Gişe Asistanlığından istifa ediyorum!

beyaz88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
49
0
36
İstanbul
Arkadaşlar merhaba belki hatırlarsınız iki buçuk ay öncesine kadar bir konu açmıştım gişe asistanlığı mülakatını geçtim ve şubemde başlıyorum diye.. Kabul ettiğim güne lanet ediyorum!! okadar dolu okadar sinirli ve mutsuzum ki berbat insanlara denk geldim işte aynı şekilde berbat bir iş... bir adım olarak gördüğüm bu işe başladığım için şimdi yanıyorum... size burda anlatamıcağım kadar problemler yaşadım.. 8 gün oldu gideli haftada bir kere gidiyorum.. Haftada bir gidiyorum nasılsa şikayet etmiyim diye hep direndim ama daha ilk günden başlayan problemler beni çökertti resmen.. Yeni gelen nakit yetkilisinin aşırı asabiyeti sabırsızlığı ve müşteri önünde sürekli küçümseyen tavrı canımdan bezdirdi, bir soru sormaya korkar hale geldim 8 kere gittiğm yer için 8 haftadır geliosun soru sorma diyerek çıkış yapması, bağırması duymamazlıktan gelmesi oflaması poflaması yetti.. Ne kendimi savunabiliyorum ne konuşabiliyorum.. Müşteri bile farketti asabi mi bu ya diye insanlar tepki veriyor.. ya daha okadar çok şey varki ettiği hitaplara hiç girmiyim.. deneme süreci içindeyken ayrılmayı düşünüyodum müdüre çıktım şikayet ettim uyarıcağını söyledi ve uyardıda 2 pzt iyi gitti derken yine aynı şeyler gündeme gelmeye başladı insan kaynaklarına şikayet ettim ve deneme sürecimi şu anda aştım belki olur belki alışırım idare ederim diye diye en son buraya kadar gelebildim şube değişkliği talebinde bulundum olmadı şimdi tazminat ödemek zorundayım ne kadar ödeniyo nasıl oluyo hiç bilmiyorum lütfen bana yardımcı olun.. bir tanıdğımda 3 pzt gitme onlar tarafından çıkarılırsın diye söyledi ama bu benim için bir olumsuzluk teşkil edermi ilerideki günler için ne yapmalıyım????? Gerçekten dayanılacak gibi değil her pzt oraya gidecek olamam beni bitiriyo artık bir gün diye lütfen küçümsemeyin yaşadıklarım öyle şeyler ki bir gün diğer bütün günlerimi etkiler hale geldi.. geçtiğimiz pzt kasa açığı verdim 360 lira kadar, yetkilime söyledim kalk şurdan çekil bakıyım ben dedi aynı bu tavırla, baktı 40 lira açığın var 360 nere 40 lira nere sana kasa saymayıda mı öğretcez ne kadar dikkatsiz birisin sen diye çıkıştı 2 dk sonra 360 lira açığım olduğunu gördü ve yavaşça ya 360 lira açığı varmış ver önübe baksın dekontlarına bulsun kendi dedi yazıklar olsun ki orda ben ona ağır birşey söylememk için zor durdum. dediğim gibi yaşadığım o kadar şey varki daha.. cevaplarınız bekliyorum :/

