Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
........Arkadaşlar 1 hafta oldu ameliyat olalı benim gibi olupta bu boyutta protez taktirde arkadaşlar sonradan ne kadar küçülme oluyor ya da daha da mı büyüyor benim gözüme küçük geliyor şiş oldukları halde inince nasıl olacak merak ediyorum ve hala baskı hissediyorum
Bende 45 kiloyum 1.67 boyundayim 3cm gogus dokum vardi sadece 325 cc kasalti yuvarlak takildi ilk baslarda kucuktu benimkiler simdi buyuduler asssagiya indikce göze hos gelmeye basladi 58.günümdeyim bugun . agrim bayagi uzun surdu benim suan bile sıktığım zaman çürük ağrım var kollarimida arkama dogru düz uzatamiyorum ama her ne olursa olsun gögsumu gere gere yuuruyormmmm:))
Evet ayniyiz o yuzden seni gorur gormez yazmak istedim :)) benimde cok gerildi cnk 3 cm sadece uctan ibaretti ama bebe yagi krem surekli 1 ay masaj yaptim geriliirken cok zorlamadi. Benim hic morarmam olmadi sadece koltuk alti yan tarafim gogus yanım morardi dikis yerleride sararma olmustu okadar morarik olmadi ama çürük agrim hala var tabi. Valla kendimden gibi hissetmek istiyorum ama daha 2 ayligiz baskı hissi curuk agrisi verdigi icin izin veremedi bi turlu kendiminki gbi hissetmeye :)neredeyse aynı şartlarda ameliyat olmuşuz. 44 kilo , 1,62 cm boy neredeyse sıfır göğüs :) ama 300 CC yuvarlak mentor marka takıldı bana. hiç olmadığı için bu bile büyük geliyor. derim çok gerildi. muhtemelen sende benim çektiğim sıkıntıları çekmişsindir. çok morarman oldu mu? ayrıca ne zaman kendinden bir parça gibi hissettin?
Evet ayniyiz o yuzden seni gorur gormez yazmak istedim :)) benimde cok gerildi cnk 3 cm sadece uctan ibaretti ama bebe yagi krem surekli 1 ay masaj yaptim geriliirken cok zorlamadi. Benim hic morarmam olmadi sadece koltuk alti yan tarafim gogus yanım morardi dikis yerleride sararma olmustu okadar morarik olmadi ama çürük agrim hala var tabi. Valla kendimden gibi hissetmek istiyorum ama daha 2 ayligiz baskı hissi curuk agrisi verdigi icin izin veremedi bi turlu kendiminki gbi hissetmeye :)
Aaa niye okadar morarma olduki acaba. Saolasin canim hepimize gecmis olsun :)ben bel simidime kadar morardım :) 2 ayda az bir süre değil neyse yapcak bişey yok. zamanla düzelicez elbet. bu arada sanada geçmiş olsun
Aaa niye okadar morarma olduki acaba. Saolasin canim hepimize gecmis olsun :)
Ayniyiz zayif olarakta . bak arnica diye bi krem var tavsiye ederim morarmalara sararmalara cok iyi geliyor belirli bi sure masaj yaptim hep onu surerekmuhtemelen biraz zayıf olduğum için
Ayniyiz zayif olarakta . bak arnica diye bi krem var tavsiye ederim morarmalara sararmalara cok iyi geliyor belirli bi sure masaj yaptim hep onu surerek
Banada doktorum önermisti buz dolabina koy gunde 3 kez sür dedi bende hep onla masaj yaptim ve rahatlatiyor. Dene dene öylede böylede gecicek nasilsiaevet bende duymuştum da doktorum bişey demedi diye pek önemsemedim.kesinlikle deneyeceğim
Ben gogus dokusu az olupta kas zari alti ilk sizi gordum aylardir ne mutlu size ama niye 2 kez ameliyat oldunuz ? Evet kas ustu bile olabilir ama ele gelir direk zayiflarda ben 45 kiloyum 3 cm gogsum vardi uctan ibarettim sadece. Boyle zayiflarda memesizlerde mecbur elede gelmesin diye kas alti. Valla yuzum guluyor cok sukur sahsimca:) keske daha once yaptirsaydim diye kendime kızıveriyorumgöğüs dokusu az olanlara illa kas altı yöntemler ile ameliyat yapılmalı diye bir durum söz konusu değil. benim de göğüs dokum yok denecek kadar azdı. bildiğiniz memesizdim yani... kas zarı altı yapıldı ve 295 cc kullanıldı. (53 kiloyum ve kolay kolay da kilo almıyorum üst bedenden hele ki.)
daha önce dual plan yapılmıştı. deneyimli biri olarak şunu söyleyeyim: kilo kaybı olmadığı sürece, göğüs çevresi ödemlerden sonra en fazla üç cm az çıkıyor mezure ile. ki kişi gün içinde ölçerken bile azıcık aşağı yukarı hareket ettirdiğinde mezureyi, farklı sonuçlar elde edebiliyor. önemli olan boyutundan memnun musunuz, aynada kedinize bakarken yüzünüz gülüyor mu, bikini giydiğinizde içiniz açılıyor mu, budur yani.
