gizli verilen nafaka

Eğer kadın çalışıyorsa nafaka alamaz zaten.
Kayıtdışı çalışsa bile bunu ispatlarsanız nafaka iptal edilir.

Kadın işe yeni mi girdi? İşe girene kadarki birikmiş nafakalar 4000 TL tutar mı? Tutarsa icra gelmesin diye ödemiş olabilir.

Bana sanki aralarında başka bir hesaplaşma varmış gibi geldi.

Yine de her halükarda herkesin bilip sizin bilmemeniz çok kötü olmuş. İnsan bunu herkesten saklar ama eşinden saklamamalı. Sonuçta siz artık hayat arkadaşısınız.
Cok tesekkur ederim cevabiniz icin sizin gibi düşünüyorum eskiden beri calisiyor uzun yillar istemedigi icin simdi ev aldigimizi duyup istemis sozum ona dediginiz gibi belkide rakam 4 bin degil hala bilmiyorum ne olup bittigni cok cirkin bi durumun icindeyim

eşimin 2.evliliği benim ilk,, 3 yıllık güzel giden bi evliliğimiz var... 2 yaşındada bir kızım var bu arada
geçen gün eşimin cüzdanını karıştırırken kredi kartları buldum ywni alınmış şifre genelde aynı yapar aldım baktım 4 bin lira nakit avans çekilmiş aradım sordum eski eşi tehdit etmiş ayrıldıklarında nafaka bağlanmıştı bunu biliyordum ama istemiyordu bir süre sonra ödemiyrdu o yüzden ayrıca çoçuk falanda yok ortada ona ödemiş beynimden vuruldum yere yığıldım resmen bunu benden gizli yapmasına çünkü ben daha nişanlıyken nafaka iptal davası açalım demiştim gerek yok istemez zaten demişti
geçinmek için çocuğumu bırakıp işe gidiyorum uykusuzluk yorunluk ve eşimden bir kuruş saklamam lütfen aman boşa gitsin yada oylesine yorumlar yazmayın mantıklı şeyler yazıp yardım edin şu an onu göresim yok annemdeyim
eve gitmezseniz yine aynı durumda size anlatmaz.ve bu sefer ''evden gitmeni istemedim gecen sefer naptıgını gördük'' gibi bir bahane ile suçlu konumuna geçersiniz.

bilmek istediğinizi, neler hissettiğinizi konuşun
ve birbirimize karşı açık olmalıyız diyerek eşinizi cesaretlendirin.

evet zor, kızgınsınız. ama sizden bir şeyler gizlememesi için yapılmalı.

Suan yapman gereken ilk once sakinles kafani topla sonra esini al guzelcene kirmadan konus. Bu yuvalar kolay kurulmuyor. Gecerli sebebi mutlaka vardir.

Sunu unutma dusmanlarini sevindirme.

Suan yapman gereken ilk once sakinles kafani topla sonra esini al guzelcene kirmadan konus. Bu yuvalar kolay kurulmuyor. Gecerli sebebi mutlaka vardir.

Sunu unutma dusmanlarini sevindirme.

Cok tesekkur ederim cevaplarıniz icin eve gitmek istemiyorum su an ve oda ailemi arıyor o kadar daha biz gorusmedik

boşandıkları zaman işsizmiş çocuk yok bişy yok iptal edilmesi gereken ve edilebilecek bi durum diye düşünüyorum çünkü paradan ziyade insanın ilişkisini yıpratıyor ikimizde çalışıp çocuğumuz için uğraşıyoruz sonra onun ihtiyacı olmadığı halde ömür boyu ona mı bakıcaz bu parayı vermekle çok yannlış yaptı bence mahkemeye gitmeliydi kurtulmalıydı

boşandıkları zaman işsizmiş çocuk yok bişy yok iptal edilmesi gereken ve edilebilecek bi durum diye düşünüyorum çünkü paradan ziyade insanın ilişkisini yıpratıyor ikimizde çalışıp çocuğumuz için uğraşıyoruz sonra onun ihtiyacı olmadığı halde ömür boyu ona mı bakıcaz bu parayı vermekle çok yannlış yaptı bence mahkemeye gitmeliydi kurtulmalıydı

Sen olayi bu taraftan görüyorsun ,o kadin cocuk olsun olmasin esinle evli kalmis kimbilir kac sene ve esin ona karsi nafaka sorumlulugunu yerine getirmemis seninle evlenmis ,tamam güzel cocugunuz var ama onada nafaka düser hic degilse bir müddet ,madem mahkeme bunu tayin edememis kadin belki ayriligi gururuna yedirip nafaka talep etmedi ama simdi ihtiyaci oldu ,bu taraftan bakarsan belki senin icin olay olmaz .Esin yanlis birsey yapmamis eski esi ve vicdanen vermistir muhakkak ,bir kereligine mahsustur esinle gurur meselesi yapma konusun.

