Gezici Araştırma: Erken seçimde AKP'nin oyları yüzde 35'in altına düşebilir

Özetle farklı algı ve yorumlardan farklı partileri oyluyoruz demekki sorunlar hep karşılıklı.
Yeni anayasa için istiyordu bence .

Farkli partileri oylamak farkli bir cumhurbaskaninin bir parti icin oy toplaması farklı. Bu tarihe yazıldı kara bir leke olarak.

AKP nin oyları düşmez artar. HDP tamamen düşecek insallaaahhh . MHP oyları artabilir. Ama akp tekrar başa gelecek . Zaten gezici araştırmadan ne bekliyorsunuz kii..

Buna demokrası denılıyor,seçimler demokrasının gereğidir
Cumhurbaşkanı tarafsız olmalıdır , taraf olması anayasa ihlalidir .
Halkın doğrudan seçmesi cumhurbaşkanınıa taraflı olma imkanı vermez . Sadece seçim sistemi değişmiştir , önceden dolaylı olarak halk seçiyordu şimdi doğrudan .
Seçim sisteminin değişmesi cumhurbaşkanın görev , yetki ve sorumluklarını değiştirmez .

Ya şu seçimde AKP'nin oylarının artacağını düşünen sadece ben mi varım? Hiç sanmıyorum ben oyların düşeceğini.

%35 e kadar düşer mi bilmem ama bir düşüş olacağı kesin... fuat avni diye bir twetter fenomeni var ilk başta ben ortaya attıklarına hiç inanmıyordum. ama adam ya da adamlar (çünkü kim ya da kimler olduğu belli değil) ne dese çıkıyor. erken seçim duyurusunu, sandıktan koalisyon çıkacağını filan valla seçim öncesi söyledi aynen tuttu. %35 kadar olmasa da ben f.a. deyimiyle düşüş olacağına inanıyorum... hdp'nin oyları da artaracak gibi. çünkü şu suruç olayında hükümet bu kesimi tamamen kaybetti... hayırlısı olsun bakalım.

Aynen ben de hiiiiç düşünmüyorum,..
Ya bana millet daha çok "ulan size oy verdik, akp'yi tek başına iktidardan düşürecek kadar, koalisyon kuracak kadar ama onu bile beceremediniz o yüzden yine Erdoğan iyidir, en azından yol yapıyorlar" deyip Akp'ye oy verecek gibime geliyor.

Ben şu şekilde düşünüyorum, birçok insan sırf bir taraf olmadığı için bu seçimde oylarını ya boş attılar ya da gereksiz. Şimdi eskiden AKP ye oy verip bu seçimde oy vermeyenler çoğunlukta. Onların tekrar AKP ye döneceğini düşünüyorum..
Ha bu arada ben muhalefet partisi diye bir parti hiç göremiyorum. Hiç yakışmıyorlar bu siyasete, Devlet Bahçeli hariç :)

şuan her parti bence kendi seçmenini bünyesinde barındırıyor. burada hdpnin seçmeninden kazanabilirdi hükümet ama şu son olaylarda oradan kazanamayacağı da aşikar. mhp'nin yıllardır değişmeyen klasik taban seçmeni var kaymaz. chp seçmeni de şu koşulda hdpyi destekler gibi. bu seçimde de kazançlı çıkacak parti bana hdp gibi geliyor.

Ben de Bahçeli'yi hiç sevmem, hakkında söyleyeceğim çok şey var da boşver şimdi.
Evet, dediğin gibi olabilir, akp'ye dönebilirler.

Bu arada ben hdp'ye oy veren chp'lilere çok kızıyorum. bir chp'linin hdp'ye oy vermesi ne demek yani... Ve bir Türk'ün hdp'ye oy vermesi ne demek...

Bu arada ben hdp'ye oy veren chp'lilere çok kızıyorum. bir chp'linin hdp'ye oy vermesi ne demek yani... Ve bir Türk'ün hdp'ye oy vermesi ne demek...
ben de doğru bulmuyorum. yapılmasındaki amaç zaten belli hükümeti bu şekilde koalisyona sürükleyebiliyorlar.

akparti seçmeninde oy kullanmayan kısımın tek parti iktidarına yeteceğini de düşünmüyorum. bir gerçek var kaybedilen %9 luk kesimin çoğunluğu doğudaki seçmen oldu arkadaşlar. ak parti en çok oyu buradan kaybetti. o yüzden erken seçim bence sonucu değiştirmeyecek...

Akp tek parti olursa eğer ,

başkanlık sistemi olacak. .

RTE hedefine ulaşmış olacak.
.

doğudan chp ve mhp oy alamıyordu ki zaten onlarda değişim yok hdp 14 ilden 9 unu aldı. sorun burada... umarım ülkemiz için hayırlısı olur.

ben de doğru bulmuyorum. yapılmasındaki amaç zaten belli hükümeti bu şekilde koalisyona sürükleyebiliyorlar.
Evet, onu bana ailem de söyledi. Bilemiyorum, bir kötüden kurtulmak için öteki kötüye oy vermiş oluyorsun. Hani verdiler de ne oldu, yapılmadı ki koalisyon.

Evet, onu bana ailem de söyledi. Bilemiyorum, bir kötüden kurtulmak için öteki kötüye oy vermiş oluyorsun. Hani verdiler de ne oldu, yapılmadı ki koalisyon.
ama burada belirleyici olan akpartinin 14 ilde çoğunluğu kazandığı halde son seçimde hdp 9 ili alması bu demek oluyor ki ak partinin %9luk kaybı buradan kaynaklanıyor. şimdi bu olaylarla iyice sarpa saracak. kayan kesim akpartinin bünyesinde daha fazla

Akp tek parti olursa eğer ,

başkanlık sistemi olacak. .

RTE hedefine ulaşmış olacak.
.
zaten amaç da o kimse başkanlık sistemini istemiyor. muhalefetteki hiçbir partinin seçmeni buna izin vermez. bunu anlamaları gerek. ve en önemlisi yolsuzluk araştırmasında artık bazı şeyleri kabullenmeleri gerek diye düşünüyorum. ki bunu kendi içlerinden önde gelen isimlerin birçoğu da kabullenip medya önünde söylerken bu millet bir daha aynı hataya düşmez. tarafsız bakış açım bu.

Bu düşüşten sonra çıkış olur mu bilmem. .
CHP AKp teklif bile etmedi demesi ,
Başkanlık Sistemi hızla hedefe gidildiği görülüyor. .
İyi olan kazansın. .
Ülkemiz huzur içinde olsun. .
Artık şehit olmasın! !!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…