• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Girişimci bayanların fikrini almak istiyorum. .

melisTurkcan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2012
87
2
46
İstanbul
arkadaşlar ben devletin kosgeb girişimcilik kursunu bitirdim. 27 bine kadar hibe veriyor. ayriyetten şimdi elimdede 30bin param var . kendime iş kurmak istiyorum. sizce bu parayla ne tarz bir iş kurulur. iç çamaşırı mağazası düşündüm ama sanırım oda birkaç ay kazandırmaz, çiğköfteci açsam diyorum, yada yine böyle ufak ama ve kazanç sağlayan biryer. bana birkaç fikir verir misiniz?

avm deki penti vb sırf çorap satan iş yerlerinin kalabalıklığını görünce anneme bir çorap markasının dükkanını açmayı önermiştim sağlık sorunlarından dolayı erteledik
kime fikrimizden bahsettiysek olumlu örüş almıştık.

Çiğ Köfteciler karınca gibi oldular artık adım attığın her yerde var. Riskli bence. İç Giyimde hangi ildesin bilmiyorum ama mahalle araları açılan yerlerde pek iş yapmadığını düşünüyorum. Bazen ben de düşünüyorum dükkan açmayı. Çok bunaldığım zamanlarda özellikle. Sanırım güzel bir telefon dükkanı açardım. Pc, Film, Kontör, Telefonun tüm aksesuarlarını, Fotoğraf Makinesi satabileceğim bir dükkan. Ama ben iyi bir yerde açmak istiyorum o yüzden çok fazla olacak maliyeti. Bir de en az 3-4 ay iş yapmamasını göze almam lazım. Cesaretim yok.

Çiğ Köfteciler karınca gibi oldular artık adım attığın her yerde var. Riskli bence. İç Giyimde hangi ildesin bilmiyorum ama mahalle araları açılan yerlerde pek iş yapmadığını düşünüyorum. Bazen ben de düşünüyorum dükkan açmayı. Çok bunaldığım zamanlarda özellikle. Sanırım güzel bir telefon dükkanı açardım. Pc, Film, Kontör, Telefonun tüm aksesuarlarını, Fotoğraf Makinesi satabileceğim bir dükkan. Ama ben iyi bir yerde açmak istiyorum o yüzden çok fazla olacak maliyeti. Bir de en az 3-4 ay iş yapmamasını göze almam lazım. Cesaretim yok.

istanbulda yaşıyorum canım. iç çamaşırıda bir kaç ay kazandırmaz. bende iyi bir yere açmak istiyorum teşvikiyeye falan

arkadaşlar ben devletin kosgeb girişimcilik kursunu bitirdim. 27 bine kadar hibe veriyor. ayriyetten şimdi elimdede 30bin param var . kendime iş kurmak istiyorum. sizce bu parayla ne tarz bir iş kurulur. iç çamaşırı mağazası düşündüm ama sanırım oda birkaç ay kazandırmaz, çiğköfteci açsam diyorum, yada yine böyle ufak ama ve kazanç sağlayan biryer. bana birkaç fikir verir misiniz?

Bu kursa nasıl katıldın? Katılmak için hangi şartlar aranıyor ve ücretli mi? Bende katılmak istiyorum,bilgi verebilirsen çok sevinirim :)

Bu kursa nasıl katıldın? Katılmak için hangi şartlar aranıyor ve ücretli mi? Bende katılmak istiyorum,bilgi verebilirsen çok sevinirim :)

canım işkurdan başvuru yapıyorsun. sonra aldığın tarihte mülakat gibi birşey oluyor. istediğin işi onlara sunuyorsun anlatıyorsun ve kursa alınıyorsun. mülakat sadece işi anlatıyorsun. zor bişe değil. iş kurun sitesinden bilgi edineblirsin :)

İstediğin iş derken; diyelim ki ben iç çamaşırı dükkanı veya bir cafe açmak istiyorum bunu mu anlatıcam yoksa farklı bir iş fikri mi sunmak gerekiyor.
Yani yaratıcı bir iş fikri ile mi gitmek gerekiyor oraya? Mesela sen ne anlattın,eğer çok özel değilse paylaşırsan sevinirim.Ben bunu ciddi ciddi düşünüyorum da :))
Bir de ücretli mi bu kurslar?

İstediğin iş derken; diyelim ki ben iç çamaşırı dükkanı veya bir cafe açmak istiyorum bunu mu anlatıcam yoksa farklı bir iş fikri mi sunmak gerekiyor.
Yani yaratıcı bir iş fikri ile mi gitmek gerekiyor oraya? Mesela sen ne anlattın,eğer çok özel değilse paylaşırsan sevinirim.Ben bunu ciddi ciddi düşünüyorum da :))
Bir de ücretli mi bu kurslar?

ücrestsiz aksine devlet sana 1 aylık kurs boyunca günlük 15 lira veriyor. yeni bir fikir olması şart değil. kafanda belli olan bir iş olsun yeter sonra kurs bitince başka bir iş bile kurabilirsin. illa sunduğun işi kurmak zorunda değilsin. hibeyi işi kurduktan sonra başvurup alıyorsun. ben saçma sapan bir iş sunmuştum zaten herkesi alıyorlar çok saçmalamamak kaydı ile. birde içkili işlere hibe vermiyor.

ücrestsiz aksine devlet sana 1 aylık kurs boyunca günlük 15 lira veriyor. yeni bir fikir olması şart değil. kafanda belli olan bir iş olsun yeter sonra kurs bitince başka bir iş bile kurabilirsin. illa sunduğun işi kurmak zorunda değilsin. hibeyi işi kurduktan sonra başvurup alıyorsun. ben saçma sapan bir iş sunmuştum zaten herkesi alıyorlar çok saçmalamamak kaydı ile. birde içkili işlere hibe vermiyor.

teşekkür ederim canım cevabın için :))
birde sanırım işsiz olmak ve işverenin işten çıkartmış olması gerekiyor bu kursa katılmak için değil mi?

bazı markalar franchising veriyorlar. bujiteri veya cafe olabilir. bujiteri takı filan bayan için keyifle yapabileceği bir iş diye düşünüyorum. hem tarzını zevkini konuşturuyosun. yakın zamanda bi tanıdığım bu şekilde cafe sahibi oldu. franchisi olduğu firmadan ilk bi kaç ay ona müdür gönderiyorlar. o müdür mekan sahibinde işi, işleyişi filan öğretiyo. sonra gidiyo. bu merkezden personelde temin edebiliyorsun ayrıca.

çalışmıyor ve üzerine herhangi bir şirket olmaması gerekiyor :)

bende düşünüyorum şirket kurmayı ve destekleri araştırıyorum çok cazipti işkur , heyecanla takip ettim soruları cevapları ama malesef işsiz değilim :((((( ve işi kurduktan sonra da bir müddet yani iş oturana kadar burada çalışmaya devam etmeyi planlıyorum

Back