Sen olayi bu taraftan görüyorsun ,o kadin cocuk olsun olmasin esinle evli kalmis kimbilir kac sene ve esin ona karsi nafaka sorumlulugunu yerine getirmemis seninle evlenmis ,tamam güzel cocugunuz var ama onada nafaka düser hic degilse bir müddet ,madem mahkeme bunu tayin edememis kadin belki ayriligi gururuna yedirip nafaka talep etmedi ama simdi ihtiyaci oldu ,bu taraftan bakarsan belki senin icin olay olmaz .Esin yanlis birsey yapmamis eski esi ve vicdanen vermistir muhakkak ,bir kereligine mahsustur esinle gurur meselesi yapma konusun.

eşimin 2.evliliği benim ilk,, 3 yıllık güzel giden bi evliliğimiz var... 2 yaşındada bir kızım var bu arada
geçen gün eşimin cüzdanını karıştırırken kredi kartları buldum ywni alınmış şifre genelde aynı yapar aldım baktım 4 bin lira nakit avans çekilmiş aradım sordum eski eşi tehdit etmiş ayrıldıklarında nafaka bağlanmıştı bunu biliyordum ama istemiyordu bir süre sonra ödemiyrdu o yüzden ayrıca çoçuk falanda yok ortada ona ödemiş beynimden vuruldum yere yığıldım resmen bunu benden gizli yapmasına çünkü ben daha nişanlıyken nafaka iptal davası açalım demiştim gerek yok istemez zaten demişti
geçinmek için çocuğumu bırakıp işe gidiyorum uykusuzluk yorunluk ve eşimden bir kuruş saklamam lütfen aman boşa gitsin yada oylesine yorumlar yazmayın mantıklı şeyler yazıp yardım edin şu an onu göresim yok annemdeyim
Laf dinlememiş esiniz yapacak bisi yok.

Diğer yazdıklarınızı okudum da şimdi kadın sadaka almamış Hakk'ını almış. Bu kadar zorunuza gidecektiyse ya ikinci evliliğini yapan bir adamla evlenmeyecektiniz ya da elinden tutup nafaka iptali için dava açacaktiniz.

Cok tesekkur ederim cevaplarıniz icin eve gitmek istemiyorum su an ve oda ailemi arıyor o kadar daha biz gorusmedik

Eşinizle konuşun, ailenin evine gitmen hoş olmamış
Katileşmiş nafanın hapis cezası bile var, belli ki zamanında itiraz etmediği için mahçup olmuş sana ve gizlemiş
Olayı büyütmeden sakinlikle halledin
İhtiyacı olsa da olmasa da o nafaka kadının hakkı
Avukatlara verirdim ona vermezdim demek doğru değil, düşmez kalkmaz bir Allah, yarın sende o nafakanın hesabını yapacak duruma düşebilirsin. Sakin ol ve eşinle birebir çöz meseleni, aile içinde dallanıp budaklanmasına izin verme

evet nafaka iptali olabilecek bişey zaten mantıklı o düşünmeden gidip vermiş hemen çok büyük hata nasıl affedicem bilmiyorum
o zaten uyuzluk olsun diye yaptı kesin ihtiyaçı oaln biri deil benden gizlemesini hala sişndiremiyorum o kadının gözünde ne duruma düştüm eltim görümcem herkes biliyor kendimi çok ezilmiş itilmiş hissediyorum

yapmayın nolur affedilmyecek ne var .bi dinleyn adamı başı derde girmesn diye vermiştir.verrsinz mahkemeye olur biter.neler var neler yaşanıyor bunun için evvlilik mi bitermiş.bence siz başka şeye dolmuşsunuz ya da evliliğinizn kıymetini bilmiyorsunzu.neelr var açın bi okuyun.alleh beterini vermesn o neki

Biraz sakin olun önce

Birikmiş nafakayı ödememe imkanı yok alamazsa eşin hapse girer

Nafaka iptali davası açsa da kazanması garanti değil o tarz davalarda da hakimler kolay kolay kaldırmaz nafakayı

