Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Ben 21 ocakta Ankara egitim ve arastirma hastanesinde olacagim.Guzel olursa siz de gidersiniz.Hastane olarak berbat asiri kalabalik insani degil
cok fazla sıra vardi rontgen icin 3 saat bekledim nerdeyse vazgececek ozel hastaneye gidecektim sırf doktoru begendigim icin kaldim.Bakalim insallah doktor iyi bir is cikarir da pisman olmam.tereddutluyum yani hayirlisi bakalim
Umarım ikimiz içinde güzel olur, aynı gün olacağız ameliyatı

Arkadaslar normalde vesveseli biri degilimdir ama ameliyatta ölürsem diye bir korku yasiyorum iki cocugum var.Bu korku yuzunden nerdeyse vazgececegim sizin de aklıniza boyle seyler gelmis miydi.Ölürsem falan gibi yani :(

Arkadaslar normalde vesveseli biri degilimdir ama ameliyatta ölürsem diye bir korku yasiyorum iki cocugum var.Bu korku yuzunden nerdeyse vazgececegim sizin de aklıniza boyle seyler gelmis miydi.Ölürsem falan gibi yani :KK43:
Oluyor hasta psikolojisi bu ama ölüm falan olmaz bu amelıyatta merak etme bugun 2 ayım bitti şükür zor süreçten gectım dikişlerım acıldı dikildi ama yınede cok agrılı degıldı en azından korktugum gözumde buyuttugum gıbı olmadı kurtuldum sımdıden gelmış gecmiş olsun keske önceden olsaydım dıyeceksınız

Arkadaslar normalde vesveseli biri degilimdir ama ameliyatta ölürsem diye bir korku yasiyorum iki cocugum var.Bu korku yuzunden nerdeyse vazgececegim sizin de aklıniza boyle seyler gelmis miydi.Ölürsem falan gibi yani :KK43:
Çok normal benzer duygular yaşadım ama sonu güzel olucak hatırlamıyorum bile çok rahat geçirdim umarım sizin de öyle olur. Ben de Ankara'da oldum ama özelde. Doktorunuzun adını öğrenebilir miyim?

Ameliyat olan arkadaslar ameliyat sonrasi zor mu yani ev isleri cocuk vs. Nelere dikkat etmek gerekiyo
Kesınlıkle dıkkat etmek gerekıyor ılk 10 gun hersey kısıtlı oluyor ben hep yattım annemle ablam baktı dönüşümlü kollar yukarı kalkmıyordu sağa sola acmak dısında sadece sırt üstü yatıyorsunuz uzanmamaya dıkkat edıcenız ben zorlamadıgım halde dikişim acıldı 30.gunde yenı yenı kendıme geldım sayılır

☺ tabiki geliyor girerken helallaşiyorsun felan iyice o korku büyüyor içinde ama vesvese etme Hasbinallahvelilivelvekil de ve 2 çocuğunla kendini Allaha emanet ol ve gir Allah rast getirsin inşallah birsey olmaz zaten narkoz verildiği an derin bir uyku en ufak birsey bile his etmiyorsun Rabbimiz yardimci olsun

Ameliyat olan arkadaslar ameliyat sonrasi zor mu yani ev isleri cocuk vs. Nelere dikkat etmek gerekiyo
☺ kolay bir ameliyat değil
Anlatıldığı kadar ağrısı sizi yok
Fakat çok zor kollar hareketsiz bakım gerektiren dikkatli olsan dahi zorluklarla karsilasacagin bir ameliyat 15 gün sonra sadece salata yapabilirsin dedi doktorum 26.gunumdeyim bazı konularda yardım alman gerekiyor hâlâ
Ama her bünye bir değil ben zor gecirenlerdenim

Kesınlıkle dıkkat etmek gerekıyor ılk 10 gun hersey kısıtlı oluyor ben hep yattım annemle ablam baktı dönüşümlü kollar yukarı kalkmıyordu sağa sola acmak dısında sadece sırt üstü yatıyorsunuz uzanmamaya dıkkat edıcenız ben zorlamadıgım halde dikişim acıldı 30.gunde yenı yenı kendıme geldım sayılır
☺ dikişler direnleri erken çıkardıkları için meme fazla ödem ve kan tekrar topladığı için sen ne yaparsan yap atıyor muş. Sen ne kadar dikkat etsende.
Benden sarı sıvı geliyor 26.gunum inan okadarda dikkatliyim ama kan toplanmasi yaptığı için tek meme mor şiş ve hareketlerim kısıtlı sen şimdi nasılsın nasil evrelerden geçtin

