Göğüs kalkanı, emzirme minderi yan yatırma yastığı kullananlar oldu mu?

aysun444

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
1.547
21
116
Çorum
Yaklaşık 10 gün sonra Allah nasip kısmet ederse hayırlısı ile ınşallah bebeğimiz dünyaya gelecek. Ben mümkün mertebe eksiklerimizi tamamlamaya çalışıyorum bu günlerde internetten siparişle. Doğunun bir ilinde görev yapıyorum ve acil bir durumda hemen ihtiyacım olan ürüne ulaşma şansım olmayabilir. Bikaç alsam mı acaba diye düşündüğüm şey var size sorayım akıl danışayım istedim

-Göğüs kalkanı almalımıyım sizce, hani goğuste çatlak yara falan oluşursa göğüse krem sürüp üstüne kapatıyormusuz, sürtünmeyi falan önlüyormus galiba göğüs daha çabuk iyileşiyormuş heralde..(alırsam medela düşünüyorum)
Yada emzirme için yara olursa göğüs ucu koruyucusu alayım mı burda wee ninkini gördüm çok büyüktü ama hiç kullanılacak bişey gibi durmuyor. tavsiye edeceğiniz bir marka varsa alayım. Birde sanırım bebekler onla emince normal göğüs ucundan emmek istemeyebiliyormuş. Kararsız kaldım..

Bunun dışında bikaç şey daha sorayım, yan yatırma yastığı alsammı acaba, bebek kusunca boğulmasın diye yan yatırılıyormuş, kullanıp memnun kaldım kesin al diyen olursa alıcam. Bu arada bu ürünü kullanmayanlar yeni doğanı nasıl yatırıyorlar.

Birde sezeryan olucam bele bağlanan şişme bir emzirme yastığı var, sanırım amelyatlıların emzirmesinde daha rahat oluyormuş. alsammı acaba, kullanıp memnun kalan var mı?

Son olarak bişey daha sorucam aventin manuel pompasını sipariş verdim, onun 5 tane saklama kabı var, sizce şimdilik bunlar işimi görürümü. Yoksa şu medelanın falan 20 li saklama poşetleri var onlardan alsam mı? 5 adet saklama kabı yeterli olurmu?
Böyle hazırlık yapıyorum ama birde sütüm az olursa yada erken kesilirse büyük hayal kırıklığı yaşarım.. ınşallah Allah hayırlısını nasip eder herşeyin.

Son düzenleme:
benim bebeğim doğduğu ilk günler hep kafası yan tarafta yatıyodu ben düzeltiyodum ama kendi geri dönüyodu korkun olmasın bu konuda kussa bile yan yatıyodu hep.bende sezeryan oldum ama emzirirken hiç sorun olmadı ağrı yada zorlanma yasamadım hiç öyle emzirme yastığı falan da almadım ilk üç gün biraz zor olur hani oturamıyosun ya o bakım dan. ama sonra düzeliyo ilk hafta büyük ihtimal göğüslerin çok şiş olacak sağarak üstesinden gelebilirsin göğsünde çatlak veya yara olursa ben krem kullandım momecon.çok etkiliydi bide ben doğumdan hemen sonra iç çamasırı kullanmiştim kullanmamak gerekiyomus sütüm tıkandı dr önünü kapatma sütünün aksın dedi öyle yaptık sıcak suyla göğsümü yıkadık şişlik geçti ama çok akıyodu üstümü çok sık değiştiriyodum

canım ben yan yatırma yastığından kullandım çok memnun kaldım hiç kusunuda yutmadı .valla her gece rahat uyudum çünkü içim hep rahattı . en çok korktuğum şey bebişin kusunu yutmasıdır almanı taviye ederim canım

doğumdan önce göğüs ucunu koruyucu bir ürün al bence,benim ihtiyacım olmadı ama bazı annelerin göğüs uçlarında emzirmeden kaynaklı acı yada çatlak olabiliyor çatlak oluşursa kanama yapabilir ve emziremeyebilirsin...meme ucu ufak olan anneler bu konuda daha çok problem yaşıyor ,bebek meme ucunu tam tutamadığı ve emmeye çalıştıkça göğüs ucunu tahriş edebiliyor buda emzirirken acı hissetmeye neden olabiliyor(görümcemde olmuştu)

göğüs ucu ve göğüs kalkanı göğsün yara olursa işe yarar.

