Selamlar arkadaşlar, uzunca bir süredir sizleri takip ettim ama bir türlü yazacak cesareti bulamamıştım. Geçen hafta Türkiye’ye gelip yarın için de ameliyat günüm ayarlanınca kendimi tutamadım. Bu kadar okuyup bilgi edindiğim bir yere ben de katkı sağlamazsam haksızlık olacak gibi geldi.
37 yaşındayım ve 4,5 yaşında bir oğlum var, Londra’da yaşıyoruz. Göğüslerim hep büyüktü (85 dd civarı ve sarkma da doktorun ölçümüne göre 27cm), doğum emzirme yaş vs ile birlikte hepimizin yaşadığı fiziksel ve psikolojik sıkıntıları yaşıyordum zaten. Bunun yanında iki göğsümde de birçok fibro adenomlar (iyi huylu tümörler) var. Bunlardan 12 sene önce ameliyat olmuştum ve her sene aynı meme cerrahı kontrollerimi ve takibimi yapıyor. Bu seneki kontrolümde cerrahım meme küçültmeyi önerdi bana. Bunca sene aklımda olan ama cesaret edemediğim bu operasyonun bana fayda sağlıyacağını ve bu arada
estetik cerrahla birlikte işaretlenen tümörlerin de temizlenebileceğini söyleyince kararımı verdim. Oğlumun okulu ve eşimin izin durumunu planlayıp noel tatili için geçen perşembe Türkiye’ye geldik ve yarın için de ameliyatım planlandı. Pazartesi estetik cerrah, meme cerrahı ve anestezi doktoru (ki daha önceki 4 ameliyatımın 3’ünde accidental awareness denilen anestezide uyanma durumu yaşadığım için beni en korkutan kısım bu) ile görüşmelerimi yaptım. Yarın sabah 8 gibi hastaneye yatışım olacak, 9:30 gibi meme kliniğinde meme cerrahım ultrasonda alınacak tümörlerin işaretlemesini yapacak ve bir aksilik olmazsa 11:00’de ameliyatta olucam.
Korkmuyorum dersem yalan olur, en çok da Londra’ya döndükten sonrası kafamı kurcalıyor. 8 Ocak’ta evde olucam ve orda bilfiil tek başımayım, eşim çalıştığı için oğlumu okula hazırlama, okula bırakma, okuldan alma vs vs işlerini halledebilecek kadar kendimi toparlayabilmeyi umuyorum (12 günde normal hayata dönme ile ilgili tecrübelerinizi duymayı çok isterim).
Biraz uzattım kusura bakmayın. Yarın belki mümkün olmaz ama cuma günü bir aksilik olmazsa ameliyatla ilgili güncellemeleri yazabilmeyi umuyorum. Ameliyatı olmuş arkadaşlara sorunsuz iyileşmeler, düşünen arkadaşlara da hayallerindeki süreci yaşama imkanı dilerim. Sevgiler...