Bankacılık artık ayak altına düştü canım. Bende bir ara banka sınavlarına girsem mi diye düşündüm, sonradan bankada çalışan kişilerden, hiç olumlu şeyler duymadığımı görünce, vazgeçtim. Ben zaten sıkıntıya, strese giremeyen birisiyim, yaşadıklarını anlatınca, ne kadar zor durumda olduğunu anlıyorum. Daha sabah bankacı bir komşumuz, her başa gelen müdür kendi kadrosunu geri getirmek için bankadaki gözüne kestirdiği personellere, psikolojik eziyet yapıyor dedi. Böylece istifa etmelerini sağlanıyo diye anlattı, bankaların durumunu.
Sen hem işe yeni başlaman ,hemde şansına, kötü, kendini bilmezlerin yeri olması nedeniyle, kötü olmuş . İş yerinde huzur çok önemli yoksa çalışma şevkin kalmaz.
Bu dünyadaki herşeyden değerli senin sağlığın canım, orada ruh sağlığın bozulma ihtimali çok fazla. Bende zamanında sırf maddiyat için dişimi sıktığım,sevmediğim mesleği yaptığm, sevmediğim yerlerde çalıştıklarım oldu, çalıştım ama bu kezde sağlığımdan oldum.
O yüzden,zorlanıyor, katlanamıyorsan bırak canım. inşallah daha huzurlu mekanlarda çalışırsın canım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Deneme süreli iş sözleşmesi
MADDE 15. - Taraflarca iş sözleşmesine bir deneme kaydı konulduğunda, bunun süresi en çok iki ay olabilir. Ancak deneme süresi toplu iş sözleşmeleriyle dört aya kadar uzatılabilir.
Deneme süresi içinde taraflar iş sözleşmesini bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız feshedebilir. İşçinin çalıştığı günler için ücret ve diğer hakları saklıdır.

Süreli fesih
MADDE 17. - Belirsiz süreli iş sözleşmelerinin feshinden önce durumun diğer tarafa bildirilmesi gerekir.
İş sözleşmeleri;
a) İşi altı aydan az sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak iki hafta sonra,
b) İşi altı aydan birbuçuk yıla kadar sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak dört hafta sonra,
c) İşi birbuçuk yıldan üç yıla kadar sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak altı hafta sonra,
d) İşi üç yıldan fazla sürmüş işçi için, bildirim yapılmasından başlayarak sekiz hafta sonra,
Feshedilmiş sayılır.
Bu süreler asgari olup sözleşmeler ile artırılabilir.
Bildirim şartına uymayan taraf, bildirim süresine ilişkin ücret tutarında tazminat ödemek zorundadır.

4857 sayılı İş Kanununun 25/II-g) İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü, yahut bir ayda üç işgünü işine devam etmemesi halini tazminatsız fesih olarak belirlemiştir.

Merhaba , yorumunuz için teşekkür ederim. Gerçekten artık acı çekiyorum.. hem stresli iş hemde üstüne ortam stresli insanlar sabırsız ve asabi haftanın bir günü çalışıyor olmam rahat olmam anlamına gelmiyor inanın, diğer 6 gün ben hep gelecek olan o pazartesiyi düşünüyorum.. aklım hep orda olunca bir gün çalışıyor gibi olmuyorum.. ama en çok içim şuna yanıyor deneme sürecimde ayrılmadığıma şimdi bi sürü sıkıntı..

tatlım işin gerçekten çok zor.eğer devamsızlık yapıp da onların seni çıkarmasını beklersen şayet bankacı olacaksan kariyerin için şanssız bir durum olur.orada yaşadıklarına bakmazlar senin devamsızlığına bakarlar.yanlış iş arkadaşlarıyla karşılaşmışsın bankacılık o kadar olumsuz bir meslek değil bence.yetkililerinle tekrar tekrar konuşsan belki birsüre sonra ya o kişiye sağlam bir uyarı gelir ya da en mantıklı şekilde senin işten ayrılmanı sağlayabilirler.bu zamanda iş kolay bulunmadığı için sana direkt çık diyemiyorum maalesef.ama hakkında hayırlısı olsun inşallah.iş arkadaşları çok önemli çünkü..

