikle alınması gereken dikiş olmayacaktır.
Ameliyat sonrası gördüğünüz ilk adet sırasında, memeleriniz şişip ağrı yapabilir. Ayrıca birkaç ay boyunca ara ara gelen keskin ağrılara maruz kalabilirsiniz. Ameliyat sonrası doku şişmesi nedeniyle meme başı ve meme derisinde bir miktar his kaybı gelişebilir. Bu durum genellikle 6 hafta içinde kaybolur. Bazı hastalarda bu his kaybı 1 yıl veya daha uzun sürebilir ; nadir durumlarda da kalıcı olabilir.
Her ne kadar şişkinliğin ve morluğun çoğu ilk bir iki haftada kaybolsa da memenizin yeni şekline kavuşması 6 ay - 1 yıl süre gerektirir. İzlerinizin mümkün olduğunca belirsiz olması için üst düzeyde çaba gösterilecektir. Ama yine de bilmelisiniz ki Göğüs Küçültme ameliyatı sonrası izler belirgin ve kalıcıdır. Bu izler birkaç ay boyunca kabarık ve kırmızı kalır. Sonrasında daha az belirgin hale gelir; hatta bazen soluk beyaz çizgiler şeklinde tamamen solabilir. İstenirse izlerin daha da belirsizleştirilmesi için ilave prosedürler uygulanabilir. Bu izlerin yerleşimleri sizin ince kesimli bir bikini bile giyebilmenizi mümkün kılacak şekilde ayarlanmıştır.

Sonuçta daha küçük ve daha orantılı memelerle daha rahat hissedeceksiniz ve giysileriniz size daha iyi uyum sağlayacak. Hastaların büyük çoğunluğunda omuz, boyun ve sırt ağrıları dramatik bir biçimde ortadan kaybolur, artan sosyal aktivite ile birlikte kilo veren hastalar daha düzgün bir genel fiziğe kavuşurlar.

GÖĞÜS KÜÇÜLTME AMELİYATI KARNESİ:
Ameliyat süresi: 3 saat.
Anestezi şekli: Genel.
Nerede yapılmalı: Uygun donanımlı bir hastanede
Yatış süresi: 1 gün.
Ağrı : ilk 1-2 gün hafif derecede
Şişme-morarma: ilk 2-3 gün şişme, morluk nadiren
Pansuman: Drenler ertesi gün alınır, sargılar 5. gün çıkarılır ve 4-6 hafta kullanacağınız sütyene geçilir.
Dikişler: Genellikle alınması gereken dikiş olmaz
İşe dönüş: 4-5. gün.
İyileşme: 1. ayın sonunda spor ve yüzme dahil bir çok aktiviteyi yapabilirsiniz, meme son şeklini 6 ay civarında alır ve izleriniz solmaya devam eder.

yaren_76 canım verdiğin bilgi için teşekkür ediyorum sana benim göğüslerim 16 yaşında yaşıtlarıma göre biraz iriydi . şimdi ise 21 yaşındayım sanki gittikçe büyüyor bunlar.anlamıyorum ne iş dar badiler giymek istiyorum bende. sokakta biri bakarken snaki oraya bakıyormuş gibi geliyor..kendimi çok kötü hissediyorum.botuma ve kiloma göre çok büyük ve sarkıklar:KK43: ameliyatı düşünüyorum ama hamile olduğumda yine şişer dikişler patlayabilir dmeişti annem bundan tam olarak emin olamıyorum birde fiyatı hakkında bir bilgin varmı canım çok önemli benim için bir duyduğuam göre 2000 ytl civarıymış ama

merhaba benim yaşım 23 10aylık bebeğim var emziriyorum evlenmeden öncede göğüslerim büyüktü şuanda hem büyük hemde sarkık malesef çok rahatsız oluyorum maddi durumum yok ssk da böyle bişeyi karşılamıyorum ameliyatsız çarede yok sanırım napabilirim.

Merhabalar ssk karsılıyor ama kuralları var olculerın ssk nın verdıgı olculer kadarsa oluyor yanı ssk bu ıs ıcın bellı bır gogus buyuklugunden sonra ucretsız yapıyor .Bende oldum bu amelıyattan ve benımkısı ucretsızdı.Bır plastık cerraha muayene ol tabıkı devlet hastanesınde osana daha genıs bılgı verır.

Merhabalar ssk karsılıyor ama kuralları var olculerın ssk nın verdıgı olculer kadarsa oluyor yanı ssk bu ıs ıcın bellı bır gogus buyuklugunden sonra ucretsız yapıyor .Bende oldum bu amelıyattan ve benımkısı ucretsızdı.Bır plastık cerraha muayene ol tabıkı devlet hastanesınde osana daha genıs bılgı verır.

