Gıda ve ilaç alerjisi, anaflaksi ve doğum

pearl8487

Allah ım sana şükür :)
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2011
594
27
318
Merhaba bayanlar
Ben 27 yaşındayım. Ne yazık ki ciddi bir alerji hastasıyım. Önce gıda alerjim çıktı. Mercimek, kuru fasulye, nohut, barbunya vb tüm baklagillere. Gıda alerjisinde yüzüm neredeyse 3 katına çıkıyor inanılmaz bir karın ağrısı cekiyordum. Sonradan durumumum anaflaksi olduğunu öğrendim.
Yaklaşık 1 sene önce de ağır bir grip geciriyordum. Doktor serumla bana novalgin, C ve E vitamini verdi. Bir anda bütün vücudum anormal derecede şişti, kabardı. Korkunç anlardi. Vücudum inanilmaz bi hızla heryerime kan pompaliyordu sanki. Sonuç olarak doktorun söylediğine göre beni saniyelerle kurtardilar.
Şimdi ben hiç ilaç alamıyorum. Damar yolu kesinlikle yasak. Ama hamileyim. Allah nasip ederse bi evladım olacak. Çok korkuyorum. Doğumda verilecek ilaçlara da anaflaksi gelisirse, yavrumu arkamda bırakıp ölmek istemiyorum
Benim durumumda olan var mı ya da bi tanidiginiz, tavsiye edebileceginiz bi doktor.. lütfen yardım edin..

Geç olmuş göreli ama bende yazmak istedim.Bende anaflaksi geçirdim kendimden geçmiştim sonra bütün katkı gıdalı yiyecekler kesinlikle yasaklandı şuan 1 lokma koysam uyuz gibi kaşınırım Bir gün bende griptim aldım ilaçları geldim içtim birden kusmaya başladım sırtım kaşınıyor kızardım nefesim gidiyor ama nasıl oldum meğersem ona bile hassasiyetim varmış ama kestine adlı bir ilaç kullanıyorum gerçekten çok iyi bir de hamilelere damla veriyorlar diye biliyorum bir sorun doktoruna isterseniz o baya etkiliymiş anaflaksi kolay kolay geçirilen bir şey değil doguma yakın tüketmezseniz o gıdaları Allah ında izniyle inşallah bir şey olmaz :))

Allah şifa versin arkadaşım

Teşekkür ederim canım cevabın için :) bana gittiğim dr lar hiç ilaç vermedi tedavisi yok diyerek. Gidalardan uzak duruyorum ama ilaç konusu beni korkutuyor. Doğumda verilecek ilaclardan inşallah tekrar anaflaksi olmam. Hergün dua ediyorum elimden gelen tek şey bu..

Bana her gittigim doktor mutlaka ilaç verdi ve bu şekilde gitmeyecegini söyledi çünkü bu alerjinin ne demek oldugunu çeken bilir gerçekten geçmiyor hafifliyor sadece geçtigine inanıyoruz :/ İnşallah olmazsınız bi ilaçlara karşı alerji testi olsanız dogumdan önce yararlı olur ona göre ilaç verilir dualarım sizinle..

Çok teşekkür ederim canım Allah razı olsun :) inşallah yaptiricam doğuma yakın alerji testlerini..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…