Mutfak Püf Noktaları Gizli rezistanslı çay makinesini kirecini temizlerken

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.297
42.836
Gizli rezistanslı çay makinesini kirecini temizlerken ne kullanıyorsunuz kızlar, normal çaydanlık olsa porçözle 2 dk temizliyorum ama bu elektrikli çay makinesinin rezistansı gizli rezistansın üstündeki kapak çıkmıyor, şimdi porçöz döksem resiztans kısmında kalıntısı kalımı diye korkuyorum, sonuçta görmüyorum ve çalkalasamda çıkmayalım, zehirlenmeyelim
siz nasıl yapıyorsunuz kızalr bi öeneriniz var mı, ya da kullanığınız işe yarayan doğal bi madde kireç için
:gitme:

sirkeli su da iyi bi fikir bende Arzum ehlikeyf var onun kettle kısmı kireçlendikçe Marc Kireç ve Pas çözücü döküp çalkalıyorum pırıl pırıl oluyor zemuszemus

Son düzenleme:
sirkeli su haricinde akşamdan limon dilimleyip kaynatıyorum sabah pırıl pırıl oluyor çok kireçliyse limontuzu da ekliyorum...ama kimyasal içerikli marc porçöz gibi ürünleri kullanmıyorum ne kadar durulansada çalkalansada kimyasal içerikler ve kokusu hatta kanserojen içerdiğinden tasvip etmiyorum ... hatta bulaşıkların temizliğinde geneld eçamaşır suyu yerine sirkeli su tercih ederim yada bulaşık suyuna limon dilimi koyarım...özellikle yumurta tabaklarında ....

bazen sirke bazende limon tozu koyup 1-2 kez kaynatıp bırakıyorum soğumasını daha sonra iyice yıkıyorum hiç birşey kalmıyor

sarubocek arkadaşıma katılıyorum kesinlikle sirkeli su çaydanlıklarımı su ısıtıcısını ütüyü ve çamaşır makinesindeki kireçleri bu şekilde çıkarıyorum

limon tuzu koy 9-10 tane ağzına kadar su doldurum 1 gece beklet sabaha hiç birşey kalmaz :)

Annemde hep sirke kullanır.. Limon ve limon tuzunu ilk kez duyuyorum denemek lazım. Mutlaka faydası vardır..

gizli rezistanlı ısıtıcıda kireçlenme mi oluyor.benimkisinde olmuyor

X