merhaba kızlar
ameliyat korkusu olan bırıyım.. göğüslerım 80e yakındı ölçü olarak.. zayıfladım küçüldü.. şimdi 75 ama sankı sınırda alimin içi tam doluyor ama bn tatmın olmuyorum..
amelıyat olmak ıstemıyorum.. fibroadenomum var bu yuzden göğüs buyutücü hıçbişeyde deneyemıyorum
göğüse dolgu malzemesı enjekte edilebildiğini duymuştum..
bilgisi olan varsa detayları burada paylaşalım mı?
Merhaba..Fibroadenomlar meme büyütme,silikon ameliyatı olmanıza engel degildir..Benimde vardı,hem meme cerrahım hemde plastik cerrahım bu ameliyatı olmanıza engel degildir gönül rahatlıgıyla ameliyat olabilirsiniz dedi ve ameliyat oldum..Plastik cerrahım ameliyat esnasında bakarım,eger büyükse onuda alırım demişti ama hiçbir müdahaleye gerek kalmadı..Zaten bilirsinizki ara ara dönemlerde meydana çıkar bu zararsız kitlelerAmeliyattan önce sık sık ortaya çıkardı.Hatta şöyle söyliyimki fark ettigim zamandan sonraki iki sene içinde psikolojimi bozmuş,sürekkli başka yerlerde çıkıyor ve yer degiştirip kayboluyorlardı (kafalarına göre takılıyorlardı yani ) Meme büyütme ameliyatındna sonra hiçbir rahatsızlık ve sıkıntı yaşamadım,hatta artık farketmiyorum bile,sanırım bu güzelliklerin karşısında yok oldular
Gögüs büyütmedeki en etkili yöntem tabiki silikon protezle yapılan meme büyütme yöntemidir.Diger yöntemler hem sonuç olarak kalıcı degildir ve sıkıntılı bir süreçtir tavsiye etmemİçinizin rahat olması için bir meme cerrahıyla ve iyi bir plastik cerrahla görüşmenizi öneririm..Sevgiler...
teşekkür ederimbende silikonu kalıcı olması açısından düşündüm tabı ama işin içinde ameliyat varsa malesef bn yokum
fibroadenomda buyume vb şeyler olmasın dıe göğüs buyutucu piyasa ürünlerını kullanmıyorum çünkü yan etkılerınden korkuyorum onlarında..
en son macrolane denen bu yontemı buldum nette..ama yaptıran olmadı mı acaba 2007den beri..ya da memnun kalan..yaygınlaşmadı ve yorumlarda yaptıranlara rastlamadım..
bu yontemı merak edıyorum bu gunlerde..
Canım bahsettigin yöntemi ben hiç duymamıştım.Biraz önce nette izledimdeiçim bir tuhaf oldu şansen yani...:18: Ben böyle bir operasyonu narkozsuz asla olmazdım,ameliyattan korkuyorsun ama böye bir yöntemi nasıl düşünüyorsun valla şaştım kaldım... Üstelikte işlem sonrası sonuç hiçte değecek bir gögüs ortaya çıkrmadı bence.Neyse karar senin tabi,iyice araştır ama o kadar araştırma yaptım hiç denk gelmedim ben.. Piyasadaki gögüs büyüten ürünlermi....Sakın sakınn...Çok zararlı tabiki o ürünler..Kaş yapayım derken göz çıkarmak gibi bir durum..
ah ah siz bide emzirdikten sonra görün insanın pisikolojisi bozuluyo:) çok ii araştırmak lazım ve ii bi göğüs cerahı bulmak lazım ii düşün arkadaşım.
yok canım lokal anestezi olmadan yapmıyor doktor.. sağ ve sol yandan 2 ığne onceden yapıılarak uyuşturuluyor.. yoksa elbet onada yanaşamam..iğne korkum olmadığı için bırz olası gelıyor.. bu işlem hıç göğsu olmayan yada çok küçüklere yapılmıyormuş..anca bır beden falan buyuyormuş..
sımetrısı bozulur mu..fıbroadenoma zararı olur mu..1,5 yıl kalıcı vucutta ama içerığı sahıden hyoluronık asıt mı valla korkuyorum sonuçtan..
en çok sız yazdınız yardımcı olmak adına..teşekkür ederim..
siz silikon amelıyatına nasıl ıkna oldunuz??
Merhaba konu eski tarihli ancak yine de cevaplamadan duramadim.
Ben de esimin silikona karsi olusu nedeniyle dolgu enjeksiyonu yontemiyni denemek istedim. Arastidim epey. Sonucta macrolane isimli maddeyi ogrendim.ve yaptirdim.
Birincisi hafif bir anestezik yapilarak uyusturuluyor bolge. İslem cok kisa suruyor. Birden fazla enjeksiyonla memeye cesitli yonlerden madde siringa ediliyor.Ben her bir memeye 100cc miktarda koydurmustum. Bu miktar artirilip azaltilabilir. İstege gore yani.
İlk bir kac gun hafif odem oldu. Sonra duzeldi. Memeler bir beden kadar dolgunlasti. Ancak 3-4 ay sonra hizla bir erime basliyor ve o dolgunluktan eser kalmiyor.