göğüs ucu aventin ve chicco nunkileri denedim chicco çok daha güzel
göğüs kalkanıda chickoun kisini aldım diğerleri nasıldır bilmiyorum ama göğsüm yara olduğu için işime yaradı. iyileşmeyi cabuklaştırıyor.

yan yatırma yastığı almıştım ama hiç kullanmadım. çok terletiyor, zaten yeni doğan bebek nasıl koyarsan öylece yatıyor. ilk zamanlar yan yatırmıştım sonra ise yüzüstü yatırıdım.

emzirme yastığına ihtiyaç olurmu bilemyiorum. sezeryandan sonra oturmakta güçlük çekersen yatarak emzirirsin.

hayırlı doğumlar dilerim.

ben hiçbirini kullanmadım canım
sezeryanlıydım, 2 gün emmedi bizi kız zaten
kaşıkla mama verdik, emzirme yastığı, yan yatırma yastığı da kullanmadım
zaten bebek koyduğun gibi yatıyor
biz sarılık nedeniyle 4 gün kaldık hastanede
o sürede hastane pompasıyla sürekli sağdım, sütüm gelsin diye
geldi de sonuç olarak

Füsfüs canım bu sarılık nedeniyle bebeğe ilaç mı veriyorlar neden hastanede kalıyorki bebek. Birde şekerli su içirince sarılık olmuyormuş çocuk, ilaç alıp tedavi görüleceğine acaba böyle bişey mi yapılsa. Naptılar o 4 gün hastanede bebeğe.

canım şekerli su verme kesinlikle,bol bol emzir,zaten dışkıyla dışarı atar onu
fototerapi uyguluyorlar,biz de 2 gün kalmıştık.Özel ışık altında gözünü kapatıp tamamen çıplak yatırıyorlar.Sarılık değerinin düşmesini sağlıyormuş o ışık.İnşallah senin kuzunda böyle bir sorun yaşanmaz.

canım ben hiç bırını kullanmadım boluna alma dedım daha şimdi den desutum olacak mı kaygısına duşme canım sütün olması için hiç yılmadan emzır bebişinii
sakın ama sakın yavruna şekerli su verme canım benım de oğlum yenı doğan sarılıyı oldu ama bız erken fark ettığımız için hastahanede yatmak zorunda kalmadık ama 4 gunu doktor kontrolunde geçırdık topuğundan kan aldılar.aç bırakma bebişi o uyusa bıle uyandır 2 saatte bır emzır rabbım hayırlısıyla kucağına almayı nasıp etsın

canım ben yan yatırma yastığı ve emzirme minderi şişme olandan kullandım daha doğrusu kullanmaya çalıştım.bebeğimi yan yan yatırma yastığına yatırdığımda hemen uyanıyordu kullanamadım.bebeğim sürekli emmek istiyordu emzirme minderini de tak çıkar zorlandım.şu an ikisi de duruyor.keşke almasaydım.

Ben korkuyorum ya, doğum yaklaştıkça korkuyorum. Küçücük bebeğe nasıl bakıcam ben ya, anlatamıyorum neler hissettiğimi. Korkuyorum sadece.

Ben korkuyorum ya, doğum yaklaştıkça korkuyorum. Küçücük bebeğe nasıl bakıcam ben ya, anlatamıyorum neler hissettiğimi. Korkuyorum sadece.

canım sakın korkma o senın mnık bebişin hele bır doğur allahın ıznıyle kucağına al bak nasıl geçıyor korkuların.

