- 10 Aralık 2012
- 1.778
- 891
-
- Konu Sahibi quantumkizi
selam kızlar.
yaklaşık 2 yıl önce gitar almıştım. evde bi şekilde öğrenmeye çalıştım ama parmaklarım yetişmedi, hevesim kaçmasın diye çok zorlamadım, bıraktım yeniden başlamak üzere.
bikaç gündür akorları falan çalmaya çalışıyorum ama olmuyor!
parmaklarım yetişmiyor.
ellerim küçük. parmaklarımı ne kadar açmaya çalışsam da çok acıyor, tele vuramadan yeniden kapanıyor parmaklar. egzersizler var internetten baktığım kadarıyla ama bi parça bile ucundan parmaklar yetişmiyo ki yapabileyim?!
böyle bi durumu yaşayanlar ya da tanık olanlar var mı. müzik kulağım var. hiç çalamıycakmıyım. var mıdır bi yöntemi?
Gitar klasik mi akustik mi? Klasik gitarın sapı biraz daha kalındır. Klasikse zorlanabilirsin.
Akorlarla başlama. İnternetten izlediğin videolar genelde gitar klavyesini çözdükten sonra işe yarar. Öncelikle tek tel üzerinde klavye boyunca ritm vur. Her tel için ayrı ayrı bunu hızlı bir şekilde yapabildikten sonra iki tele geç. Bir alttan bir üstten klavye boyunca ritm vur. Sonra üç tel. Sonra altı tel, sonra çift parmak. Dört parmağını rahat bşr şekilde kullanabilene kadar klavye egzersizi yapman lazım. Klavyeyi kavraman bu şekilde en az iki ayını alacak, o parmaklar kanayacak. Başka yolu yok. Sonrasında akor çalışabilirsin.
Ama benim tavsiyem en az bir 20-25 saat ders alman olur. Kendi kendine gitar çalabilen kimseyi görmedim şimdiye kadar.
işe yarıycaksa çok sevindim. çünkü bitürlü açamıyorum. klavyeyi çözdüm zaten kulağım da var. sağolGitar klasik mi akustik mi? Klasik gitarın sapı biraz daha kalındır. Klasikse zorlanabilirsin.
Akorlarla başlama. İnternetten izlediğin videolar genelde gitar klavyesini çözdükten sonra işe yarar. Öncelikle tek tel üzerinde klavye boyunca ritm vur. Her tel için ayrı ayrı bunu hızlı bir şekilde yapabildikten sonra iki tele geç. Bir alttan bir üstten klavye boyunca ritm vur. Sonra üç tel. Sonra altı tel, sonra çift parmak. Dört parmağını rahat bşr şekilde kullanabilene kadar klavye egzersizi yapman lazım. Klavyeyi kavraman bu şekilde en az iki ayını alacak, o parmaklar kanayacak. Başka yolu yok. Sonrasında akor çalışabilirsin.
Ama benim tavsiyem en az bir 20-25 saat ders alman olur. Kendi kendine gitar çalabilen kimseyi görmedim şimdiye kadar.
Klavyeyi çözmek o anlamda değil. Elinin klavye üzerinde çok rahat hareket edebilmesi anlamında kullandım. Onu yapmadançalamazsın.işe yarıycaksa çok sevindim. çünkü bitürlü açamıyorum. klavyeyi çözdüm zaten kulağım da var. sağol
öyle mi pekala. umarım hallolur ya çok hevesliyimKlavyeyi çözmek o anlamda değil. Elinin klavye üzerinde çok rahat hareket edebilmesi anlamında kullandım. Onu yapmadançalamazsın.