Evet madde vucuttan 1,5 yil kadar sonra tamamen atilmis oluyor ama obahsedilen eser miktarda urun. Yani dolgunluk veren miktari degil. Benim 6-7 ay sonunda memelerim eski boyutuna dondu. Ayrica konan dolgu maddesi findik gibi elime geliyordu dokundukca.
Ayrica cok yuksek maliyetli. Hem de cok kisa sure etkili olmasina ragmen. Yani ayni rakama silikon koydurup uzun yillar ayni hacimde memeye sahip olabilirsiniz.
Ayrica benim gibi bunu deneyen bir arkadasim gogsunde enfeksiyon oldu. Yumurta gibi bir kitle olustu memesinde. Agrılı bir durumdu. Antibiyotikle duzledi ama kitle kuculmekle birlikte hala orada duruyor.
Daha sonra biraz daha az maliyetli olan aquafill denen dolguyu koydurdum..onda da sonuc husran. En sonunda kalici cozum olan silikon ameliyatina esimi razi ettim. Ameliyatta onceden konan o dolgu kalintilari temizlendi gogsumden. Zaten ultrasonda kistik yapilar olarak gorunuyorlardi.
Bunca emege ve masrafa degmedi. Silikon evet sonucta ameliyatla yapilan birsey ama kesin cozum ve o kadar da riskli bir mudahale degil..
Belki uzerinden zaman gecti ve siz de konuyu hallettiniz bir sekilde ama tesadufen gordunce yazmak istedim.
Sevgilerimle
Merhaba konu eski tarihli ancak yine de cevaplamadan duramadim.
Ben de esimin silikona karsi olusu nedeniyle dolgu enjeksiyonu yontemiyni denemek istedim. Arastidim epey. Sonucta macrolane isimli maddeyi ogrendim.ve yaptirdim.
Birincisi hafif bir anestezik yapilarak uyusturuluyor bolge. İslem cok kisa suruyor. Birden fazla enjeksiyonla memeye cesitli yonlerden madde siringa ediliyor.Ben her bir memeye 100cc miktarda koydurmustum. Bu miktar artirilip azaltilabilir. İstege gore yani.
İlk bir kac gun hafif odem oldu. Sonra duzeldi. Memeler bir beden kadar dolgunlasti. Ancak 3-4 ay sonra hizla bir erime basliyor ve o dolgunluktan eser kalmiyor.
Evet madde vucuttan 1,5 yil kadar sonra tamamen atilmis oluyor ama obahsedilen eser miktarda urun. Yani dolgunluk veren miktari degil. Benim 6-7 ay sonunda memelerim eski boyutuna dondu. Ayrica konan dolgu maddesi findik gibi elime geliyordu dokundukca.
Ayrica cok yuksek maliyetli. Hem de cok kisa sure etkili olmasina ragmen. Yani ayni rakama silikon koydurup uzun yillar ayni hacimde memeye sahip olabilirsiniz.
Ayrica benim gibi bunu deneyen bir arkadasim gogsunde enfeksiyon oldu. Yumurta gibi bir kitle olustu memesinde. Agrılı bir durumdu. Antibiyotikle duzledi ama kitle kuculmekle birlikte hala orada duruyor.
Daha sonra biraz daha az maliyetli olan aquafill denen dolguyu koydurdum..onda da sonuc husran. En sonunda kalici cozum olan silikon ameliyatina esimi razi ettim. Ameliyatta onceden konan o dolgu kalintilari temizlendi gogsumden. Zaten ultrasonda kistik yapilar olarak gorunuyorlardi.
Bunca emege ve masrafa degmedi. Silikon evet sonucta ameliyatla yapilan birsey ama kesin cozum ve o kadar da riskli bir mudahale degil..
Belki uzerinden zaman gecti ve siz de konuyu hallettiniz bir sekilde ama tesadufen gordunce yazmak istedim.
Sevgilerimle
Anestezi igne girisinde duyulan aciyi azaltmak icin. Cunku igne ucu biraz daha buyuk. Eger hic meme dokunuz yoksa yapilmasi iyi olmaz sanirim. Mantiken var olan dokuya hacim vermek amacli. Silikon gibi blok bir parca konmuyor iceri. Parca parca dolgu (ki o da jel kivaminda bir madde) konuyor. Mevcut dokunun arasinda bu dolgu maddesi de eklenince hacim olusuyor. Kistleriniz coksa pek onermem. Sonucta bu maddeler ile mevcut kistleriniz benzer yapilar olarak gorunecek ultrasonda. Hyaluronik asit insan vucuduna en yakin ve uyumlu maddelerden biri. O bakimdan endise etmedim. Ama maalesef normal dokular gibi belli bir sure sonra yikimi basliyorve atiliyor vucuttan.
Esimi silikona cok zor ikna ettim. Baya uzun hikaye. Ama memelerinizde dolgunluk ve estetik gorunum istyorsaniz baska yontem de yok maalesef. İnatla israrla istedigimi dile getirdim. Kapris, mantikli soylemler, cilve ne varsa yaptim. Siz de vazgecmeyin. Sonucta mutlu eden bir degisim bu.
Sevgilerimle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?