Gögüs kalkanının 3. Parcası ne işe yarıyor ?

Nedesemolmuyor1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2019
2.963
1.466
32
Avent gögüs kalkanı aldım kuzenim önerdi gögüs pedi kullanmadım bu daha kullanışlı yara olmadı hiç süt de birikiyor dedi aldım ama onunki 2 parcaymış benimki 3 parça çıktı biri silikon var delikli ve deliksiz 2 kapak var kapaklar birbirine geçmiyor o zaman ne için kullanıyor anlayamadım deliksiz olan hava alsın diye var sanırım ama diğeri ?

Eklentiler

• F8AC80F6-BE00-4C55-A3EB-59434BE088A8.jpeg
    F8AC80F6-BE00-4C55-A3EB-59434BE088A8.jpeg
    76,8 KB · Görüntüleme: 138
Yumuşak silikonu memeye oturtuyorsunuz. Delikli parçayı meme hava alsın isterseniz takıyorsunuz. Hava alsın istemezseniz ya da kalkanda biriken süt eğilip kalkarken dökülmesin isterseniz deliksiz olanı takıyorsunuz.
Doğum öncesi takmaya başla dedi deliksiz olanı mı takmalıyım nemli kalması için

Çatlamaması yara olmaması için falan dedi bilmiyorum bir iki hafta önce takmaya başla dedi
Çatlayıp yara olmaması için doğum öncesi Lansinoh krem sürülebilir düzenli olarak ama bunları takmak çok saçma geldi. Bende de vardı aynısı. Verimli de kullandım ilk doğumda. İkincide hiçbir işe yaramadı.

Çatlayıp yara olmaması için doğum öncesi Lansinoh krem sürülebilir düzenli olarak ama bunları takmak çok saçma geldi. Bende de vardı aynısı. Verimli de kullandım ilk doğumda. İkincide hiçbir işe yaramadı.
Deliksiz olan varmış onda onu takmış Nemli kalsın diye mi dedi acaba delikli olan da yara olunca hava alsın çabuk iyileşsin diyedir o zaman heralde

Deliksiz olan varmış onda onu takmış Nemli kalsın diye mi dedi acaba delikli olan da yara olunca hava alsın çabuk iyileşsin diyedir o zaman heralde
Nemli kalmaktan kasıt terleme mi? Bu tek başına bir işe yaramaz ki, yine yumuşatan bir şey sürülmesi lazım. Doğum öncesi, bu yaz sıcağında memeyi terletsin de ucu nemli kalsın diye o deliksiz zımbırtıyı takıp konforsuz gezeceğime şerefimle lansinoh sürer otururum. 😁

Son düzenleme:
Nemli kalmaktan kasıt terleme mi? Bu bir işe yaramaz ki, yine yumuşatan bir şey sürülmesi lazım. Doğum öncesi, bu yaz sıcağında memeyi terletsin de ucu nemli kalsın diye o deliksiz zımbırtıyı takıp konforsuz gezeceğime şerefimle lansinoh sürer otururum. 😁
Bilmiyorm inan ki😅 o da kışın doğum yaptı sıcakta takar mıydı emin değilim 😅

Bilmiyorm inan ki😅 o da kışın doğum yaptı sıcakta takar mıydı emin değilim 😅
Lansinohunuzu meme ucunuza sürün, delikli kalkanınızı takın ve hava alabilen ince yapılı bi emzirme sütyeni giyin. Çok rahat edersiniz. Asla çatlama ya da yara olmaz. Hava aldığı için de ekstra bi terleme olmuyor.

Bir de sütünüzün ilk geldiği günler deliksiz kapakları takın. Kolostrum bebek için önemli. Ve ilk günler bebekler emme refleksi çok gelişmediği için verimli ememeyebiliyor. Kapaklarda biriken kolostrumu çay kaşığı ile bebeğimize içirin. Kapaklarınızı 1 buçuk saatte bir falan boşaltın.
Kapalı kapak kullanmak konforlu değil ama ilk sütü toplamak açısından ben çok fayda gördüm. Eğer meme ucunuzda tahriş başlarsa yine delikli kapağa geçin.

Göğüs ucu kremi kullanmaya başla emin ol buna gerek kalmaz canım 😄
Hayır gerçekten gerektiği durumlar oluyor. Bebek emmeyi öğrenene kadar meme ucunu yara yapabiliyor. Tahriş olan bölgeyi bu delikli kapaklar sayesinde hem hiç bi yere değmeden acısız iyileşmesini sağlıyor, hem de hava almasını sağlıyor. Tabii lansinohu yine sürüyorsunuz. Size gerekmemiş olabilir ama benim ilk aylar ve bebeğimim diş döneminde çok işime yaradı. Bence olmazsa olmaz, çok gerekli bir ürün

Hayır gerçekten gerektiği durumlar oluyor. Bebek emmeyi öğrenene kadar meme ucunu yara yapabiliyor. Tahriş olan bölgeyi bu delikli kapaklar sayesinde hem hiç bi yere değmeden acısız iyileşmesini sağlıyor, hem de hava almasını sağlıyor. Tabii lansinohu yine sürüyorsunuz. Size gerekmemiş olabilir ama benim ilk aylar ve bebeğimim diş döneminde çok işime yaradı. Bence olmazsa olmaz, çok gerekli bir ürün
Bence de gerekiyor da doğum öncesi tek başına takmasının bir anlamı yok.

Bence de gerekiyor da doğum öncesi tek başına takmasının bir anlamı yok.
Ben de doğum öncesi hiç ihtiyaç duymadım. Ama normal doğum yapan bazı kadınlarda bebek doğmaya yakın meme uçları acımaya başlıyormuş. 40. Haftalarda falan oksitosin artmasıyla falan meme belki süt için altifleşiyordur. Böyle durumlarda da bebek ilk kez emmeden çatlama yara olmasın diye kullanılabiliyor. Tedbir amaçlı kullananlar da var.

Olabilir tabiki bende almıştım lazım olur diye duruyor öylece. Krem yeterli geldiği için gerek kalmadı kullanmaya. Arkadaşada umarım gerek kalmaz acısız sızısı olmaz inşallah.

Anladım teşekkür ederim 🤩

Doğum öncesi takmaya başla dedi deliksiz olanı mı takmalıyım nemli kalması için
Hayır bence onu hiç takmayın mantar enfeksiyonuna yol açtı bende defalarca. Doğal bir yağ sürün (kantaron, jojoba, tamanu, Hindistan cevizi yağı olabilir) ve delikli olanı takın her zaman. Doğumdan bir hafta önce kullanmaya başlasanız yeter. Ben aşırı yoğun süt ürettiğim için sağ sol ıslanıyor diye zorunluluktan taktım deliksiz olanı. 6 aydan sonra süt üretimi düzenleniyor, hiç gerek kalmıyor ona.

Bu arada gerek yok denmiş ama bazı anneler için nefes almak gibi bir ihtiyaç bu ürün. Benim bebeğim zor bir bebekti ve devamlı memedeydi. Meme çatlakları iyileşecek fırsat bulamiyordu tabi bu yüzden. Banyoda havluya değse acıdan ağlatan bir tahristen bahsediyorum. Bu kalkan sayesinde bari biraz dinleniyordu yaralarım.

Son düzenleme:
X