Ben gogus dokusu az olupta kas zari alti ilk sizi gordum aylardir ne mutlu size ama niye 2 kez ameliyat oldunuz ? Evet kas ustu bile olabilir ama ele gelir direk zayiflarda ben 45 kiloyum 3 cm gogsum vardi uctan ibarettim sadece. Boyle zayiflarda memesizlerde mecbur elede gelmesin diye kas alti. Valla yuzum guluyor cok sukur sahsimca:) keske daha once yaptirsaydim diye kendime kızıveriyorum
Ben sizimi arastircam? Ilkkez karsilastim sizinle ve öyle diyince ister istemez 2 kezmi ameliyat oldunuz diyebildim .. Okadar uzun yazacağınıza üstü kapalısikayetinizi söyleseydiniz soruya cevap olurdu zaten . iste kucuktu yada buyuktu söyle oldu böyle oldu diye 2 satır yazsaydiniz daha hoş olurdunuz . llk 4 satırınızdaki uslubunuzdan dolayi 5. Satırdan ve sonrasını okuma gereksiminde bile bulunmadım. Gecmis olsniki değil üç ameliyat geçirdim. merak eden mesajlarıma dönüp okusun derim. çünkü her defasında aynı şeyleri yazmaktan çok yoruldum. üç sene geçti üstünden. yetsin artık değil mi...
kas altı zorunluluk değil. en iyi kararı doktor verir. göğüs dokusu çok az olup kas zarı altı tekniği ile ameliyat olan sayısı az değil. sadece bende duymuş olmanız bir şeyi değiştirmez değil mi...
bu ameliyatı olmuş üç arkadaş ve bunun dışında doktor sekreterleri, doktorun yanında çalışan kadınlar da protezlerin belli olmadığına ele gelmediğine tanık oldular. sadece şöyle bir his var ki, biz kendimiz bildiğimizden acaba anlaşılır mı diye korkmadan edemiyoruz. ameliyat olup evlenen arkadaşım örneğin, çok korkmuş eşi anlayacak diye. korkma ve inan bana asla anlamaz çünkü anlaşılmıyor, ele gelen bir durum yok. anlamamış da haliyle.
nice zorluklarla bu ameliyatı olmuş biri olarak şunu da belirtmek isterim: başta bu forum olmak üzere internetten uzun uzun araştırmalar yapmış biriyim. öyle hemen, meme dokusu az diye, hooop hemen kas altı yapalım diye bir şey yok.
doktorun tercih ettiği, elinin yatkın olduğu teknik ya da teknikler vardır. kimi Barış Çakır gibi sadece kas zarı tekniği uygular
(ki kendisine saygı duyarım bu arada, bunu da belirtmek isterim. revizyon için kendisine gittiğimde "ben hiç kas altı yapmadım. bunu kas zarı altına çeviremem." dedi. ben yüzde 85 başarılı olurum. yazık değil mi sana... vb şeyler söyledi. haklıydı fakat ben o an kendisini anlamayacak kadar çaresizdim. hem kas altı hem zar altı ameliyat yapan doktora gittim ve istediğim sonuca ulaştım.)
kimi de sırf hastayı geri çevirmemek ve bir şeyleri garantilemek için sana illa kas altı yapılmalı der. hani??? Ufuk Bilkay bana zar altı yaptı. bana uygun en büyük protezi kullanın lütfen dedim. ki bana 265 nasıl? demişti ameliyattan önce. 295 cc ile çıktım ben ameliyattan. hem de zar altı tekniği ile. demek ki neymiş, sırf zayıf diye, meme dokusu az diye illa kas altı yapılacak diye bir kural yok.
benim isteğim, bu ameliyatı olmak isteyenlerin ciddi anlamda doktor doktor dolaşmaları, her doktora inanmamaları ve bol araştırma yapmalarıdır. gerekirse muayene ücretini ödemek için bile biraz diş sıkmalıdır. sonrasında birkaç ameliyat olup boşu boşuna defalarca anestezi alıp, hiç bilmediği bir şehre gidip yapayalnız başına ameliyat olmak zorunda kalmamak için.
ben böyle yazıp duruyorum aydınlatmak için. birileri de çıkıp diretiyor ya, öyle değil de illa böyle diye, işte o zaman hakkaten çok üzülüyorum. bir genç kız daha ameliyat sonucundan mutsuz olup forumda ağlayacak diye.
bir de "yerlere yatıp gülen suratlar"ı ekleyenler var. onu da hiç anlamıyorum. benim için sakıncası yok, başkaları bunları görüp, "ha, bu kendinden çok emin, biliyor demek ki" demesin. istediğim bu.
konfüçyüs ile bitirelim:
çok kişiyle konuş
az kişiyle düşün
tek başına karar al.
bu ameliyatları olacaklar bu üç satırı kulağına küpe etsin lütfen. bol araştırma, doktorundan emin olma ve nasıl bir sonuç istediğini bilme çok önemli. herkese memeleriyle mutlu bir ömür diliyorum.
anlatabildim mi?