Daha fazla direnmemin bir anlamı yok çünkü ben benden gidiyorum artık... Belki bazıları bir gün çalışıp şikayet etmemi yadırgayıp ayıplıyordur, millet haftanın 5 günü çalışıyorda neler yaşıyor ne mücadeleler veriyor,, ancak benim bu ilk iş hayatımda bu acemiliğimde başlangıç aşamamda karşımdaki insan sabırlı sakin olmak zorunda azarlayıcı asabi oflama poflama duymazdan gelme müşteri önünde rencide bağırma... bunlar dayanılcak şeyler değil.. benim diğer bütün günlerim gelecek olan pazartesiyi düşünmekle geçiyor düşünün.. Allah haftada 5 gün fakat mutlu bir işte huzurlu bir ortamda çalışmayı nasip etsin... Zerre kadar tazminat ödemicem... Bugün burdan ayrılıyorsam keyfi, ayrılmıyorum bunu nedenleri nakit yetkilisi ve gişedeki arkadaştır.. ben buraya bir sınava girerrk mülakattan geçerek kendi isteğimle girdim.. Şube değişkliği talebinde bulundum olmadı deneme sürecimde ayrılmaya kalkınca müdürümle konuştum ve direnmeye karar verdim.. ama yine olmadı elimden geleni yaptığıma inanıyorum,, bankadan da meslektende daha fazla soğumadan bu işi kesmek en akıllıca olanı diye düşünüyorum. İyi bir dilekçe hazırladım kısa ve öz net oldu.. Gerekçelerimede değindim.. Hayırlısı

tatlım ben kısa bir süre genel müdürlükte çalıştım.orası da zordu tam gün gidiyordum ama enazından anlayışlı insanlar da vardı.huzurluydum yani.sen de benim gibi kariyer olarak banka düşünüyorsan ve senin de benim gibi ilk iş deneyimin olacaksa genel müdürlükle ilgili ilanlara başvuru yapmanı tavsiye ederim.enazından kafan rahat olur.ben de gişe asistanlığına başvuru yaptım sürekli, senden bunu duyunca şaşırdım biraz da gözüm korktu açıkçası.ama ben yine de istiyorum ne yalan diyeyim.kariyerinde başarılar inşallah iyi iş arkadaşlarıyla karşılaşırsın.seni çok iyi anlıyorum ayıplanacak bir durum yok ortada gerçekten sabrını zorlayanlar çıkıyor.hele bir de o kişinin altındaysan şansın fazla olmuyor.o yüzden hayırlısı diyorum.gerçekten stresli bir deneyim olmuş.ama gözün korkmasın banka o kadar sorunlu bir ortam değildir.

Teşekkür ederim,, elbette gişe kötü bir birim değildir ortamın havasını belirleyen zaten insanlar,, benimde şu anda gişede çalışan arkadaşlarım var hepsi destek görüyo hepsi mutlu hepsi memnun.. ben zaten desteği göremediğim için sürekli azarlama modunda oldukları için çıkıyorum buradan belki işi sevebilirdim ama sevdirmediler sağolsunlar korkar hale geldim soru sormaktan işlem almaktan ellerim titriyo ter basıyo yani böyle iş olmaz olsun diyorum.. gişe riskli bir iş parayla oynuyorum kasa açığım çıkmasın diye dikkatli olmak zorundayım ama bu nakit yetkilisinin yanında ikiyle ikiyi toplayamıyorum o derece beni korkutup dikkatimi dağıtıyo ciddi ciddi kendisinden korkuyorum çünkü hareketleri ve sinirliliği normal değil müşteride farketti bunu neyse yarın herşey bitiyo artık kurtulmak istiyorum bu insanlardan... sizede iş hayatınızda başarılar diliyorum herşey gönlümüzce olsun inşallah gişeden lütfen anlattıklarım yüzünden kafanızda soru işareti oluşmasın çünkü dediğim gibi destek aldığınız insan çok önemli... iyi bir eğitim iyi bir destek ve sabır işte başarıyı getirir sizde biraz dikkat ederseniz gişe korkulcak bir yer olmaktan çıkar.. İyi insanlara denk gelmenizi dilerim.

sizinki gerçekten facia olmuş.işlem yaparken başınızda biri olması zaten kasar sizi bilseniz de yapamazsınız.bunu kendisi de çok iyi biliyordur emin olun.kasıtlı yapmış bariz..neyse hayırlısıyla kurtuluyorsunuz ordan sevindim sizin adınıza..dediğim gibi genel müdürlükle ilgili ilanlara başvuru yaparsanız sizin için daha iyi olacaktır..iş hayatınızda başarılar,hayırlı akşamlar..

