Girilmeyen iki galeride Suriyeliler çalıştırılıyordu

heexee

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2008
7.750
4.857
773
Sosyal güvenlik uzmanı Tezel: Girilmeyen iki galeride Suriyeliler çalıştırılıyordu

Soma’daki maden faciasındaki kayıp sayısının az gösterildiği ve bazı işçilerin cansız bedenlerinin madende bırakılacağı iddia edilirken, sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel madende Suriyelilerin kaçak olarak çalıştırıldığını öne sürdü. Tezel twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Soma’daki işçiler aradı diyorlar ki; girilmeyen iki galeri en derindeki galerilerdi, orda sadece Suriye’liler çalışırdı” ifadesini kullandı.

‘Kayıp’ işçileri mi açıklıyor?

Soma’da ve sosyal medyada can kaybı sayısının çok daha fazla olduğu öne sürülüyor ancak yakınlarını bulamadığını söyleyen ailelerin sayısının bu kadar olmaması da dikkat çekiyordu.

Eski bir başmüfettiş olan Tezel’se, bölgedeki kaynaklarına dayanarak arama kurtarma çalışmalarında en son ulaşılan galerilerde Suriyelilerin çalıştığını, Türkiyeli işçilerin ‘Onları ücretleri düşürüyor diye sevmezdik. Bu nedenle de ayrı tertip edilir birbirimize yaklaştırılmazdı‘ dediğini yazdı.

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/sosy...-galeride-kacak-suriyeliler-calistiriliyordu/

Ben doğruluğuna inanmak istemiyorum bunun... Orada bir çok madenci bir çok müfettiş var girip cikan hepsinin mi kalbi kotu olabilir... Bu kadar insanin buna göz yumacagini düşünmüyorum acikcasi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ali Tezel'in dogruluguna inanirim...
Ama evet bu haber cok aci ve insanin cidden inanasi gelmiyor...
Fakat neler gorduk, duyduk, ben artik hicbir seye cok uzucu ama sasiramiyorum...

Bu haberin dogruluguna inanmak istemiyorum ne olur gercek olmasin.

İddiaların ardı arkası kesilmiyor..
Bu kadarıda olmaz dediğim de tam da o kadarı olmuş farkediyorum ama yine tekrarlayacağım bu kadarıda olmasın artık olmamalı

Bazi seylerin soylenmedigini, olu sayisinin az soylendigini tahhmin ediyorum. Ama bu kadarini yapmis olmalarina ihtimal vermek istemiyorum.Her kafadan farkli bir ses cikiyo kime neye itibar edecegimi sasirdik.

Daha fazla uzulebilir miyim, kahrolur muyum diyordum ama her yeni bilgi veya iddia daha da acitti... Haklisin, umarim gercek degildir...

İddiaların ardı arkası kesilmiyor..
Bu kadarıda olmaz dediğim de tam da o kadarı olmuş farkediyorum ama yine tekrarlayacağım bu kadarıda olmasın artık olmamalı

Kullu su felaketini de yanlis hatirlamiyorsam ilk Ali Tezel'den duymustuk, yok artik dedik, olamaz dedik ama dogru cikti ne yazik ki... Benim de inanasim gelmiyor, mahvoldum haberi gorunce ama bilemiyorum, umarim gercek degildir cidden...

Bazi seylerin soylenmedigini, olu sayisinin az soylendigini tahhmin ediyorum. Ama bu kadarini yapmis olmalarina ihtimal vermek istemiyorum.Her kafadan farkli bir ses cikiyo kime neye itibar edecegimi sasirdik.

Hukumetin duyulmasin diye ugrastigi her seye inanabiliriz bence...
Arkadasa da dedim kullu su konusunu da yanlis hatirlamiyorsam ilk Ali Tezel ortaya atti, ve sok olduk ama dogru cikti Bilemiyorum, bunun dogru olmamasini diiyorum ben de, bu sefer yanilsin ne olur...

insallah dogru degildir. Sirket sahiplerindrn goz altina alinanlar oldumu bir bilgin var mi?

insallah dogru degildir. Sirket sahiplerindrn goz altina alinanlar oldumu bir bilgin var mi?

Alp Gürkan 17 Haziran’da mahkemede

Soma Holding patronu Alp Gürkan dolandırıcılıktan yargılanacak...

Soma’daki maden ocağının sahibi Alp Gürkan’ın “suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kurulan örgüte üye olma, hileli iflas, tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı, 6183 Amme Alacakları Usulü Hakkındaki Kanunun 110. Maddesine muhalefet” gibi suçlardan 17 şüpheliyle birlikte hakkında dava açıldığı ortaya çıktı.
İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen 30 sayfalık iddianamede, şüpheliler hakkında, 7 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istenirken aralarında Ap Gürkan’ın da bulunduğu 17 şüpheli 17 Haziran’da hakim karşısına çıkacak. İddianamede Mehmet Erdoğan, Kemal Gülman, Lemi Gülman, Gürbüz Yiğit, Fuat Araz, Ethel Valid, Firdevs Erentuğ, Kahraman Yiğit, Metin Aşık ve Sibel Yiğit’in de adı geçiyor.
İDDİANAMEDEN
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Erdal Bağcı tarafından hazırlanan iddianame, Alp Gürkan ve diğer şüphelilerin işadamı Korkmaz Yiğit’in 2007 yılındaki iflasının ardından Yiğit’in gayrimenkullerini başka bir isim üzerinden satın alarak örgütlü olarak nitelikli dolandırıcılık ve hileli iflas suçlarını işledikleri, böylece TMSF’nin ve alacaklılarının elinden, borçlu Korkmaz Yiğit’in malllarını kaçırdıkları iddia ediliyor.
SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
Alp Gürkan’ın savcılıkta verdiği ifadesinde ise suçlamaları tamamen reddettiği öğrenildi. Gürkan, suçlamaya konu gayrimenkulleri ileride değer kazanacağını düşünerek avukatının tavsiyesi üzerine aldığını, şüphelileri tanımadığını ve olayın tamamen ticari olduğunu söylediği belirtildi.
DHA

Kaynak: http://sozcu.com.tr/2014/gundem/alp-gurkan-17-haziranda-mahkemede-511349/

Baska bir seyle ilgili hakim karsina cikacakmis ama bundan ses yok henuz...

evet bu haberi bende gormustum. Hem dolandirici hem vidansiz boyle ibsanlar yok olsun

Ali tezel e gore maden ocagı taserona devredilmiş.......maden ocagının gercek sahibi bir parti baskaniymış.........parti başkanı tokatlamayı da iyi biliyormuş

peki suriye devletinin böyle birşeyden haberi var mı? doğru ya da yanlış onlar ne diyor? savaştan kaçanlar mıdır nedir? İnşallah yalandır yaa. yazık onlarda insan..

Zaten herkesin cikmadigi bir gercek. Yani suan hale madende cesetler var.onlari cikartmak icin killi su dokucekler katilastirip kalan kemikleri alip....
Onlarin turk olmamasi beni sevindirdi. Tabi ki cok uzuluyorum suriyelilerde bizim din kardeslerimiz ama turklerin cani cok yandi.
Allah rahmet eylesin

suriyelilerin olması mantıklı mı allah aşkına . ölenlerin içinde bir tane bile neden yok . herkes kaçışırken biz burda kalalım başka yere gitmeyelim mi dediler . yerlerinden kıpırdamadılar herhalde . of mantık mantık mantık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…