Gıda zehirlenmesi ..

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.080
4.167
173
Kızlar bura denk geldi yanlıssa lutfwn ilgili bölüme tasıyın çokk kötüyümm. Dun fırında patlıcanlı oturtma yaptım (kıyma patates patlıcan) sabaha kadar fırında kaldı öğlen ve bugün akşam fırında ısıtıp yedim arada sadece soguk krpuz. Öğlenden beri karnım agrıyor şuan çok kötüyüm afedersiniz ne yediysem istifra ettim. Tadında bi değişiklik yoktu ama bozulmuş sanırım. Bide kızımı banyo yaptrırken baya ustum başım ıslandı. 14 aylık kızımı da emziriyorum bi sorun olur mu ((( şuan biraz mide bulantım var ve karın agrım var (

bence bir hastahaneye gidip durumu anlatın
bol sıvı tüketin patates muz gibi potasyum bakımından zengin gedalar ile beslenin bir iki gün
bir daha da dikkat edin yiğeceklerin korunmasına ve saklanamasına
siz annesiniz bu konuda daha dikkatli olmalısınız

Bu sıcakta dışarda ben meyve bile bırakmıyorum iyi cesaret . Neyse olan olmuş hemen bi acile gidin serum vs takarlar çok geçmiş olsun

Gida zehirlenmeleri anne sutune gecmiyor diye biliyorum. Ama siz yine de acile gidin .Firinda nasil bıraktınız ki bu mevsimde .Ben yemegi pisirince 2 saat ocagin ustunde unutsam acaba bozulmuş mudur diye korkuyorum.

Tadı,ve kokusunda her zaman bir değişiklik olmaz her bakterinin etkisi farklı olabiliyor.İstifra etmeniz iyi bol bol sıvı tüketin .İshalde eşlik ederse yoğurt,pirinç lapası vs.
Bu arada yemeğin beklemesini geçtim pişmiş yemeğin tekrar ısıtılması bile riskli .Çok geçmiş olsun

Yaz mevsiminde hic birsey disarda birakilmaz. Ekmek bile hemen bayatliyo.

Kusman iyi birsey ishalsen o da iyi., disari cikarmis olursun. Bolcada sivi cunku sivi kaybettin kusarak

Ben de zehırlenmıstım öğrencılıkte üç arkadas aynı yemegı yedık ıkımız zehırlendık kusma,ıshal,karın agrısı belırtılerıyle hastaneye zor atmıstık kendımizi ucuncu arkadas zehırlenmedı çünkü pekmez yemıştı bol bol ondan dolayı onda hıc bır belırtı yoktu bız geceyı serum ve ıgneyle gecırırken.Sekerlı su zehırlenmeyı önler dıye bılıyorum pekmez de sekerlı bır dene derım.

İki kez başıma geldi ikisinde de çok kötüydüm. Birinde patlıcanlı etli bi yemek yemiştim yolda dinlenme tesislerinde. O kadar çok kustum ki havaalanında uçakta. Berbat bi durum. Normalde kusan hastaya ağızdan bi şey verilmez onu da kusar. Ben yarım bardak su içmiştim onu da kustum bir damla su içsem kusuyordum. Bi de acil branşında çalışan biriyim bu işleri bilirim. Kesinlikle hastaneye gitmek gerekiyor eğer yalnızsanız ve ileri dereceyse. Biraz atlattıysanız bol sıvı alın. Bir de elma önermişti bi arkadaşım bana çok iyi gelmişti tavsiye ediyorum

Kızlar o gun acile gittik içtiğim suyu bile kusuyordum en son düşüp bayıldım. Felç gibiydim resmen. doktara anlattım kan idrar tahlili verdik. serum bile takmadı idrarda biraz enfeksiyon çıkmış bide adet oldum tam. Doktor esime adet olduğum için enfeksiyonla birlikte bünyem kaldırmamış demiş.
Zehirlenmeyle ilgili felan hiçbişey yok. Yani zehirlendimmi üsüttümmü o gün 4 bucukta kızımı parka götürmüstüm günes mi carptı onu bile bilmiyorum.
Böyle bi saçmalık ilk defa duydum.
Bende önceden çok daha agir enfeksiyon vardı hiç böyle olmadım. Şu suda eriyen ilaçtan vermiş bitane hamilelere verilen.
Hamileyken 3 kere kullandım hiç etkisi olmamıştı zaten. Sinir oldum muayene için 70 tl verdiğimemi yanayım gittiğim yola mı gece 2 ye kadar beklediğimize mi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…