gittim geldim takıntılarım çoğaldı eşim beni boşasa yeridir :(

senden daha kötüydüm cidden ya bir ara hastaneye yatarım diye bile düşündüm hiç öyle yapma eşini kaybedersin benim hep öyle oldu tripde yapma bıkar tatında bırak güler yüzlü ol hep baktın annesiyle konuşuyor kıskandın dakika yada dakika trip yap hemen barış farkı anlasın ama unutma eşini ne kadar bunaltırsan o kadar kaybedersin

yoo ben kendim direk oraya gitmeyi tercih ettim belki bi sakinleştirici falan kullanırsam düşünmem bukadar çok diye. bilmiyorum. . evet ben bukadar takıntı yapmasam çok mutluyuz ama elimde olmadan nefret ettirdiler

Ben tam anlamıyorum bu durumu, çünkü eşim saatlerce aramaz ama ailesi yakın. Hatta telefon konuşmalarını ben yaparım, durumlarını, sorunlarını eşime söylerim. Sık gidip gelirler, haftada 4 gün en az görürler birbirlerini. Geldiklerinde bazen içeri odaya kapanır, yalnız konuşur kerdeşleriyle. Ben de bunu çok normal karşılarım, hatta giderim mutfağımı toplarım, bir şeyler hazırlarım, rahat olsunlar diye. Sonuçta onlar aile, biz eşleriyiz diye görüşmeyi azaltmalarına gerek yok. Hepimizin yeri farklı.

Kayınvalidenizin size yaptığı özel bir tavrı yok anladığım kadarıyla. Yaşadığınız sorunlar psikolojinizi etkiledi muhtemelen ama iyi bir arkadaşlığın, eşliğin en önemli noktası birbirini yormuyor olmak. Sizi öncelediğini görmek istiyorsunuz belki. Bu bana hatalı geliyor. Eğer oturup sizi kötülemiyorlarsa, bırakın konuşsunlar havadan sudan. Anne çocuk bağı çok ayrı bir şey. Çocuğunuz olunca inşallah siz de çok emek vereceksiniz ve o kopmaz bağı tecrübe edeceksiniz.

Kk da bazen konu kayınvalide olunca hiç düşünmeden bir kaşımızı kaldırıyoruz gelinler olarak. Aynı şeyi kayınvalide yapsa farklı, anne yapsa farklı yorumlar yapıyoruz mesela. Bunu anlamıyorum. O da çocuğunun annesi. Aradaki bağı sıcak tutmak, saygı duymak gerek. Neden siz arayınca kapatsın ki annesinin telefonunu, ya da siz neden kapatıyorsunuz annenizle konuşurken. Konuşma bitince arar zaten.

Bu hassas bir noktaysa sizin için söyleyin o an kapatır, cevap verir, sonra yine annesine döner ama sizi ihmal etmediği müddetçe annesiyle de konuşur her zaman. Tavır yaparak yormayın ilişkinizi.

Gelin kaynana sorunlarının en başı iki taraftan birinin ilişkiyi kim daha önemli diye yarışa sokması, kıskanması. Halbuki mücadele yerine muhabbeti güçlendirmeye çalışsak çok daha huzurlu ve kazançlı olacağız.

siz nasıl aştınız peki bu durumu .... evet kendim kaybediyorum böyle yaparak

Bak arkadasim anlamak zor biliyorum ama kv nin gozunde onlar halen kucukler.

Benim babamda anneme gel baska sehire tasinalim dedi ama anneme koseye cekildi surat yapti, ben gitmem sen nereye gidersen git diye. Ki biz kardesler cok anneci de degiliz ama kadin birakamiyor iste bizi.

