ben de foruma bakıp duruyorum, memesinde kisti olan yok galiba. benim sol göğsümde 2 tane var büyüğü 6 mm. sağ koltuk altımda 11 mm şişlik var. şimdiye kadar 7 doktora göründüm, her biri ayrı bir şey söylüyor. önce devlete gittim kadın-çocuk hastanesine. oradaki doktor kisti bulamadı, 1 ay sonrasına randevu verdi. benim içim rahat etmedi özele gittim kadın-doğuma. orada doktor genel cerrahlar daha iyi bilir dedi, genel cerraha gittim. ultrason çekildi, sol memede 4 mm kist çıktı. 3 ay sonra sol memede biri 3 mm diğeri 5 mm olan 2 kist ve sağ memede 4 mm kist çıktı. en son geçen cuma gittim, soldaki 5 mm olan 6 mm olmuş, sağdaki kist yok nereye gitti bilmiyorum ama koltuk altımda 11 mm lap var. en tecrübeli doktorlar eskiden senin yaşına gelen kadının 5 çocuğu olurdu, şimdi geç evleniyorsunua, geç doğum yapıyorsunuz kist oluyor diyorlar. yani adet öncesi vücut kendini hamile sanıyor, süt üretiyor bu sütler memede birikip kist oluyor. evlen, hamile kal, çocuk doğur, bebeğini 2 sene emzir bir şey kalmaz dediler :) ama yine de kontrol altında olmak lazım 30 mm ye kadar ameliyat olmuyor, allah korusun kanser varsa hücrelerde başkalaşım görülüyormuş. benim kistler iyi huylu ama aksatmadan senede 2 kez kontrol yaptıracağım. bu arada yaşım 25, geçen sene temmuz ayında daha kist 3 mm iken fark ettim.