Glukofen ve adet düzensizliği!!!!

Momgirl

Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2018
95
21
18
33
Arkadaşlar merhaba 2-2.5 aydır glukofen kullanıyorum pcosluyum.Normalde adet döngüm 30-35 gün.En son 18 mayısta adet oldum 10 gün sürü (7 gün sürerdi hep normalde)kahverengi lekeli değişik bir adet dönemiydi.Şimdi yine adet oldum daha günü gelmedi.Acaba glukofenden mi kaynaklı bu durum?Böyle bişey yaşayan var mı??

Glokofen ,glukofaj,diaformin bunlar pkoslu hastalara insülin direncinin kontrolü ve kilo verdirmek için verilir ,
Adet düzenini bozmazlar ,şeker üzerinde etki mekanizmaları var

Glokofen ,glukofaj,diaformin bunlar pkoslu hastalara insülin direncinin kontrolü ve kilo verdirmek için verilir ,
Adet düzenini bozmazlar ,şeker üzerinde etki mekanizmaları var
İlk defa böyle bir durum yaşadığım için acaba glukofenden mi kaynaklanıyor diye düşündüm

Pcos ve insülin direnci birbiriyle ilişkilidir. Çoğu zaman insülin direnci düşürüldüğünde adet normal düzene girmekte ve pcos bulguları normale dönebilmektedir. Normal adet döngünüz olması gerekenden uzun. Belki yavaş yavaş düzeliyordur. O yüzdendir.

Pcos ve insülin direnci birbiriyle ilişkilidir. Çoğu zaman insülin direnci düşürüldüğünde adet normal düzene girmekte ve pcos bulguları normale dönebilmektedir. Normal adet döngünüz olması gerekenden uzun. Belki yavaş yavaş düzeliyordur. O yüzdendir.
Hayır şöyle bir durum adet öncesi belirtiler gibi belirtiler de olmadı göğüslerim şişer ağrırdı.Şimdi sıfır şişme sıfır ağrı😞

Arkadaşlar merhaba 2-2.5 aydır glukofen kullanıyorum pcosluyum.Normalde adet döngüm 30-35 gün.En son 18 mayısta adet oldum 10 gün sürü (7 gün sürerdi hep normalde)kahverengi lekeli değişik bir adet dönemiydi.Şimdi yine adet oldum daha günü gelmedi.Acaba glukofenden mi kaynaklı bu durum?Böyle bişey yaşayan var mı??
Antidiyabetik ilaçlar adet düzeninde etki yapmaz glifor kullandım böyle bir sorun yaşamadım

Adet periyodunuz olması gerekenden biraz uzunmuş zaten. Bu da pcos'tan kaynaklı olabilir. Kilo aldığım dönemde benim de aynı sorunlarım vardı, pcosluyum ve insülin direncim yüksek.
Glukofen kullanıyorum, başladığımdan beri 28günlük periyotlarda regl oluyorum. Yani sizi düzene sokuyor olabilir.

Hayır şöyle bir durum adet öncesi belirtiler gibi belirtiler de olmadı göğüslerim şişer ağrırdı.Şimdi sıfır şişme sıfır ağrı😞
Bazen yumurtlamasısınız halde adet görebilirsiniz. O zaman da ağrınız göğüs hassasiyetiniz olmaz. Yani ovulasyonsuz döngüler rahat geçer. Ben öyle biliyorum yumurtlayıp yumurtlamadığımı. Bende pcosluyum. Doktorum da böyle söylemişti.

Back