hiç korkma canım..
annelik öyle bir şey ki inan onu kucağına aldığında 10 çocuk doğurmuş kadar tecrübeli olacak ne yapıp ne yapmaman gerektiğine sen karar vereceksin.inanılmaz iyi bir anne olacakjsın ben inanıyorum.:1hug:
çünkü çok güçlü bir kadınsın.bebeğininde sana ihtiyacı var.sen ona sevgini vereceksin.ilgini vereceksin.gör bak herşey tıkırında olacak.
olumlu düşün olumsuzluğa sakın kapılma.
şerbeti ben ver derim sana çok faydasını görürsün.sonuçta kaşık dolusu şeker koymuyorsun içine.
sütün gelmezsede sakın üzülme bu dünyanın sonu değil.dediğim gibi özel mesajdada sana şimdi mamnalar anne sütüne çok yakın.elbette her anne ister emzirmeyi ama gelmiyorsada zaten lohusalıktan dolayı bozuk olan moralini dahada bozma.sakın yapma canım bunu.
a.s.

ben avent gogus ucu ve aven t gogus kalkanı kullanıyorum
ılk zamanlarda almamıstım ama goguslerım yara olunca kullandıgım kremler fayda etmedı
emzırmek ıskence gıbı cok acı vermeye basaldıgında doktor tavsıyesıyle kullanmaya basladım
hala emzırmeyı goguc ucu ıle yapıyorum ve emzrıme bıttıkten sonra temızleyıp gogus kalkanını takıyorum
kalan sutun sızması durumunda gogus pedı veya camasır gıbı ıslaklık olmadıgından kullanısı daha kolay
bende gogus mantarı oldugu ıcın cok faydasını gordum ve kullanmaya da devam edıyorum

yan yatıs yastıgı ve emzırme yastıgı hıc kullanmadım
ama ılk zamanlar ıcın sut saklama kapların yeterlı bence kendını toparladıktan sonra ıhtıyac hıssedersen o zaman alırsın sut saklama posetlerını

aysuncum yeni gördüm mesajını
ben sezeryan olduğum için 2 gün kaldık zaten tam çıkacakken sarılığı yükseldi, drumuz çıkarmadı
aslında çok değildi ama pimpirkliydi biraz doktor bir de çok uzak bir ilçede çocuk dru olmayan bir yerde oturuyorduk, göndermedi, 1,5 gün küvezde kaldı
emmediği için de serum verdiler
çok zordu gerçekten, küvez odadaydı sık sık emzirmeye çalış dediler, bebk çıplak, küvez sıcak
sok çıkar, serum hortumlarıyla emzirmeye uğraş, iyi hasta etmedik çocuğu
gözüne bant takıyorduk ışınlar zarar vermesin diye, bantı kontrol etmekten 2 gece hiç uyumadım
neyse sonra düştü de çıktık hastaneden
bu arada sakın korkma, sen çok bilinçlisin ondan tedirgin oluyorsun, hiç gerek yok
bu sarılık işi de hepsinde olmuyor, her dr da küveze gerek görmüyor
çok güzel bakarsın bebğine merak etme, 1 gün sonra alışmış olacaksın emin ol

Çok sağolun, 1 haftam kalmış ya, ondan eteklerim tutuştu sanki, şunu ne yapacağım bunu ne yapacağım diye bir tedirginlik başaladı. ınşallah sağlıklı bir bebeğim olur... Çok teşekkürler hepinize.

