- 25 Kasım 2016
- 64
- 32
- 26
-
- Konu Sahibi darlingsoap
meme dokusudur o sertlik dediğin. regl öncesi şişmesi de doğal zaten reglin başlangıcından 1-2 hafta sonra kontrol etmen lazım en doğru zzaman o zaman.
korkacak bir şey yok, fazla evhamlanmışsın. git doktora ultrason yapsınlar, muayene etsinler için rahatlasın. ama böyle evhamlı biriysen bir psikiyatriye uğra daha bu yaşta meme kanserinden bu kadar korkmak sıkıntılı geldi bana.
Çokk tesekkurler umarim birşey çıkmaz.banada biraz fazla takmışsın gibi geldi
Halamda da aynı olaydan var,hem göğüsleri sert hemde senin gibi içe dönme olayından var biraz.Aynı taif ettiğin şekilde yani.
Sorsan kadın gayet mutlu,hiç dert etmiyor valla benim gögsüm sert diye geziniyor.Hatta büyüklerde göğüs yapısının sert olması bir nevi avantaj.Dik ve daha güzel duruyor bence.Bu kadar takma,üzülme.Doktora gidilecek birşey yok yaşın zaten çok ergen ama gideceksen yine git.
Cnm o yaşlarda bendede vardı dktora gittim yağ bezesi dedi bende senin gibi kötü bir hastalık mı diye düşünmüştüm benimde göğüs uçlarım senin anlattığın gibi korkulacak bir durum değildir ama yine göster rahatlamak için
Fibriotik kist olabilir. Hormonal değişimlere göre büyüyüp küçülür. Zararsızdır. Korkacak bir durum yok.Öncelikle merhabaUzun zamandır yokum,biraz üzgün ve endişeli geri döndüm maalesef.
Şimdi sorunum şu ki,ben ergenlik çağına girmeden önce göğsümde bir sertlik fark ettim.Ailemle paylaştım,benim halam doktor.O baktı biraz inceledi ve birşey olmaz dedi.Ben birde internetten bakayım dedim ve cidden baya korktum,meme kanserine kadar uzuyordu bu iş.
Neyse özellikle regl öncesi dönemde bu sertliği daha fazla hissediyorum.O kadar ağırlaşıyorlar ki.Birde göğüs ucum biraz içe çökük değilde tam normal.Yani dışa dönük gibide değil içe çökükte değil.Ama çıplak haldeyken dışarı çıkıyor gögüs uçlarım.
20 yaşından önce muayene etmeyin kendinizi diyorlar,çünkü yanlış sonuçlar elde edebiliriz.Ama bilmiyorum,ben yinede doktora gideceğim.Halama diyorum sürekli,inceliyor çoğu böyle hastalar geliyor bize birşey olmuyor diyor.Ama istersen baktıralım dedi.
Yakın zamanda gideceğiz yine doktora,ama burayada yazayım dedim.Çok korkuyorum ne zaman aklıma gelse ağlamaya başlıyorum umarım birşey yoktur.
Aranızda benzer durumda olanlar var mıdır?Yardım edin bana yalvarıyorum