Anladm cok gecmis olsun nasil peki ne hissediyosun agrin acin cok varmi
Agrım yok ama daha cok yeni yani dikişler falan cok guzel gözükmüyor. Ancak Cok hafifledim tabi bu durum bu formdaki herkes için önemli bir faktör tabi. İlk Gün agrım oldu sanki birseyler tırmalıyor gibi fakat daha sonrası agrım olmadı. 3 gün kaldım hastanede ben daha üzün kalmak istedim yataklarda daha rahat hareket ettigim için. Drenler cıktıktan sonra eger seninde saglık durumun izin verirse doktor izin verir düye düsünüyorum.
bende bu ameliyatı geçiren arkadaslara sekillenmesi icin hangi sudyenle güzel sekillenir onu sormak istiyorum. normalde medikal südyen onermediler. sporcu sudyeni dediler ancak cok ucu acık tabi bu tanımlamanın. Sporcu sudyenleri genelde naylon. ameliyat sonrası pamuklu bir sudyen daha saglıklı geliyor bana ayyıldızın ameliyat sonrası bir sudyeni var ama onun alt kısmı gogüs altına oturdugu için dıkışleri rahatsız edermis gibime geliyor. tecrübesi olan arkadasların cevabı bu sıkıntıları paylasanlar icin cok önemli. simdiden tesekkurler.

Mrblar ben ankarada yasıyorum burada bana tavsiye edeceğiniz Dr varmı devlet hastanesinde olmak istiyorum SGK karşılıyorum ve ne kadar ücreti göğüs küçültme ve karın germe ameliyatı birarada olmak istiyorum
Sgk ölcünüze baglı olarak karsılıyor ve bazı doktorlarda kriter değişiyor bu konuda ücretli olarakta ben 2200 tl ye oldum 2 ay önce .

Beni de izler misiniz. Birde anestezi sonrasında bulantı vs sıkıntı yaşadınız mı merak ediyorum. Ben seneler önce apandisit ameliyatı oldum ve günlerce istifra ettim. O konuda kaygiliyim biraz. Yeni nesil ilaçlar umarım farklıdır.
ameliyat öncesi bol su sonrasındada nescafe ve bol su anestezinin etkisini azaltıyor

Agrım yok ama daha cok yeni yani dikişler falan cok guzel gözükmüyor. Ancak Cok hafifledim tabi bu durum bu formdaki herkes için önemli bir faktör tabi. İlk Gün agrım oldu sanki birseyler tırmalıyor gibi fakat daha sonrası agrım olmadı. 3 gün kaldım hastanede ben daha üzün kalmak istedim yataklarda daha rahat hareket ettigim için. Drenler cıktıktan sonra eger seninde saglık durumun izin verirse doktor izin verir düye düsünüyorum.
bende bu ameliyatı geçiren arkadaslara sekillenmesi icin hangi sudyenle güzel sekillenir onu sormak istiyorum. normalde medikal südyen onermediler. sporcu sudyeni dediler ancak cok ucu acık tabi bu tanımlamanın. Sporcu sudyenleri genelde naylon. ameliyat sonrası pamuklu bir sudyen daha saglıklı geliyor bana ayyıldızın ameliyat sonrası bir sudyeni var ama onun alt kısmı gogüs altına oturdugu için dıkışleri rahatsız edermis gibime geliyor. tecrübesi olan arkadasların cevabı bu sıkıntıları paylasanlar icin cok önemli. simdiden tesekkurler.
☺ geçmiş olsun öncelikle
Sporcu sütyeni kesinlikle tavsiye ediyorlar üzerinde gazlı bez olduğu için hijyenik olarak düşünüyorum. Ben 26 gündür kullanıyorum ilk etapta yıkayıp takın bi sorun olmaz inşallah. Penti den veya güzel bir markadan alabilirsin ama kesinlikle rahat tavsiye ederim

ameliyat öncesi bol su sonrasındada nescafe ve bol su anestezinin etkisini azaltıyor
☺ gece 12 den sonra birsey yeme içme diyorlar ama ben 10 dan sonra hicbirsey yemedim öğünde daha hafif migdemi zorlamayacak çorba felan içip saat 10 da su dahi kestim. Çok şükür bi sıkıntım olmadı.. ameliyat sonrası bol bol su başka hicbirsey değil ne kadar su okadar çabuk toparlanma derim ben nescafe günde belki 1 defa ama sade nescafe olarak tabi .
İnşallah çabuk atlatirsiniz .
Migde bulantinizda olursa hemşirelerden migde bulantısı için iğne yapmalarini isteyin çünki başka dikişler gibi değil çok narin zorlamayın derim

☺ dikişler direnleri erken çıkardıkları için meme fazla ödem ve kan tekrar topladığı için sen ne yaparsan yap atıyor muş. Sen ne kadar dikkat etsende.
Benden sarı sıvı geliyor 26.gunum inan okadarda dikkatliyim ama kan toplanmasi yaptığı için tek meme mor şiş ve hareketlerim kısıtlı sen şimdi nasılsın nasil evrelerden geçtin
İzleyim sizi bakın resımlere süreç olarak paylaştım bıcok resım var

Benım dr um banada medıkal sütyen önermedı normal sporcu tak dedı 10.cu gunumde

Back