canım merhaba...ben yan yatma yastıgını aldım...içini rahat etmesini istiyorsan al bence....bebeğim 3 aylık halen kullanıyorum...yatagın içine koy üzerine bir penye battaniye at ondan sonra yatır...cok rahat edersin geceleride....ama şöyle yap ....sag tarafına yatırdınmı emzirmek için kaldırdın yada v.s uyandı yastıgı cevir bu sefer sol tarafına yatır..yani bi sag bi sol yap....1-2 ay sonrada gündüzleri onun yanındayken sırt üstü yatır ki kafasının arkası sürekli yan yatmaktan sivri kalmasın ama yanında oldugun zaman sırt üstü yatır allam muhafaza kusar falan...daha bebekler çünkü allah korusun boğulurlar...birde yastıgın uzun tarafı sırtına gelecek...beşikte olsa sallamaya alıstırma zor oluyor ben beşiğinde sallamaya alıstırdım şimdi durmuyor beşikte ancak sallarsam duruyor.....emzik 1 aydan sonra ver iyi olur aglayınca verirsin hemen ama herzaman verme karnı tok olunca alırsa huzursuz olunca verirsin....bu arada cok su iç sütün cok olsun 2-3 lt....ne kadar cok emzirirsen okadar cok sütün olur...memeden gelen ilk süt suludur sonradan en son gelen süt yaglı süttür bebege kilo aldıran yarayan süt sonradan gelen süttür bu nedenle bi memeyi verince sonuna kadar emzir 1-2 saat sonra emzireceğin zaman diğer memeye geç....lansinoh göğüs ucu kremi al...15 gr olanı yeterli cok büyük almana gerek yok hatta şimdiden göğüs uclarına sürmeye basla bu kremi sürünce göğüsünü yıkamadan bebeği ezirebilirsin koyun yagından yapılıyor zararı yok...bu arada eger göğüslerin cok yara olursa bir kaseye karbonatlı su yap ufak sargı bezleriye yada pamukla karbonatlı suya batırıp göğüslerini sil oda iyi gelir hemde bebişinin agzı paukcuk olmaz....ve göğüsünü her emzirmede sil tozlu olmasın bebeğinin agzı pamukcuk olur...gazlı bezi küçük küçük kes kaynatılmıs içme suyuyla ıslat her emzirmede bir tane al sil....1 tane plastil mandal sepetinin kare olanını düşün küçük boy ondan al içine pişik kremi 5-6 bez ıslak mendil alt değiştirmesini koy odada hemen elinin altında olur dagınıklık olmaz diğer odalara gitsen bile tek tek tasımazsın malzemeleri sepeti götürürsün...birde 3-4 ay pamuklu ılık suyla temizle bebeğinin altını daha saglıklı.....bu arada bebeğin çok pişik olursa hakiki zeytinyağı sür 1-2 gün anında gecirir.şimdilik söyleyebileceklerim bukadar....allah hayırlı saglıklı evlat nasip etsin...allah bir avazda kurtarsın...

Son düzenleme:
benim de sezeryan oldu, 3 gun sut gelmedi ama ilk gelen agiz sutunu surekli verdim, sen de sakin ihmal etme, 4. gunden itibaren de sutum gelmeye basladi ama goguslerim cok kotu yara oldu kanadi, medelanin gogus kalkanini sissetle tavsiye ederim, benim o kadar cilk yaraydi ki sutyen degdiremiyordum, yapisiyor sonra sutyeni acinca kanamaya basliyordu, medela hizir gibi yetisti, ben cok faydasini gordum valla, yatmasina gelince hic yastik kullanmadim, dedikleri gibi nasil yatirirsan oyle kaliyor ben hep yan yatirdim, o da oyle kaldi ama istersen yan yatirinca sirtina battaniye ile filan destek yapabilirsin, bir de her yatirista farkli yone yatir, hep ayni tarafa yatirma. Pompa konusunda da ben medela elektrikli pompa aldim, elle kullanilan daha zor olur yorulursun dediler, ama saklama poseti kesinlikle al, sutun cok gelirse fazlasini sagar posete koyar dipfrize atarsin, ilerde sutun azaldikca cikartir verirsin hic degilse:) umarim bebegini saglikli kuacgina alirsin, sana simdiden tebrikler, gecmis olsun ve kolay gelsin:))

bende de aynilari olmustu, acaba iyi bir anne olabilecek miyim, nasil bakcam ben o kadar ufacik bebege filan diye bunlar cok normal yeter ki kendine inan, o senin bebegin ve onun icin en iyisini sen bilirsin, neler hissettigini cok iyi anliyorum ama korkma, oyle guzel bir duygu ki ikiniz de yepyenisiniz ve beraber ogrenerek buyuyorsunuz:)):ecrin_bebek:

Ben de hiçbirini kullanmadım.Bir tek Lansinoh krem aldım, göğüs ucum çatladığında onu sürdüm, kremin en iyi yanı sürdükten sonra hiç yıkamadan bebeği emzirebilmemdi.Diğer yazdıklarını almadım bile.
Bebeği yan yatırıyorum bazen arkasına sert bir yastık koyuyorum ki dönmesin.
Bir de emzirdikten sonra gazını çıkartmadan mümkün olduğunca yatırmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…