• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gögüs Ameliyati sonrasi agrilar cok mu oluyor?

tugce29

:-)
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2013
279
14
48
Merhaba Arkadaslar. 3 Ay sonra gögüs estetigi olmayi düsünüyorum. Ameliyat sonrasi cok agrilar oluyor Mu? Yaptiran var Mi ?

Sonuçta ameliyat, kim ağrım sızım olmadı derse yalan söylemiş olur. Kesiliyorsunuz ve dar bir yere protez sığdırılmaya çalışılıyor, elbetteki ağrı sızı oluyor. Acı eşiğinize ya da deri esnekliğinize bağlı olarak bu acının şiddeti değişebilir. Ben kendi adıma yorum yapacak olursam ilk 4 gün yatıp kalkamadım, sonrasında kendi başımın çaresine bakacak duruma geldim. He 10 günlükken dahi kollarım kalkmadığı için soyunup giyinemiyordum.

Eger ki kas altina koyulacaksa protez agri oldukca fazla oluyor.Kendini buna hazirla ki hazirlikli oldugun icin agri olayini kafanda cozmus olursun.Ben bu kadar agri cekecegimi bilmiyordum ve galiba ilk ve tek benim basima geldi sandim:confused:dayanakli olmaya kendini hazirla ki az agri hissedersende şansina olur.:KK9:

Benim ağrım hiç olmadı . Ama göğsümdeki baskı ve gerginlik çoktu. Hapşıramadım, öksüremedim , kahkaha atamadım 1 hafta kadar. Ağrım olmadığı halde, 3,4 gün sırtımdan itilerek kalktım yataktan.beni baskı bitirdi ;) ama hiç ağrı kesici almadım, ne bir batma ne bir sancı hiç birşey yaşamadım.ama göğsümde hep bi taş vardı sanki.

bugün oldum eveeet ağrıyoorr. Bu ameliyatı ağrısız geçirenler çok şanslı. Kaç kas gevşetici ağrı kesici içtim bana mısın demedi. Memelerime de biri oturuyor göğüs kafesimi eziyor sanki. Nefes almak bile zor. Sabııırrrr.

ben de 14 ağustosta ameliyat oldum benim göğüslerim çok çok azdı ve ben büyük göğüs istiyordum o yüzden 400 cc koydu doktorum. ve ben gerçekten sitede daha önceden okuduğum ağrı oluyor gibi şeyleri hiç ama hiç iplememişim demek ki çünkü gerçekten ağrımicak sanıyordum. ancak ameliyattan çıktıktan sonra mahvoldum bacaklarımı oynatmak bile perişan ediyordu. tuvalete kalktım bi ton bağrındım :) ikinci gün de aynı şekilde. zaten düz yatmak mümkün değil arkadaki yastıklarla 90 derecede falan uyuyabiliyordum. arkadaşım beni yatırıp kaldırıyordu sırtımdan destek olarak. şu an yaklaşık 10 gün geçti hala kendim yatıp kalkamıyorum şu an bu yazıyı yazarken göğsüm kasılıyo :)) memelerim de çok şiş ve cidden büyük oldular çok seviniyorum bu yüzden :) şişleri inince nasıl olacak çok merak ediyorum açıkçası. ama ben çok narinmişim demek ki herkes böyle atlatmıyor. ilk 2 gün acımdan hiçbir şey de yiyemedim bu arada. ama gerçekten benim kadar büyük bir protez taktırmayacaksan ve ağrı eşiğin yüksekse benim kadar mahvolmazsın kesinlikle. yine de tecrübemi anlatayım dedim vallahi ben böyle olduğunu bilsem iki üç kere düşünürdüm. gerçi daha da 10 gün oldu :) kas gevşetici içiyorum ve memelerime sürüyorum. bi arkadaşım da ameliyat oldu ve onun hiç ağrısı olmadı hala geziniyor ortalıkta şurda burda.. ona 250 cc civarı kondu onun da etkisi var.

inşallah sen hiç sıkıntı yaşamazsın benim kadar sürünmezsin :D

Bende kas üstü gerçekleştirdim ameliyatımı. İlk ameliyat günü verilen narkoz etkisi ile, zaten pek dünyayla bağlantılı olmuyorsun. 2. Güne gelince narkoz yavaş yavaş çıkıyor tabi bende öyle olmuştu silikonlar inceden inceden ben burdayım demeye başlıyor baskıyı an be an hissediyorsun, 2. gün acıyı yoğun yaşıyorsun. Hele birde dren varsa. Gözünü korkutmak istemem, 2 gün bir ağrı çekiyorsun sadece 3. günden sonra alışıyor bünye yalnız geceleri ağrıdan ve baskıdan çok uyandığım oldu birde sabahları oyle tatlı tatlı uyanamıyorsun :) üzerinden tır geçmiş vaziyette hissetmen normal yani kendini. Kasların hiç hareket etmiyor çünkü ve tutuluyor. Destek almadan kalkmak neredeyse imkansız oluyor. Bende öyle oldu ancak dediğim gibi kişiden kişiye değişkenlik gösterir. 6 günden sonra oh be diyorsun iyiki gelmiş memeler :KK16:

Merhaba Arkadaslar. 3 Ay sonra gögüs estetigi olmayi düsünüyorum. Ameliyat sonrasi cok agrilar oluyor Mu? Yaptiran var Mi ?
Canım benim kas altına koltuk altından yerleştirildi.Canım ben de 3 gün önce oldum ilk gün çok hafif basınçtan kaynaklı ağrı yaşadım.Fakat ağrı kesici ile tamamen kesildi.Sadece kollarımı kullandığım zaman kesi yerlerimde ve yatıp kalkarken kaslarımda ağrı duyuyorum.Hareket etmediğim sürece herhangi bir ağrı duymuyorum.Hiçbiri dayanabilemeyecek kadar değil emin ol.Spor sonrası kas ağrısı gibi.Bilmiyorum gerçi kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

Canım benim kas altına koltuk altından yerleştirildi.Canım ben de 3 gün önce oldum ilk gün çok hafif basınçtan kaynaklı ağrı yaşadım.Fakat ağrı kesici ile tamamen kesildi.Sadece kollarımı kullandığım zaman kesi yerlerimde ve yatıp kalkarken kaslarımda ağrı duyuyorum.Hareket etmediğim sürece herhangi bir ağrı duymuyorum.Hiçbiri dayanabilemeyecek kadar değil emin ol.Spor sonrası kas ağrısı gibi.Bilmiyorum gerçi kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.
Fakat ameliyat olup olmama konusunda kararsızlık yaşatabilecek kadar önemli bir ağrı değil.Bir hafta gibi bir dünlenme süresi şart

kişinin ağrı eşiğine, ameliyat yöntemine ve doktorun tecrübesine değişir. kas altı yöntemler daha ağrılı oluyor. iyileşme süreci de uzun oluyor.

Back
X