• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Girişimcilik ve farklı görüşler bekliyorum :)

noclearmind

WTF?
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2014
3.790
6.952
158
Heyecandan beni uyku tutmadı bir de buraya danisip müşteri potansiyelini olceyim dedim :)
Çok yakin arkadaşımla moda tasarim mezunuyuz. Marka patenti aldık.
Kendi tasarimlarimizi üretime geçip internet sitesi aracılığıyla satmak istiyoruz. Hedeflerimiz ideallerimiz markalasmak. Bunun içinde küçükten başlayalım dedik.

Günümüzde internet aracılığıyla vergisiz faturasız çok isler dönüyor ve piyasada baya aldı başını gitti.
Sizlerden de fikir almak istiyorum. Siz nelere dikkat edersiniz ? Bir cok satisciyi geride birakmamiz ve ayrilmamiz icin neleri dikkate almaliyiz ? Müşteri potansiyeli olceyim dedim ;):)

Çok basit tshirt etek pantolon vs düşünmüyoruz.
Baskılı modeller yapacağız. Baskıların tasarımı bize ait olacak. Yani belli basli bir tarz üzerine gitmeyi düşünüyoruz.
Bu bizim icin bir artimidir?
Simdiden öneriler icin teşekkür ederim :)

İnternet üzerinden belli sosyal ağlarda bu o kadar yaygın ki..

Her şeyden önemlisi güven ve kalite sanırım.

Bir de ödeme imkanı da olabilir. örnek verecek olursam;

Bir keresinde internetten bir ürün için sipariş verecektim. ödeme şekli olarak kapıda nakit vs yoktu. önce bankaya parayı yatırmamı sonrasında ürünü teslim edeceklerini söylediler. ya da gidip kendi dükkanlarından alacaktım.

Satış yapılan yere gitme imkanım olmayabilir fakat kapıda ödeme olmaması da güvensizlik yaratmıştı, almaktan vazgeçtim.

Anlatabildim umarım.

Özel tasarımlar daha dikkat çekici diye düşünüyorum. Fakat dediğim gibi, bu tarz satışlar oldukça fazla olduğu için ek olarak daha yaratıcı fikirler de ortaya koymalısınız.

Kapıda ödeme imkanı sunun ve lütfen iyi bir kargoyla çalışın :KK43:

Sırf bu ikisi yüzünden aşık olduğum elbiseleri almaktan vazgeçebiliyorum. O derece caydırıcı.

Hayırlı olsun bu arada :KK54:

İnternet üzerinden bir alışveriş yapıyorsam şayet ;
O firmaya, kişiye istediğim vakit ulaşabilmeliyim
Sorunumla gerçekten ilgilenmeli
Ürünlerini kullanan insanların yorumlarını görmeliyim
Kullanıldığı kombinleri de görmeliyim
Kaliteli olduğunu kullanıcılardan bilmeliyim
Bir aksilik çıkarsa da ulaşabilmeli ve telafi edilmeli
.
Şimdilik aklıma gelen bunlar :) Hayırlı olsun.

Heyecandan beni uyku tutmadı bir de buraya danisip müşteri potansiyelini olceyim dedim :)
Çok yakin arkadaşımla moda tasarim mezunuyuz. Marka patenti aldık.
Kendi tasarimlarimizi üretime geçip internet sitesi aracılığıyla satmak istiyoruz. Hedeflerimiz ideallerimiz markalasmak. Bunun içinde küçükten başlayalım dedik.

Günümüzde internet aracılığıyla vergisiz faturasız çok isler dönüyor ve piyasada baya aldı başını gitti.
Sizlerden de fikir almak istiyorum. Siz nelere dikkat edersiniz ? Bir cok satisciyi geride birakmamiz ve ayrilmamiz icin neleri dikkate almaliyiz ? Müşteri potansiyeli olceyim dedim ;):)

Çok basit tshirt etek pantolon vs düşünmüyoruz.
Baskılı modeller yapacağız. Baskıların tasarımı bize ait olacak. Yani belli basli bir tarz üzerine gitmeyi düşünüyoruz.
Bu bizim icin bir artimidir?
Simdiden öneriler icin teşekkür ederim :)

yaptigin isi iyi yapiyorsan ve durustsen mutlaka basarirsin....
Tarzinizi bilmiyorum ama ihtiyaca cvb verebilmek bir farkiniz olmasi basarmnzi saglayacaktir..

Ne gibi baskılar?

Geometrik desenler mi?
Çiçekler mi?
İnsan figürü mü?
Hayvan figürü mü?
Manzara veya doğa mi?

Yoksa hepsi mi?

Klasik mi? Modern mi? Marjinal mi?
Nasıl bir tarz.

Ve bu baskıları nasıl işleyeceksiniz?
Mesela pantolonun neresinde olacak.

Neyse soru yağmuruna tutmayım. Şuan aklıma bin tane sey geldi ama..

Satış olarak benim için önemli olan,
Kumaşın kalitesi ve buna göre fiyatının uygunluğu. Yani tam olarak f/p
Kargo ücreti.
Kapıda ödeme imkanı ve bu ödeme için abartı ücretler talep edilmemesi.

Kışın yün, pamuk, polar, versatech, kaz tüyü tercih ettiğim kumaş türleri.
Bu saydığım kumaşları hangi üründe kullanacaksınız.

Kazak üretmeyi düşünüyor musunuz?
Kaban, manto?

Mesela artik öyle jean üretimi yapılıyor ki o kot değil bildiğin sentetik kumaş gibi.
Pantolon kumaşı da benim için önemli :)
Kullanilan boya malzemesi. Bir yıkamada akıp gittiyse tamam ama sürekli akıyorsa sıkıntı.

