Kızlar merhaba. Geçen gün annemin depoda bir şey ararken abimin gitarını buldum. 11 yıl oldu abim vefat edeli, 27 yaşındaydı, trafik kazasında gitti. Gitarı geldi elime. Gözlerim doldu bir boğazım düğümlendi. Ben çok severim klasik gitar ama hiç çalmadım. Geçmişte 6 yıllık bir keman geçmişim var ama en az 10 yıldır çalmıyorum. Gitarı görünce heveslendim. Hem abimden kalan bir gitarı çalarsam sanki duyarmış gibi geldi, ne bileyim belki mutlu bile olur. Hem onun çaldığı anları da hatırlatıyor bana.
Şimdi durum şu; bu gitar 11 yıldır depoda. Tellerin bir kısmı paslanmış. Akort etmeye çalıştım ama sesi bir türlü düzeltemedim. Acaba telleri değişmem mi gerekiyor? Birde kolay akort aletleri varmış herhalde, müzik eşyaları satan yerlerde olur diye düşünüyorum ama pek bilgimde yok. Nasıl yapsam acaba?
Öğrenme konusunda youtube videoları buldum. Oradan öğrenirim gibi geliyor. Kemandan dolayıda nota bilgim var ama tavsiyelere açığım. Şimdiden teşekkür ederim destek olacaklara.
Şimdi durum şu; bu gitar 11 yıldır depoda. Tellerin bir kısmı paslanmış. Akort etmeye çalıştım ama sesi bir türlü düzeltemedim. Acaba telleri değişmem mi gerekiyor? Birde kolay akort aletleri varmış herhalde, müzik eşyaları satan yerlerde olur diye düşünüyorum ama pek bilgimde yok. Nasıl yapsam acaba?
Öğrenme konusunda youtube videoları buldum. Oradan öğrenirim gibi geliyor. Kemandan dolayıda nota bilgim var ama tavsiyelere açığım. Şimdiden teşekkür ederim destek olacaklara.