Dün itibariyle ayrılmış bulunuyorum. Çok mutluyum gerçekten zerre kadar pişman değilim. Kendisiyle hiç muhatap olmadan hoşçakalın falan demeden gerekli olan hakeden insanların ellerini sıkıp son kere o kapıdan çıktım.. Benim için kısa da olsa bir deneyim oldu öyle böyle gişe ekranlarını gördüm işlemleri gördüm keşke başımdaki insan sabırlı terbiyeli ve olgun olsaydı da kalıp daha çok şey öğrenip bankada başka bir birime geçebilseydim,, çünkü bunu bir adım olarak görmüştüm hedefim amacım gişe değildi deneyim kazanıp birşeyler öğrenebilmekti ama olmadı dediğiniz gibi genel müdürlüklere başvuru yapıcam, sıkı bir araştırmayla umarım güzel bir iş bulur ve güzel insanlarla çalışma fırsatını en yakın zamanda yakalarım. Teşşekür ediyorum tekrar anlayışınız için ve yorumlarınız için sizede tekrar başarılar =)

merhaba canım ben de 4 senelik bankacıyım. genel müdürlükte çalışıyorum. bankacılık insanı başından saç yoldurur yaşından seneleri alır götürür.
hele ki şubecilik.off off.
gen. müd. çalışanısın nerden bliyorsun şubeciliği diyebilirsiniz. ben bölüm olarak şube ticari kredi işlemleri ile ilgilendiğim için sürekli telefonda şubeler ile görüşüyorum ve o şirket sahibi insanların mt lerin başında dikilip nasıl bağırdıklarını kaç kere duydum. bireysel müşterileri siz düşünün artık.
her zaman aceleleri vardır herzaman kalkacak bi uçakları gümrükten geçecek malları vardır.
şubeciler bunlara boynu bükük çalışırken bir de başlarında dikilen müdürlerle uğraşmak o da yetmezmiş gibi ürün satma hedefleri ile uğraşmak zorunda kalırlar. çıkış saatleri yoktur.
gen. müd. bu konuda iyi. başında müşterin yok. bölümüne göre de satış hedefin.
çıkış saatlerin de az çok belli. son zamanlarda hiç çıkamıyor olsam da...
istifa etmekle iyi etmişsin. ben yeni evliyim ve bir çok borcum var. istesem de ayrılamam.
ben de eşim akşam eve geldiğinde ona güzel yemekler hazırlamış olmayı isterdim ama nafile. o benden erken geliyor.
bankacılık bayanlar için acı bir meslek. son söylemek istediğim bu.

Merhaba çok haklısınız şu kadarcık kısa deneyimimde bunalıma girdim düşünün,, ve dediğiniz gibi kaçan uçaklar müşterinin acil yetişmesi gereken yerler vs... bunlarada böyle şahit oldum bi kere gişe gerçekten tam bir stres.. gerilim sıkıntı insanı hasta eder koyar kenara.. benim ilk iş deneyimimde yeteri kadar stresi ve riski olan bu birimde düşünün ki karşıma nasıl bir anlayışsız sabırsız berbat bir insan çıktı.. Zerre kadar pişman değilim ama iyiki bıraktım diyorum. Dediğiniz gibi genel müdürlüklere başvuru yapıcam ama şubelerden farkı aslında dezavantajı yükselme şansının olmaması şubede önümüz daha açık,, ama inanın mutluluğu ve huzuru çok daha önemli ve ben bunu gerçkten önemsiyorum.. oflaya poflaya ağlaya sıkıla yapılan bir iştense genel müdürlükte bir birimde huzurlu sakin ve mutlu çalışmayı tercih ederim, bende banka mezunuyum, ve ailemdede bankacı var bankanın başka bir pozisyonunda daha mutlu olabilrim belki, olumlu düşünmek istiyorum :/ herşey hayırlısı artık

genel müdürlükte yükselme olanağı dediğiniz gibi çok az.
ama deneyim kazandığınızda bir başka banka gen. müd. ne terfi alarak gidiyorsunuz. yükselme ;banka değiştirmekle doğru orantılı. (((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…