Sizden niye saklamış çünkü size boşver bir şey olmaz demiş bir şey olacağını görünce de kredi ile kapatmaya çalışmış

Habersiz bunları yapması hoş değil de evi bırakıp gidecek ya da boşanılacak bir konu değil

Bir de aradaki yorumlarınızı okuyamadık ama o parayı kadına vereceğime avukata verirdim demişsiniz de kadının yasal hakkı

Eşiniz boşanmış mahkeme de nafaka vermiş siz bu durumdan hoşlanmazsanız da o kadına para vermem diretmesi yerinde değil

Onun yerinde siz ya da başka yakınlarınız da olabilir hukuk vermiş o da alıyor

Diğer yazdıklarınızı okudum da şimdi kadın sadaka almamış Hakk'ını almış. Bu kadar zorunuza gidecektiyse ya ikinci evliliğini yapan bir adamla evlenmeyecektiniz ya da elinden tutup nafaka iptali için dava açacaktiniz.

İyi ama kadın çalışıyormuş.

Çalışan kadına nafaka bağlanmaz.

Zaten konu sahibi eşiniz kendisinden habersiz ödeme yapmasına kızmış. Görümcesi kayınvalidesinin bile haberi varmış. Sadece kendisinin yokmuş.

Ki onu da tesadüfen öğrenmiş. Yoksa kocasının hala söylemeye niyeti yok.

Ö
İyi ama kadın çalışıyormuş.

Çalışan kadına nafaka bağlanmaz.

Zaten konu sahibi eşiniz kendisinden habersiz ödeme yapmasına kızmış. Görümcesi kayınvalidesinin bile haberi varmış. Sadece kendisinin yokmuş.

Ki onu da tesadüfen öğrenmiş. Yoksa kocasının hala söylemeye niyeti yok.

Çalışan kadına da nafaka bağlanabilir ki bağlanmış

Kaldırılabilir ama o da geçmişi değiştirmez birikmişti ödemek zorunda

Bir de konu sahibi eşin umarım parayı açıklamalı ödemiştir aksi halde yine ister aynı parayı

Evinize dönünce eşinizi yanınıza alıp hukuki destek alın

boşandıklarında nafaka bağlanmış ama ödenmemiş, birikmiş nafakalar var demek ki. çocuk olsun olmasın, hakim gerekli görmüş nafaka bağlamış. yani hakkını istemiş.

"ona o parayı vereceğime bir dünya mahkemeye avukatlara para vermeyi tercih ederdim"

büyük konuşmayın, yarın başımıza ne geleceğini bilemeyiz.

Onu bunu bilmem. Ben bu gizli para işlerinden kıllaniyorum. Belki sizi uzmemek icin soylememiştir ama gizli bir sekilde cekip vermesi dogru degil. Kari koca bu tur konulari oturup konusabilmeli. Belki sizde bu parayi verelim ve hemen iptal davasi acalim diyecektiniz. Yani birlikte çözüm üretilmeli. Güven sarsılirsa huzur bozulur.

o holdingte çalışıyor benim eşim asgari ücretle eminim ki onun maaşı daha fazla işsiz değil yani çocuk olmadığı ğiçin onun ki yoksulluk nafakası oluyor bu durumda bence en mantıklısı bu avukatla görüştüm zaten
Yalancı tanıklığı hafife almayın. Ayrıca hırslanırsa sırf nafakayı almak için işten bile çıkabilir. Sigortası var mı? O holdinge bilmem ne arkadaşımı ziyarete gidip geliyorum derse ne olacak. Gözünüz kapalı atlamayın lütfen. Kadınla eşiniz anlaşsın. Bu dava 1 yılda sürebilir, o arada nafayı ödersiniz. Nafakayı 1 ay geçiktirirseniz faiziyle ödersiniz.

Çok büyük konuşuyorsunuz.çalışması nafaka bağlanmayacağı anlamına gelmez bu birincisi.o ladın iyide olsa kötüde olsa eşlik etmiş ona hakimde nafaka bağlamış ve bu ödenmeliydi.boşandığı eşi istemediyse o onla alakalı durum bu ikincisi.
Durumu bile bile evlenmişsiniz aksi bir durum olmadıkça evet o kadın evlenene kadar eşiniz nafaka yatıracak bu bu kadar basit ve net.iptal ettirirsiniz o ayrı ama siz geldiğinizdede karar buymuş bu da üçüncüsü.
Çocuk olup olmaması bağlamaz nafaka o kadının hakkıysa hakim bağlar.

X