Giriş katta oturan meraklı kadın olgusu

fernandohoze

kader seni güldürmüyosa espriyi anlamamışsın...
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2014
3.505
2.170
178
Nerdeyse her sokakta en az 1 apartmanda rastlanılan, genellikle giriş katları tercih eden (gözlem kolaylığı, dışarıya karşı duyarlılık, sokağa kolay mudahil olma, dinleyebilme potansiyeli yüksek olması hasebiyle) orta yaş üstü abla ve teyzelerin oluşturduğu kadın ya da kadın grubunu ifade eder..Bu tip kadınlar 100 metreden geleni tanıma,sokağa ait olup olmadığı hakkında fikir yürütme gibi vasıflarla birlikte, yeni taşınan, yeni evlenen vb. yeni gelişmelerin hepsine vakıftır..Bilgi birikimi ve öngörüleri noktasında azami güven veren bu tipler konu karakter açısından güvenilirliğe geldiğinde genelde sınıfta kalırlar..
hayatını onun bunun yaşamını dikizlemeye adamış bi insana güvenilmemesinin normal olduğunu bi yana bırakıp kendilerine Allaht'tan ıslah temennisini borç bilirim...

eve kimin gelip gittiğini, asansörü en son kimin kullandığını, eve giriş çıkış saatlerimizi bizden iyi bilen muhterem teyzelerdir. bazende amcalardır ve bu amcalar genelde baykuş cemil lakabıyla anılırlar

Annemlerin binadaki en alttaki teyze benim babaannem olur ve bütün özellikleri taşır.Her kapı önünden geçişte o kapı ardına kadar açılır.Artık eşim bile " biliyorum bu merdivenlerde düğme var ve bizim oraya basınca babaannenin kapısı açılıyor ." diyor.Ama ben babaannemin kapının ardında yattığına daha çok inanıyorum

bizim binadada var böyle biri..hemen balkona çıkar..kaçırırsa geçenleri daire kapısını açar bakar..hiç bir gün bu dikizleyici salağı görmeden günümüz olmuyor..

bunların erkek versiyonlarından binanın gönüllü otopark bekçiliğini yapanları da vardır (gelen gideni iyi dikizleyebilmek için)

Nasil guzel tespit yapmissin ya Ben avrupada yasiyorum , senin bahsettigin o mahallenin teyzlerini inan cok ozledim , ben turkiyede yasarken bizim mahalledede vardi boyle teyzeler . Ordayken epey gicik alirdim ama simdi degerlerini daha iyi anliyorum valla ne varsa bizim millette var :)) sizdekilerden bi kac tane kargoyla buraya yollasaniz tum ulkeyi emanet ederiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…