gitsin gri perdeler gelsin kar beyaz perdeler

Dumadumadum

Verdiğim değer kadarsın..
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
5.342
39
108
İstanbul
Kızlar azçok hepimiz perde temizliği konusunda hassasızdır.
5yıllık evliyim ve perdelereim grileşmişti artık.
Hangi deterjanı kullanırsam kullanayım çözüm olmuyordu.
ÖZellikle düğme kısımları griydi.
TAki halamdan bu püfü alana kadar...
Öncelikle eğer küvetiniz varsa küveti yoksa büyük bir leğeni sıcak suyla dolduruyoruz çok kaynar değil elimiz
yanmayacak şekilde...
içine normal beyaz kalıp sabunu rendeliyoruz ve perdeizi suya basıyoruz.
Kalan sabunla perdeyi çitiliyoruz.
ve bu suda yarım saat bekletiyoruz.
SOnra perdeyi delikli çamaşır sepetine alıp süzüyoruz çıkan suya inanamayacaksınız.
Sonra küveti tekrar sıcak suyla doldurup işlemi yineliyoruz perdeyi bu sefer yarım saat bir saat arası bekletiyoruz.
buarada bu bekleme işleminde arada gelip çitileyip gidiyoruz.
ENSonda perdeyi çıkarıp makineye atıyoruz sonuca inanamayaksız mutlaka deneyin derim

bende akşamdan çamışır leğenin içine beyaz kalıp sabunla çitileyip sabaha kadar bekletip öyle yıkıyorum.çok güzel sonuçlar alıyorum herkes deneyebilir.boşuna kosla tül beyazlatıcısına para vermenize gerek...

merhabalar

ben perdelerimi çıkartıktan sonra ön yıkamalı programda olacak şekilde normal deterjanı mı koyuyorum ve bir kalıp sabunun 3/1 olacak şekilde beyaz peynir gibi dilimleyip makinenin içindeki perdenin arasına koyuyorum benim perde ayarım 40 derece oluyor sonuç çok güzel tabiki calışan bayanlar için süper bizim pek legee koyup bekletmek gibi uzun zamanımız olmuyo.ayrıca çok kirli perdelerim için son kez deterjansız kısa programda yıkıyorum sonuç güzel.

kızlar, ne güzel bilgiler bunlar!
ben sabun olayını bilmiyordum mesela..
daha dün yıkayıp astım yaa. keşke dün okusaymışım bu konuyu :)))
bende mecbur biraz çamaşır suyu ekliyordum tam beyazlasın diye

ya ben de öyle sabunla çitileyip te bekletme olayını yapamam,sabrım yok...bir de kırışır perdelerim hassaslar çünkü....kosla tülü merak ediyordum hiç almadım ama kosla oxi action leke çıkarıcısından çook memnunum diye kosla tül de iyidir die düşündüm ama alsammıki şimdi....

ben 30 derecede kolay ütüleme hassas durulama fonksiyonunda omo beyaz ve kosla oxi action kullanıyorum deterjan olarak...tabii katlayarak bebek koyar gibi koyuyorum makinaya ne bir kırışıklık ne bir leke miss gibi bembeyaz çıkıyorlar...ya da bana öyle geliyor...ama beyaz sabunu perde arasına koymayı denicem bakalım nolcak...

bir de siz ne sıklıkta perde yıkıyorsunuz??? ben deforme olmasın diye 3 ayda bir yıkıyorum...

benim salon tülüm siyah ...valla çok rahat temizlik yönünden ...diğer odalarda koyu pembe ve koyu mavi...

ama bu fikir güzelmiş arkadaşlara söyleyeyim

ben haziran başı yıkamıştım bide dün yıkadım işteEn geç üç ayda bir yıkarım buarar sakın çamaşır suyu kullanmayın
çünkü zamanla inceltip yırtıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…