Bu baskılar yıkamada sorun yaratacak mi?

Bunlar benim için öncelikli.

Çok fazla yokmu yahu bu işi yapan artık, heryerde de yorumlarda reklam yapıp duruyorlar çok rahatsız edici.
Benim aklıma gelen şey özel olması için her modelden tek olması buda zor iş.

Çok fazla yokmu yahu bu işi yapan artık, heryerde de yorumlarda reklam yapıp duruyorlar çok rahatsız edici.
Benim aklıma gelen şey özel olması için her modelden tek olması buda zor iş.
Maalesef bu imkansız.
Tek olan modeli biz yapsak baska bir üreticide uretir. Bunun onune gecilemez. Eski çalıştığım firmamiz bu sebepten dolayı baya zorluk çekmişti hatta. X üretici mal üretip etiketlerde de bizim markanin ismini bastirtmis. Hukuksal süreç başlamıştı.

Ne gibi baskılar?

Geometrik desenler mi?
Çiçekler mi?
İnsan figürü mü?
Hayvan figürü mü?
Manzara veya doğa mi?

Yoksa hepsi mi?

Klasik mi? Modern mi? Marjinal mi?
Nasıl bir tarz.

Ve bu baskıları nasıl işleyeceksiniz?
Mesela pantolonun neresinde olacak.

Neyse soru yağmuruna tutmayım. Şuan aklıma bin tane sey geldi ama..

Satış olarak benim için önemli olan,
Kumaşın kalitesi ve buna göre fiyatının uygunluğu. Yani tam olarak f/p
Kargo ücreti.
Kapıda ödeme imkanı ve bu ödeme için abartı ücretler talep edilmemesi.

Kışın yün, pamuk, polar, versatech, kaz tüyü tercih ettiğim kumaş türleri.
Bu saydığım kumaşları hangi üründe kullanacaksınız.

Kazak üretmeyi düşünüyor musunuz?
Kaban, manto?

Mesela artik öyle jean üretimi yapılıyor ki o kot değil bildiğin sentetik kumaş gibi.
Pantolon kumaşı da benim için önemli :)
Kullanilan boya malzemesi. Bir yıkamada akıp gittiyse tamam ama sürekli akıyorsa sıkıntı.

Bu baskılar yıkamada sorun yaratacak mi?

Bunlar benim için öncelikli.
Bizim tek alanımız t-shirt üretimi. Kış ve yaz olarak.
Baski olarak belli bir alan yok. Daha marjinal hayvan insan figürü karışık diyelim. Aklimizda bir cok plan var ama allak bullak olduk yahu bizde

Kapıda ödeme, manken üzerinde farklı açılardan fotoğraf görünümü, özelliklerin beden ölçülerinin
ayrıntılı bir şekilde açıklaması olması, aradığımda kolaylıkla ulaşabilmem vs. çok önemli benim için.

Hayırlı olsun, kazancınız bol olsun :)

Bizim tek alanımız t-shirt üretimi. Kış ve yaz olarak.
Baski olarak belli bir alan yok. Daha marjinal hayvan insan figürü karışık diyelim. Aklimizda bir cok plan var ama allak bullak olduk yahu bizde

Kışlık için kısa kol uygun olur mu?
Ne tür malzeme kullanacaksınız.

Yani kapıda ödemeydi, satıştı bilmem neydi o kadar çok hesap var ki güvenilir olanı ve olmayanı çok. Ancak ben bunlardan değil ürün içeriğinden etkilenirsem alırım.

Ücret ne kadar olacak?

Bence bir tarz üzerine gidecekseniz karışık yapmayın. Tarzınız da, baskınız da farklı olsun.
Diğer türlü tutturabilir misiniz emin olamadım.

Screenshot_2016-10-29-18-00-59_1.webp

Bu tip baskıdan mi bahsediyorsunuz.

Kışlık için kısa kol uygun olur mu?
Ne tür malzeme kullanacaksınız.

Yani kapıda ödemeydi, satıştı bilmem neydi o kadar çok hesap var ki güvenilir olanı ve olmayanı çok. Ancak ben bunlardan değil ürün içeriğinden etkilenirsem alırım.

Ücret ne kadar olacak?

Bence bir tarz üzerine gidecekseniz karışık yapmayın. Tarzınız da, baskınız da farklı olsun.
Diğer türlü tutturabilir misiniz emin olamadım.

Eki Görüntüle 1904714

Bu tip baskıdan mi bahsediyorsunuz.
Kısın daha sweet tarzi tabi.
Yani baski olarak buna yakın diyebiliriz ;)
Ücret başlangıçta daha hesaplı olabilir. Sonradan biraz fiyat artışı olabilir. Çünkü bunun baskı imalat süreci var. Zaten bir süre kar da yapamayız.

Bu alanda dogo benim çok hoşuma gidiyor.
Botlarına bayılıyorum.
Çok tarz. Sizin yapmayı düşündüğünüzü ayakkabıya ve çantaya da indirgemiş bir firma aslında.

Daha farklı bir sey de düşünebilirsiniz.

Piyasayı iyi araştırın.
Türkiye de olmayan yabancı özel tasarım ürünlerine bakın derim.
Kısın daha sweet tarzi tabi.
Yani baski olarak buna yakın diyebiliriz :KK66:
Ücret başlangıçta daha hesaplı olabilir. Sonradan biraz fiyat artışı olabilir. Çünkü bunun baskı imalat süreci var. Zaten bir süre kar da yapamayız.

Back
X