Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Suan iyi oldu diyosan sknti yok zaten.. dikis atma vs komplikasyon ilk sende olmamistir..ben aslinda bi 5-10 sene sonra dusunuyodum hani cocuklar okula baslar kendini kurtarir diyodum. Bi kac gun once neden bilmem aklima dustu hayati neden erteliyorumki dedim kendine. Ol gitsin bi sekilde hallolur dedim. Esim izin alirsa 1-2 hafta is yerinden cocuklari idare eder en azindan diye dusundum. 2019 un sonuna dogru yaptirsam en kucuk cocugum 2 yasinda olur kismetse..
Hakkında hayırlısı olsun canım ınşallah ıstedıgın gıbı sorunsuz bı süreç olur sımdıden gelmış gecmış olsun hayallerını erteleme bencede bende cok gec kalmısım 31 yaşındayım kızım 5 yasında...

Hakkında hayırlısı olsun canım ınşallah ıstedıgın gıbı sorunsuz bı süreç olur sımdıden gelmış gecmış olsun hayallerını erteleme bencede bende cok gec kalmısım 31 yaşındayım kızım 5 yasında...
amin tatlim hepimizin hakkinda en iyisi olsun. baska cocuk dusunmuyo musun? hani dusunuyosan tekrar deforme olur diyolardi sanki oyle duydum..dusunmuyosan zaten sorun yok.

birde acaba duzeltme yaptirdiktan sonra nasil bi sutyen takilmasi gerekiyor? sutyensiz gezilmez tekrar sarkma olur filan diyorlar,.,

Kızlar bende düşünüyorum küçültmeyi, istanbul devlette bana tavsiye edebileceğiniz dr hastane var mi acaba, capa yi düşünüyorum, ne derseniz nasıldır?..

Selam kizlar:)) 3 cocugum var emzirme memzirme derken memisler biraz deforme tabii.. en kucuk cocugum 1 yasinda.. 2 yasna girdiginde diklestirme belki birazda kucultturme yaptircam.. beni dusunduren suki., cocuklarim kucuk ya.. suanda 6-4-1 yasindalar.. 1 sene sonra.. 7-5-2 olduklarinda istiyorum yani.. beni herseyden cok sonrasi korkutuyor.. kac gun araba suremem kac gun birsey kaldiramam? Yemek yapamam vs? Cocuklarim kucuk olmasaydi dusunmezdim bu kadar ama ertelemekte istemiyorum daha fazla..bu islemi yaptiranlar kac gunde toparlandiniz? Mesela cocugumu kac gun icinde kucagima alabilirim? Ya da kac hafta icinde gunluk yasantima donebilirim?
ev işlerini bir hafta sonra sorunsuz yapabilirsin ama kucagına cocuk alamazsın acır cünki.

Nedenını bılmıyorum açılma oldu bıanda yatıp kalkarken sanırım . tekrardan acılıp dikildi şükür gectı ama dedıgım gıbı fazla kırmızı
izlemisin beni,ve dikişlerdeki kızarıklık iyileşme sürece biraz bireysel ,cabuk iyileşmeyen bir yapın varsa uzun sürecektir,k, kolay bir amelıyat değil hemen geçmesini bekleme bence

Yan yatamiyosun dimi? Bayilirim yuz ustu uyumaya:)) ben yari olcem saniyorum agridan sancidan: ( dogumdan daha zordur gibi geliyo bana: ( kimidi oyle diyor cunku.. birde iyi yapacaklar mi buyuklugune kucuklugube sekline alisirmiyim gibi dusunceler olusuyo?
2 sezeryan oldum kesinlikle doğum cok cok daha zor bir sürec.

2 sezeryan oldum kesinlikle doğum cok cok daha zor bir sürec.
ben normal dogum yaptim canim ucundede o yuzden sezeryan surecini bilmiyorum. ev isleri olur diyosun bir hafta sonra peki araba surme vs? en agir ne kaldirabilirsin? ya da kac hafta sonra cocugumu kucaklayabilirim acaba?

ben normal dogum yaptim canim ucundede o yuzden sezeryan surecini bilmiyorum. ev isleri olur diyosun bir hafta sonra peki araba surme vs? en agir ne kaldirabilirsin? ya da kac hafta sonra cocugumu kucaklayabilirim acaba?
3. Haftada dahi araba kullanmakta çok zorlanmistim ben. Meme üstüne baskı yapacak her türlü hareketten uzak durmak gerek en az bir ay.

amin tatlim hepimizin hakkinda en iyisi olsun. baska cocuk dusunmuyo musun? hani dusunuyosan tekrar deforme olur diyolardi sanki oyle duydum..dusunmuyosan zaten sorun yok.

birde acaba duzeltme yaptirdiktan sonra nasil bi sutyen takilmasi gerekiyor? sutyensiz gezilmez tekrar sarkma olur filan diyorlar,.,
Cocuk onumuzdekı 5 sene olmaz sanırım dr bana sütyen konusunda pek bısey demedı sıradan penyelerden tak dedı ondan aldm pazardan

Cocuk onumuzdekı 5 sene olmaz sanırım dr bana sütyen konusunda pek bısey demedı sıradan penyelerden tak dedı ondan aldm pazardan
anladim canim. benim onceden pek boyle bi dusuncem yoktu..son numaradan sonra baskada cocuk dusunmuyorum..o yuzden simdi yaptirmak istiyorum

Günaydın arkadaşlar. Öncelikle herkese verdiğiniz destek için ayrı ayrı teşekkür etmek isterim. Dün hastaneden çıkma koşturması içinde sizi bilgilendiremedim.