Bence sende yanas kv ye.
Ben kv anneme davrandigim gibi davransaydim coktannn evliligim bitmisti. Kv hep farkli davran. Iyilikle git yanas.

siz nasıl aştınız peki bu durumu .... evet kendim kaybediyorum böyle yaparak
hep içimden frenledim yapma dedim olsa bile belli etmedim eşime çok bunaldığım zaman anlatıyorum ben şöyle şöyle düşünüyorum falan diye ama ilk beyinde bitirmen lazım başka uğraşlar bul boş kalma ve asla düşünme aklını gelince başka birşey düşün şunuda ya senden daha kötü durumda olan kadınlar var onlar napsın de kendini teselli et zorlanınca eşinden yardım al anlat tabi çok açık net değil güzelce

canım aynı sorun bende de vardı. eşimin ailesinden iri arayınca deli oluyordum çünkü ailesi yüzünden hep problemler yaşadık (eşim bunu kabul etmese de) onlar zırt pırt arayıp çağırmaz oldular (şimdilik) ama ben hala ailesinden biri aradığında sinir oluyorum ama eskisi kadar değil. takmamayı öğrenmen lazım. benim sinir olma sebebim sürekli onlar yüzünden problem yaşamamızdan kaynaklanıyordu. Ama bu kadar sinir olduğumu asla eşime belli etmedim. Sen de belli etme yoksa sorun yaşarsınız

yoo ben kendim direk oraya gitmeyi tercih ettim belki bi sakinleştirici falan kullanırsam düşünmem bukadar çok diye. bilmiyorum. . evet ben bukadar takıntı yapmasam çok mutluyuz ama elimde olmadan nefret ettirdiler

Tavsiye etmiyorum böyle birşey yapmanızı. Önce terapi almalısınız. Gerekli görürse o zaten sizi yonlendirir.
Aldığınız sakinleştiriciler bir ömür yakanıza yapışabilir. Eğer psikiyatri bir durum değilse boşuna almış olursunuz.
Hep miskin, kararları, aklı karışık,ilaçları almadığında daha huysuz mutsuz olursunuz.
Alması kolay , bırakması çok çok zor.

Bu söylediğinize kendiniz gerçekten inanıyor musunuz acaba? Madem sizi sevdiğine çok değer verdiğine emin olduğunuz için evinize geri döndünüz ona uygun davranın. Madem inanmıyordunuz eski konularınızı da tekrar okuyun. Ne biraradayken ne ayrı mutlu olamıyorsunuz işte siz. Dellenip ettiğiniz laflarla da zaten istediğiniz gibi mutlu, huzurlu bir evlilik yürümez, bana biri bunu dese suratına acıyarak bakarım.

Gercekten takinti yapmissiniz
Ayrica esiniz aradiginda annemle konusuyorsam hemen kapatirim demissiniz bence bu da ayip , hayat memat meselesi olmadikca o anda baskasi ile konusuyorsam ben kapatmam telefonu
Bazi durumlar olur esiniz iki uc kez arar kapatirsiniz isyerinizden aranir kapatirsiniz ama esiniz bi kere aradi diye kapamak gereksiz bence.
Sanirim esinizi dunyanizin merkezine koydunuz
Bence esinizinde bu kadar annesi ile konusmasi garip
Ama esinizle yuz goz olmak uzeresiniz bu konu yuzunden dikkatli olmanizi tavsiye ederim

anne sorunu bitse baskasını sorun edersiniz siz bence sorun çıkamaya çalışıyorsunuz.
bence biran önce psikolojik destek alın.

Canim bak oncelikle is hayatinda olman terapilerini kolaylastiracaktir , herkes sorunlar yasior en azindan 1 kez evi terkedior evliliginde cok olagan, bu gidisler erkek kcin cok boyutli dusunmediklerinden cok hasar birakmiyor belki kisisel anlamda sadece davranista olabiliyor etkileri, lakin kadinlar daha dolayli dusundugunden kronik korku, kronik suphe vs durumlar gelisebiliyor, bunun su an normal oldugunu surecin buna sebep oldugunu ama asla kisisel bir sebep ne esin ne sen suclu olmadigini bir kabullen.

