• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Giriş-gelişme-sonuç

realist

Nirvana
Kayıtlı Üye

kendime sordum "ben şimdi ne yapıyorum. Kalelerime saldıran ya da hükümdarlığıma son vermek isteyen hiç kimse yok. Bu sadece bir oyun. Ve eğer ben bu oyunu oynarken eğlenmiyorsam, bir yerlerde bir yanlışlık yapmış olmalıyım."

Uzun zamandır böyle bir yazı yazmayı istiyordum ama taşları bir türlü doğru hamleler için kullanamıyordum. Yavaş yavaş hamlelerim oturmaya başladı düşüncelerimde. Merak ediyorum bundan sonra neler olacak. Her şey elime bir gurup santraç taşı geçtiğini düşününce başladı. Doğru hamleler, doğru taşları doğru yerde kullanmam sonucu değiştirecek gibi gözüküyordu. Ancak bunu yaparken rakibimin de hamlelerini takip edebilmeli yani iyi bir oyun kurmalıydım. Hatta başarabilirsem onu kendi oyununum içine çekmeli ve şahını almalıydım.Yani artık bu oyun oyun olmaktan çıkmış ve kazanma hırsına dönüşmüştü. Kazanamazsam ne olacağını tahmin bile edemiyordum. Muhtemelen kendimi bir odaya kapatıp, aptal şey daha santraçda kazanmayı bile beceremiyorsun diyerek kendime katıksız oda hapsi verecektim. Kazanmaya olan korkunç hırsım beni arkadaşımla (rakibimle) oldukça keyifli zaman geçirme fırsatını elimden alacak ve ben artık onu sadece düşman askeri, şahımı tehdit eden bir düşman olarak görecektim.

Bütün bunları düşünürken, kendime sordum �ben şimdi ne yapıyorum�. Kalelerime saldıran ya da hükümdarlığıma son vermek isteyen hiç kimse yok. Bu sadece bir oyun. Ve eğer ben bu oyunu onarken eğlenmiyorsam, bir yerlerde bir yanlışlık yapmış olmalıyım. Peki nerede yanlış yapmış olabilirim. Arkadaşımı aslında çok yakın hissettiğim halde, oyun sırasında bu yakınlığımı unutmuş olabilir miyim. Yani onu tanıdığımı, onunla oldukça fazla şey paylaştığımızı, onunla vakit geçirmekten ve birlikte öğrenmekten ne kadar keyif aldığımı, arkadaşımın varlığından ne kadar hoşnut olduğumu unutmuş olabilir miyim kazanma hırsımdan dolayı. Ben bu senaryoyu tekrar yazmak istesem. Bu oyunun sadece iyi vakit geçirmek ve düşünce egzersizleri yapmak için birlikte karar verdiğimiz bir oyun olduğunu hatırlayarak devam etsem ne olurdu ? Yüzüme bir tebessüm kondurdum ve tekrar yazmaya başladım senaryoyu. İlk hamleyi ben yaptım. Piyon iki kare ileri� Hay Allah atı çıkardı sahaya. Ben de çıkarayım şekil yapalım Smile))Şiittt bak ayıp olur ama, arkadan arkadan şahıma saldırıyorsun, gördüm hamleni al sana bir fil darbesi. Sen bu fille uğraşadur ben piyonlarımı salıyorum sahaya. Bakalım şimdi ne yapacaksın. Bak uyanığa bu kaleyi ne zaman getirdin yahu dibime, hiç fark etmedim helal sana Smile)))) (karşılıklı gülüyoruz) Bu oyun gittikçe zorlaşmaya başladı. Taşlar bir bir avlanıyorlar. Ben senin kaleni aldım, sen benim atımı. Aaaa burada filin varmış senin sıkıştırayım da gör. Eyvaaaahhhh senin filin sevdasına düştüm kendi vezirimden oldum iyi mi� Kışt çekil şahımın arkasından. Vermiycem sana hükümdarımı Laughing Hımmm yeni bir oyun atağındasın demek. Ama yemezler, oyunun gördüm. Sanırım şu elimde kalan son kale senin atağını engelleyecek ve ben avantajlı duruma geçeceğim ;D Bakalım şimdi ne yapacaksın. Kalemin yanına da şu filimi çekersem, ben de senin şahına çekil diyebilirim. Hooop geldim bile ŞAH. Offf ya ne kadar aptalım. Senin daha önce ŞAH çektiğini unuttum. Helal sana. İyi madara oldum valla. Öğrenip öyle geleyim en iyisi�.

Evet kesinlikle bu senaryo çok daha iyi oldu.Hem oldukça iyi vakit geçirdim. Hem rakibimi hafife almamam gerektiğini tekrar hatırladım. Hem de arkadaşıma yenilmiş olmanın hazzını yaşadım. Ben bu senaryoyu iyi ki değiştirdim�.Hırsıma nasıl da yenik düşüverdim bir anda. Gözüm döndü sanki. Ama neyse hatırladım en sonunda bunun sadece bir ıyun olduğunu. Zaten önemli olan da buydu. Şimdi gerçekten hazırım bir santraç oyununa. Artık biliyorum sadece bir oyun ve maksat iyi vakit geçimek...

Şimdi hayata adapte etme zamanı geldi bu senaryoyu. Bazı insanlar sadece taşlarla(giriş), bazı insanlar oyun içerisinde yaşanan anlarla ve bu yaşananlarının öğretileriyle (gelişme), bazı insanlar sadece kazanç ya da kayıpla (sonuç) ilgileniyor. Şahsen ben sonuca bağımlı olmayandanım. Deneyim ister acı versin, ister eğlendirsin, yaşattığı duygularla ve duygularımın beni nasıl güçlendirdiğiyle ilgileniyorum. Siz hayatın neresinde olanlardansınız. Giriş-gelişme-sonuç ;)

(ALINTI)

Back