• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

göğsümde süt birikmiş olabilirmi?

cennettim

nazlım
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2013
313
58
123
İstanbul
arkadaşlar 20 gün önce doğum yaptım.bebeğimi emziriyorum fakat bu sabahtan beri sol göğsümde acayip bi acı var.önce süt birikti d,ye düşündüm duşa gird,m aksın diye emzirirken bu göğsümü verdim boşalır diye ama yok koluma dahi kaldıramıyorum her yeri değil ayrıca sadece koltuk altıma doğru olan yeri iç kısınlarda bişey yok sadece okısım biraz sert ve birazda ateşi var dokunamıyorum bile.sizce neden olabilir ve neyapmalıyım başına gelen varmı acaba.

Canim mastit yani meme iltihabı gibi görünüyorbir cerraha gorunsen iyi olur bende agri ve kızarıklık sikayetiyle gittim mastit olmuş bir göğüsüm ve antibiyotik basliyor doktor ilerlemeden muayene ol.

arkadaşlar 20 gün önce doğum yaptım.bebeğimi emziriyorum fakat bu sabahtan beri sol göğsümde acayip bi acı var.önce süt birikti d,ye düşündüm duşa gird,m aksın diye emzirirken bu göğsümü verdim boşalır diye ama yok koluma dahi kaldıramıyorum her yeri değil ayrıca sadece koltuk altıma doğru olan yeri iç kısınlarda bişey yok sadece okısım biraz sert ve birazda ateşi var dokunamıyorum bile.sizce neden olabilir ve neyapmalıyım başına gelen varmı acaba.

evet arkadaşın dediği gibi bence de mastit olmuş olabilirsin.tabiki doktora görünmen gerek.bende 2 kere oldu.biri bebeğim 3 aylıktı diğeri de 8 aylıkken oldu.ilkini bilemedim herkes de bişey diyordu olduktan 3-4 gün sonra doktora gidebildik iltihap olmuş o yüzden ateş var antibiyotik kullandım 1 haftada geçti ama mutlaka sağmalısın sütünü dedi.göğüste biriktikçe ağrı yapıyordu.ikincisinde de aynı belirtiler ortaya çıkınca beyaz kalıp sabunla ılık suyla masaj yaptım ılık bir duş aldım.ben dokunamıyordum ağrıdan dolayı eşime sert bir şekilde ovalamasını söyledim.ovalarken ağlıyordum ama bana bakmamasını devam etmesini söyledim şükür ertesi güne geçti doktora gerek bile kalmadı.ihmal etme hemen doktora görün bence..geçmiş olsun

Canim buyuk ihtimal mastit. Sutu boosalttigin halde sertlik gecmiyorsa iltahap vardir. Ben de ayni durumdayim su an. 1 haftadir antibiyootik kullaniyorum. Aci yeni gecti. mastitde ates bir anda 40'a cikiyor. 2-3 gun cekiyorsun malesef. Artik birkac gun ates dusurucu ile idare etmek durumunda kalacaksin. Hemen doktora git, gerekiyorsa ilaclarina basla. Gecikirsen iyice taslasabilir, o zaman operasyonla aciyorlar kanallari
Gecmis olsun

Emzirirken su icmeyin.bende ayni seyi yasadim ebelerin soylenesiyle her emzirmemde su ictim ve gogusumden sut gelmedi, bebek emiyordu ama süt gelmiyordu sagdim hem pompayla gem elimle.göğüsüm normalin 3-4kati oldu sütün boynuma kadar ciktigini hissettim.cok yorudum ve canim cok yaniyordu nerdeyse igneyi alip batirmayi düşünüyordum.uyudum zorlada olsa.ruyamda hastaneye gittim sütün fiskirdigini gördüm hemen uyandim.oglumu emzirdim sut gidiyordu nasil bir rahatlamaydi anlatamam.ve birdaha asla emzirirken sıvı icmedim..kimseye göstermesin allah..

Back