Perşembe önce odada üstümü değiştirdiler, varis çorabını giydirdiler. 9:20’de ultrason ile alınacak fibro adenomlar işaretlendi. Sonra odamda estetik cerrah kendi kısmının işaretlemelerini yaptı. 11:00 gibi odada sakinleştiricimi yapıp hemen ameliyathaneye aldılar. Koluma “anestezi direnci”ne dair ayrı bir bileklik taktılar. Normalde sakinleştiriciyle (morfindi zannedersem) beraber odada uyumam gerekiyordu ama hafif sersemlik ve uyku hali yarattı bende sadece, ameliyathaneye girişimi, üşüdüğümü söylediğimi, sıcak hava üfleyen bir alet ile beni ısıttıklarını hatırlıyorum. Sonra maskeyle anestezik maddeyi verdiler. Gözümü açtığımda her şey bitmişti, ağrım acım vs yoktu. Sonrası kesik kesik zaten, önce ayılma odası sonra da odamdaydım. Ayılma odasına eşimin takip ettiği kadarıyla 14:30 gibi gelmişim. Estetik cerrah ve meme cerrahım ayrı ayrı ameliyat sonrası kontrollerimi yaptılar. Çıktığımda bandajlı ve drenler takılıydı, estetikçi bandajların üstüne özel sütyeni de giydirdi. İlk ay gece gündüz takmalıymışım. İlk su, ilk yürüme, ilk yemek sorunsuz geçti. İlk gece ağrım yoktu, bir baskı ve yanma hissi hariç başa çıkılmayacak gibi değildi. Gece boyu zaten damar yolundan sürekli ağrı kesici veren bir alet takılıydı, onun haricinde parasetamol serumu gibi bir şey taktılar ve arada şırınga ile başka bir ağrı kesici ve antibiyotik verdiler. İlk gece ağrısız olsa da zannedersem stres kaynaklı uykusuz geçti. Cuma sabahı yine iki doktorum da kontrole geldi, öğleden sonra çıkışımı onayladılar, sigorta vs işlemlerini halledip akşama doğru ilaç reçetelerimle beraber hastaneden ayrıldım. Pazartesi estetik cerrahla cuma da meme cerrahımla randevularım var.

Sağ tarafım uyandığımdan beri sola göre daha iyi durumda, sağ kolumu rahat hareket ettirebiliyorum. Solda batma ve yanma hissi daha fazla hareket ettikçe. Drenler pazartesi çıkarsa daha rahatlarım galiba. O zamana kadar drenleri boşaltıp, çıkan miktarı not alıyoruz.

Dün gece evde uyumak psikolojik olarak iyi geldi. Yatağın altına birkaç yastık koyarak baş ucumu yükselttik ve sırtımı yastıklarla destekleyerek sabah 4’e kadar fena olmayan bir uyku uyudum. Bugün de evde dinlenmeye devam.

Bu ameliyatı olan herkese tekrar tekrar geçmiş olsun; planlayan herkese de tez zamanda kurtulmalarını temenni ederim, korkulacak bir ameliyat kesinlikle değil. Anestezi konusunda endişe duyanlarımız varsa, anestezi doktoruyla uzun uzun konuşmak gerçekten çok yardım ediyor. Bu aldığım 5. anestezi ve 3 tanesi çok problemliydi ama bu yaşadığım en sorunsuz deneyimdi diyebilirim.

Yine fazlaca uzun yazdım, ama unuttuklarım yazdıklarımdan fazladır herhalde. Sabırla okuyan herkese teşekkürler :) Fotoğraf eklemeye çalışıcam, gerçi değişen pek bir şey yok, sadece bandajların üstüne sütyeni taktılar.

44.cü gün fotomu koydum demın yenı cekıldım hala fazla kızarık pembe duruyor fena taktm kafaya
44 gün fazla gibi geliyor aslında ama böyle bir ameliyat için değil. Memeden bir sürü parça çıktı sonuçta ve hücreler kesileri düzeltmek için savaşıyor . Bu kırmızılıklar o kadar normal ki

Haklisjn 1 yas cok kuxjk xunki kucak ister ama agirlik tasiyamazsin rahat gecer korkma ben hastaneden de doktor dan da hemsiler den de cok cok memnij kaldim melek hibiler di ameliyat haneyi hic gormedim odam da uyuttular hic birsey hisaedip acı çekmedim uuandigim da da iniydim öyle çok fazla ağrı acı yoktu hele memeler hiç yani unutuyor dum bile orayı karnıma göre yani :KK43: :KK43: içini rahat tut bence
Beni izler misin

Back