• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

göğsümdeki sertlik

bg_bk

üvercinka*
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2014
387
235
53
kızlar bundan yaklaşık bir yıl önce sağ göğsümde ufak bir sertlik farkettim. yaşım 21 bu arada. utana sıkıla doktora gittim tehlikeli bir şey olmadığını söyledi o zaman ağrım sızım yoktu. sanırım fibrokistik meme yapısıymış. aradan geçen 1 yılda o sertlik hiç büyümedi fakat bir haftadır durduğu yerde sızlıyor. ağrı yapıyor. göğüslerimi biraz küçük bulduğum için aşırı destekli sutyen takıyorum ve gece de sutyenle uyuyorum. sizce bu neden olmuş olabilir mi ? aynı durumu yaşayan var mı

ben de foruma bakıp duruyorum, memesinde kisti olan yok galiba. benim sol göğsümde 2 tane var büyüğü 6 mm. sağ koltuk altımda 11 mm şişlik var. şimdiye kadar 7 doktora göründüm, her biri ayrı bir şey söylüyor. önce devlete gittim kadın-çocuk hastanesine. oradaki doktor kisti bulamadı, 1 ay sonrasına randevu verdi. benim içim rahat etmedi özele gittim kadın-doğuma. orada doktor genel cerrahlar daha iyi bilir dedi, genel cerraha gittim. ultrason çekildi, sol memede 4 mm kist çıktı. 3 ay sonra sol memede biri 3 mm diğeri 5 mm olan 2 kist ve sağ memede 4 mm kist çıktı. en son geçen cuma gittim, soldaki 5 mm olan 6 mm olmuş, sağdaki kist yok nereye gitti bilmiyorum ama koltuk altımda 11 mm lap var. en tecrübeli doktorlar eskiden senin yaşına gelen kadının 5 çocuğu olurdu, şimdi geç evleniyorsunua, geç doğum yapıyorsunuz kist oluyor diyorlar. yani adet öncesi vücut kendini hamile sanıyor, süt üretiyor bu sütler memede birikip kist oluyor. evlen, hamile kal, çocuk doğur, bebeğini 2 sene emzir bir şey kalmaz dediler :) ama yine de kontrol altında olmak lazım 30 mm ye kadar ameliyat olmuyor, allah korusun kanser varsa hücrelerde başkalaşım görülüyormuş. benim kistler iyi huylu ama aksatmadan senede 2 kez kontrol yaptıracağım. bu arada yaşım 25, geçen sene temmuz ayında daha kist 3 mm iken fark ettim.

kızlar bundan yaklaşık bir yıl önce sağ göğsümde ufak bir sertlik farkettim. yaşım 21 bu arada. utana sıkıla doktora gittim tehlikeli bir şey olmadığını söyledi o zaman ağrım sızım yoktu. sanırım fibrokistik meme yapısıymış. aradan geçen 1 yılda o sertlik hiç büyümedi fakat bir haftadır durduğu yerde sızlıyor. ağrı yapıyor. göğüslerimi biraz küçük bulduğum için aşırı destekli sutyen takıyorum ve gece de sutyenle uyuyorum. sizce bu neden olmuş olabilir mi ? aynı durumu yaşayan var mı

bunun utanması falan olmaz ki, benim göğüslerimi kaç doktor elledi bilmiyorum :D benimkiler de ağrı yapıyor ama bir doktor ağrı yapması iyi dedi. kanser olursa ağrı olmuyormuş sanırım, malum sinsi hastalık belli etmiyor kendini. kistleri öğrendiğimden beri evde ve gece sutyen takmıyorum, sürekli sutyen takınca ağrım oluyor. zaten pek sağlıklı değil sürekli takmak, kan dolaşımı azalır. kistlerin sebebini falan söylemediler, ilacı tedavisi de yok. işte çocuk doğurup emzirmek lazımmış. benim doktorum kızımda seninkinden çok vardı, 2 çocuk doğurdu bir şey kalmadı dedi.

Gecmis oldun ikinizede....
Benimde 20yasimda gogusumde fibrokistik olusmustu 4sene falan 6ayda bir kontrole gittim(usg cektirdim) hervsefetinde buyumus ve bir tane daha artmis oluyordu hatta iki gogusumdede olmustu .. ama bunlarin bir zarari yok
Dr lar banada dogum yap emzir gecer dediler gercekten gecti
Ama simdi granulomatoz mastit ile ugrasiyorum(1senedir) gogusumun iki yerinden iltihap geliyor.
Sizlerde kontrollerinizi ihmal etmeyin tekrardan gecmus olsun

bu doktorların derdi de evlendirip çoluğa çocuğa karıştırmak herhalde :D adet ağrısı için de evlenip çocuk doğurunca geçer diyorlardı :KK46:

Canım ne olur ne olmaz soyluyeyım dedım alşah korusun tabı kımseye gostermesın evlerden ırak ya rabbım ...

canım amcamın esınde gogsunde sertlik olmustu .
aman dedı tam 1 sene agrı yok bısı yok o gıttı sonta bırgun sızlamıs ellemıs kocaman salatalık seklındeymıs doktora aldılar .
o kotu sey cıktı lutfen ama lutfen doktora gıt 1 degıl 10 tanesıne gıt dogru sonucu al ıcın rahat etsın .

Back