• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs bedenleri, kupları hakkında yanlışlıklar

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhaba, konuyu yanlış yere açmış olabilirim yeniyim biraz ama yine de yazmak istedim. Uzun süredir forumu okuyorum ancak birçok yanlış bilgiyle karşılaştım. Yanlış demeyeyim de, tam olarak doğru değil yani.
Genelde herkes "75i dolduruyor/doldurmuyor" "80 oldu, 85 oldu" falan yazıyor. Bunlar sizin göğüs büyüklüğünüz değil, sırt ölçünüz!!!!!!!! Göğüs büyüklüğü ise harflerle ifade edilir!!!!!! Mağazalara baktığınızda 75 B, 80 C, 80 A, 75 D, 90 DD, 34 AA falan vardır. Örneğin ben 85 C bazen de 80 D kullanıyorum. AA en küçük, A küçük, B orta karar, C hafif büyük, D büyük, DD kocaman. Daha büyükleri de var ama ben henüz La Senza'da göremedim :) Tabii ki 32 DD ile 42 DD bir değildir göğüs kupu olarak, ama yine de DD bedene göre bir orantısı olur. 75 B ile 70 C aşağı yukarı aynıdır; ya da benim kullandığım 80 D ile 85 C. Yani kullandığınızın bir büyüğünün (75se 80) bir küçük kupı (C ise B) neredeyse aynıdır.
Sonuç olarak verdiğiniz sayıların göğüs büyüklüğüyle bir ilgisi yoktur. 75 AA da olabilir 75 DD ve bunlar arasında bayağı fark vardır. Umarım yanlış bilgi vermemişimdir, yine de bilginize :)

Arkadaşlar merhaba, konuyu yanlış yere açmış olabilirim yeniyim biraz ama yine de yazmak istedim. Uzun süredir forumu okuyorum ancak birçok yanlış bilgiyle karşılaştım. Yanlış demeyeyim de, tam olarak doğru değil yani.
Genelde herkes "75i dolduruyor/doldurmuyor" "80 oldu, 85 oldu" falan yazıyor. Bunlar sizin göğüs büyüklüğünüz değil, sırt ölçünüz!!!!!!!! Göğüs büyüklüğü ise harflerle ifade edilir!!!!!! Mağazalara baktığınızda 75 B, 80 C, 80 A, 75 D, 90 DD, 34 AA falan vardır. Örneğin ben 85 C bazen de 80 D kullanıyorum. AA en küçük, A küçük, B orta karar, C hafif büyük, D büyük, DD kocaman. Daha büyükleri de var ama ben henüz La Senza'da göremedim :) Tabii ki 32 DD ile 42 DD bir değildir göğüs kupu olarak, ama yine de DD bedene göre bir orantısı olur. 75 B ile 70 C aşağı yukarı aynıdır; ya da benim kullandığım 80 D ile 85 C. Yani kullandığınızın bir büyüğünün (75se 80) bir küçük kupı (C ise B) neredeyse aynıdır.
Sonuç olarak verdiğiniz sayıların göğüs büyüklüğüyle bir ilgisi yoktur. 75 AA da olabilir 75 DD ve bunlar arasında bayağı fark vardır. Umarım yanlış bilgi vermemişimdir, yine de bilginize :)

Canım TatlıM Larus :39: Verdiğin Bilgiler için kendime adıma çok teşekkürederim Çünkü bunlarda Sürekli bir Kavram Kargaşası Yaşayan Biri Olarak :13: anlamış oldum gerçek ten iyi oldu ben bu arada sana soru sormak istiyorum bunla ilgili Şimdi rakamlar sırt ölçüsünü veriyo Harflerde Göğüs büyüklüğünü Sanırım doğru anladım o zaman Ben Hıımmmm evet çözdüm şimdi :38: sağol tekrar...

hususi bugün buna dikkat ettim mağazada.balenli südyenlerde 75-80-85 ... gibi gidiyor bedenler.normal sporcu südyeni tarzında südyenlerde 75 C 80 D 80 C gibi gidiyor.