Canım sen ne zman olsun, ameliyat detaylarından bahseder misin ve ne kadar sürede toplanabildin?
Bende haftaya randevumu aldım. İlk somut adımımı attım, endişelerim var.

Canım sen ne zman olsun, ameliyat detaylarından bahseder misin ve ne kadar sürede toplanabildin?
Bende haftaya randevumu aldım. İlk somut adımımı attım, endişelerim var.

Cnm ben 15 subat 2007 de amelıyat oldum baya oldu :)Soyle dıyıyım ılk gece zor gecdı ve benım goguslerım cok buyukdu 1.950 gr fazlalık aldılar benden.Amelıyata sabah 10da girdim ve aksam uzerı 4 de cıkdım ama şöyle birşey var amelıyathaneye girdim ve müşade odasında ilk bı sakınlestırıcı yapıldı uzun sure beklendı sonra amelıyathaneye
gırdım.Orada 15 20 dk çizim yapıldı.Çizimden sonra direk amelıyata alındım ve amelıyattan cıkdıgımda 45 dakıkada kendime gelip narkozdan kurtulmam ıcın gene musade odasında bekletılmısım.İlk gecem zor gecdı yanı soyle ben wc ye gıtmem yasakdı ben yalvar yakar wc ye kalkdım :) Ve işte o an acımı cok fena hıssettım.Zaten doktorum dedı ılk gece zor gecer dıye mıde bulantısı falan Allah a sukur bana oyle bırsey olmadı zaten herkesde aynı agrılar ve komplıkasyonlar olmuyor.Direnlerim ertesı sabah cıkdı ve normalde 4 gun kalmam gerekırken eve gıtmekde ısrarımdan dolayı evıme gıttım ve bır haftada kendıme tamamen geldım ama yaklasık 1 ay ne yan nede yuzustu yatabıldım bır aydan sonra yatmaya basladım yan yawas yawas sonrada normal sutyene gecdım:) Başka sorun olursa yanıtlarım cnm cunku bende cok cekmısdım yardımcı olabıldıysem ne mutlu bana

Peki göğüs ölçün yada sütyen bedenin ne kadar küçüldü, sen mi karar verdin bu ölçüye dr. mu?
Bir sorum daha var bayrama 1 hafta kala olmayı düşünyorum. 1 haftada ayaklanıp azda olsa bayram gezmesi yapabilir miyim?

Bende bu ameliyatı olmak istiyorum durum gerçekten vahim dik bile duramıyorum. Boyum 165 kilom 75 ameliyattan önce kilo vermek daha mantıklı olur değil mi? Sanırım göğüs büyüklüğünü ona göre ayarlıyorlar

Bende kiloluyum, uzun zmandırda kg. vermekle uğraşıyorum. gittiğim andan sonra 5-6 kg. daha kalacak dr.uma soracağım sorun yaratır mı diye.

Peki göğüs ölçün yada sütyen bedenin ne kadar küçüldü, sen mi karar verdin bu ölçüye dr. mu?
Bir sorum daha var bayrama 1 hafta kala olmayı düşünyorum. 1 haftada ayaklanıp azda olsa bayram gezmesi yapabilir miyim?

Ya soyle dıyım bana en buyuk sutyenler bıle sadece tutardı hemde nasıl tutardı sole dıyım tamamen oturmazdı bıle suan 85 C kap ama kucukluk sana gore degıl sırt cevren onemlı ıstersen 75 yapar ama senın sırt capın genısse 75 olsada 85 takman lazım cunku sutyenler arkadan olmaz bu sefer olcu buna gore olutyor canım ama 1 haftada azda olsa ıyı olursun sana sunu solıyım kg vererek amelıyata gırkı sonrasında kg problemın olmaz vede zayıflama ıcınde olunca ben korkuyorum kg alınca azda olsa buyuduler dıye sımdı tekrar kg vercem tamamen ıstedıgım kg ye gelıcem yanı 15 kg fazlam var amelıyattan sonra toplam 8 kg falan aldım ama bu amelıyattan falan kaynaklanmıyor yanlıs anlamasın kendı oburlugumdan kaydirigubbakcemile5 kaydirigubbakcemile5 Ornegın ıdeal kg 65 ıstıyorum ben 65e gelır gelmez son duzeltme amelıyatı gıbı bırsey olucam yanı kendı hatam yuzunden sarkıklık olsun dıye sarkıklıgı gıdertıcem ondan dolayı kılo vermek ıstıyorsanız bence amelıyat oncesı daha ıyı tabı sız bılırsınız

X