• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onkoloji - Kanser ve Türevleri GÖĞÜS KANSERİNE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN 1000 MİL YÜRÜYECEK!

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.004
448
Kocaeli
Göğüs kanserine karşı verdiği mücadelede 2 göğsünü ameliyatla aldırmak zorunda kalan 8 çocuk annesi Paulette, önemli bir proje ile göğüs kanserine dikkat çekiyor.
gogus-kanseri.jpg

Paulette, göğüs kanseri atlatmış. Kickstarter’da finanse edilmeye başlanan Scar Story adlı belgeselin de konusu olmuş. Belgesel, Paulette’in çift mastektomi (göğsün ameliyat ile alınması) gerçirmesi sırasında yaşadıklarını, hem fiziksel hem de duygusal yaralarının konu ediyor. Paulette, belgeselin fragmanında “Yaralar, bana bir zamanlar kanser olduğumu ve kanseri yerle bir ettiğimi hatırlatıyor.” diyor.

8 çocuk annesi Paulette, yaralarından utanmak yerine, göğüs kanserine dikkat çekmek amacıyla üstsüz bir şekilde Mississippi’den Washington D.C’ye 1.000 mil (yaklaşık 1609 kilometre) yürümeyi seçti.

Business Insider’daki röportajında, “Yaralarımdan utanmıyorum. Hala güzel ve seksi olduğumu düşünüyorum. Göğüslerim beni tanımlanmıyor. Kendimi, ben tanımlıyorum.” diyor.

Paulette’in bu yürüyüşü, hem göğüs kanserine hem de kadınların sağlıklarına daha fazla dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekiyor.

kaynak: womenshealth.com.tr

Back