Bilgilendirme icin tesekkürler. Ilk zamanlar bende yanlis biliyordum daha sonra ögrendim. Ama nedense bana en uygun olanini bi türlü bulamiyorum. Bi karar aliyorum sonra kuplari kücük geliyor. Bi karar aliyorum bu sefer arka taraftan sIkIyor. Yani ne zaman tam rahat edecegim bitane bulabilirsem cok mutlu olacam :)

benim de öyle gibi yaa :) bedene göre kupta da ister istemez biraz genişleme büyüme olduğu için. 36D 38C giyiyordum yani ikisi de oluyordu, zayıfladıktan sonra tamamen 38Cye geçtim ama baktım göğüs sıkıyor sırt bol, 36C aldım iki yerden de sıkıyor valla biraz kilo aldım yine 38C iyi geliyor:)

''Göğüs Altı Ölçüsü

Bir mezura ile sütyen takmadan, göğüs altı ölçünüzü alınız. Ölçü alma işlemi sırasında mezurayı, aynen sütyeni giydiğinizde vücudunuzu saran yerden alınız. Mezura ne çok çok sıkı ne de gevşek olmalıdır. Sütyen taktığınızda hissetmek istediğiniz sıkılık en uygunudur. Aşağıdaki tablodan, bulduğunuz ölçüyü (cm olarak) kıyaslayarak bedeninizi bulunuz. Bu değer sizin sütyen bedeninizi göstermektedir.

Göğüs Ölçüsü

İkinci adım göğüs ölçüsünün alınmasıdır. Mesurayı kollarınızın altından geçirip, göğsünüzün üstünden en geniş yerinden ölçünüz. Bu sırada mezura ne sık ne de gevşek olmalıdır. Aldığınız bu ölçüden (cm olarak), yukarıda aldığınız Göğüs Altı ölçüsünü çıkararak bulduğunuz farkı aşağıdaki tablodan bulup Cup ölçünüzü belirleyiniz.

Cup Ölçüsü (cm) = Göğüs Ölçüsü (cm) - Göğüs Altı Ölçüsü (cm)
(Bir tablo var ama ekleyemediğimden bu şekilde yazabildim)
Fark 11 AA
Fark 13 A
Fark 15 B
Fark 17 C
Fark 19 D
Fark 21 DD
Fark 23 E
Fark 25 F

Sizlere faydası olabileceğini düşündüm kızlarr:)

arkadaşlar benim göğüs altı ölçüm 75 üstü 89cm a kup denedim küçük oldu oysa burada yazılanlara göre a kup olması gerekiyor.m&s da b kup denedim çalışan kız dediki b kup size oldu ama yanlardan taştı dedim yan göğsün varda ondan dedi.pentiye gittim 80c almıştım içime sinmeyince kıza gösterdim 75 c için bu sana tam oldu dedi.ben ne yapacağımı şaşrdım birde hep yanlış sütyen bedeni alıp duruyorum tam geldiğini nasıl anlayacağım bilen varsa yardımcı olsun lütfen

aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum.göğüs altı ölçüm 71,göğüs 86.b kup oluyor ama yandan üstten taşıyor,c kup çoğunlukla bulmakta zorlanıyorum.b kupa tıkıştırmak zorunda kalıyorum resmen.pentide bulabiliyorum c kup,ama onların da modelleri sınırlı.doğru dürüst bir sütyen alamadım kendime henüz.

kesinlikle pentiden ne varsa onu almak zorunda kaldım bende.pentinin sitesinde hesaplama var oradan hesaplatınca c kup olduğunu öğrendim ama ne kadar doğru bilemiyorum

bence kesinlikle NBB in sudynini denemelisin.. benimde goguslerim asaga yukari seninki kdr.. yasima gre biraz buyuk.. nbb in bi modeli var yandan tasan gogusler icin kenarlari cift telli.. 85 B aldim biraz ski.. ve ustu tasio gibi.. ama rahat ve tasmio.. hangi model oldugnu bi buliyim gosteririm

Back
X