Sonra psikologa lakin dikkat et psikiyatrist demiorm psikologa git ve ilacsiz ikna yolu telkin terapileriyle artik toparlan esin degismis o belli olumlu manada ama bu kez pisman olacagin seyler yapma disardiaki kadin dusmanlar en beter kaynanadan elbet cok daha acimasizdir bunu unutma erkek eger anne sevgisini annesinden doymazda onu da sana yansitirsa cinselligin biter birak her sey yerinse guzelbolsun , rabbim insallah evlat verirse unutacaksin bu durumu zaten ama dediklerimi bi dusun derim , psikoloji egitimini de bransimin yaninds ekstra almis olmamdan dolayo ogrendiklerimi paylasmak istedim... sevgilerimleee..

çok teşekkür ederim...

anne sorunu bitse baskasını sorun edersiniz siz bence sorun çıkamaya çalışıyorsunuz.
bence biran önce psikolojik destek alın.
niye sorun çıkartmaya çalışıyım evlendiğim günden beri olan şeyler bunlar ! her kavgamız anası bacısı danası !! herşey olması gerektiği gibi olsa niye sorun çıkartıyım.

Ateşe Körükle Gitmek gibi olmasın ama sizi haksız bulmuyorum. Anneye çok düşkün adamlardan hatta kız çocuğu gibi annesiyle uzun uzun telefonlarda sohbet eden adamlardan hiç hiç hiccccc hazzetmem. Aynı şeyi ben yasasaydim sevgilimse kesinlikle Ayrilirdim. ama Benim ki kıskançlık değil, benim "erkek adam" anlayışıma çok aykırı bi durum. Annesinin dibindeki adam gibi geliyor çekiciliği kalmıyor gözümde o anlamda. ama kocamsa ne yapardım onu bilemiyorum hiç, evli de değilim zaten yaşamayan bilemez sonuçta. Kıskançlık duygunuza bende anlam veremedim ama. Bana göre anneyle kahve saatinde 1 saat oturup sohbet eden genç kız portföyü oluşturuyor Bu durum, zaten o saniye bitti aşk bitti çekicilik bitti erkeksilik bitti saygı. O derece. Anneyle mutlaka konuşulur arar 5 dakika hadi bi konu halledillmesi gerekiyorsa çıksın 8-9 dakika. 25 dakika nedir be kardeşim. Sen nesin yani son dakika anne karnından pipili çıkmış kız evlat gibi; ki biz bile annemle üzerinde konusulucak mühim bir konu yoksa maksimum 10 dakika. Yakisiksiz yani ama dedigim gibi bu anlamda yakisiksiz. Kıskançlık dediginiz nokta da yorum yapamıyorum bilincsizim.

Ruyana bayildim ya. Benimde annem ariyo hergun uc dort kere. Acaba benim esimde sinir oluyor mu bu duruma merak ettim simdi.

kıskançlık zaten seninde dediğin gibi hani bukadar konuşcak ne buluyorlar ev sürekli sürekli anneee anneee anneeee demesi bu hale soktu beni . kıskanmak demiyimde başka bişey belkide bilmiyorum ne olduğunu. ama ben isterdimki eşim evini bilsin karısını bilsin bu ne ya anne anneeee anneee git ananla yaşa diyorum kavga ediyoruz işte..... erkek adam anasıyla dedikodu mu yapar oakdar ya.

Ruyana bayildim ya. Benimde annem ariyo hergun uc dort kere. Acaba benim esimde sinir oluyor mu bu duruma merak ettim simdi.
benimde annem arıyor bende annemi çok seviyorum ama evliliğimin içine hiç sokmadım onlara olan sevgimi... onlar gece arar yersiz arar kardeşide anasıda. benim annem 8den sonra aramaz güniçinde konuşurum eşim hissetmez bile. . pazar günü markete ekmek yumurta almaya çıkıyor ben kahvaltı haızrlamış bekliyorum geç geli bi gelio bakıyorum 15 dk annesiyle konuşmuş.. haksız mıyım yaaaaaaaaaaaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…